Inddragelse og dialog er vejen frem, det mener Økonomiudvalget i Roskilde Kommune, der netop har besluttet at forlænge perioden for borgerdrevne forslag samtidig med, at det nu også bliver muligt at deltage online i borgermøder. Det oplyser Roskilde Kommune i en pressemeddelse.

– Covid19 har tvunget os til at tænke anderledes for at sikre inddragelse og dialog, og der er ingen tvivl om, at den her periode kommer til at fungere som en løftestang for nye former for borgerinddragelse. Nu afprøver vi en kombination af fysiske og digitale borgermøder i en periode, samtidig med, at vi forsætter med muligheden for borgerdrevne forslag, siger borgmester Tomas Breddam.

Roskilde Kommune har i en 2-årig periode afprøvet muligheden med borgerdrevne forslag, Forsøget blev igangsat den 1. november 2017 og har fungeret ved, at der på kommunens hjemmeside har været mulighed for at stille borgerforslag. Der blev fastsat en grænse på 1500 stemmer, denne grænse sættes nu ned til 500 stemmer, som forholdsmæssigt svarer til det antal, som kræves for at få et forslag behandlet i Folketinget.

– Alle i Roskilde Kommune skal opleve, at der er givet reelle muligheder for at deltage aktivt i de lokalpolitiske debatter, og jeg håber, at borgerforslag og online borgermøder kan være med til at gøre det nemmere for flere at deltage, understreger Breddam.

Roskilde Kommune har afholdt et digitalt borgermøde uden mulighed for fremmøde og vil altså fremadrettet arbejde videre med en model, hvor det både bliver muligt at møde op fysisk og deltage online.