Imens flere end 15.000 deltog i dansk Black Lives Matter-demonstration i København den 7 juni 2020, var der også en demostration i gang i Roskilde. 

Søndag eftermiddag på Musicon, blev der råbt op med slagord, bannere og tilråb, ligesom det er sket overalt i verden siden den 46-årige afroamerikanske George Floyd blev dræbt under en anholdelse i Minneapolis 25. maj. ’Black Lives Matter’, ’I can’t breathe’ og ’Længe leve mangfoldighed’ stod der på de medbragte bannere. Alle med det samme formål. At råbe op og vise sin modstand til racisme i samfundet. 

Alt forløb roligt. Her er billederne fra søndagens demonstration på Musicon, taget af Dit Roskilde’s fotografer, Jesper Thode Larsen og Anne Beth Witte.

I går eftermiddag, i Roskilde, blev der råbt op med slagord, bannere og tilråb, ligesom det er sket overalt i verden siden den 46-årige afroamerikanske George Floyd blev dræbt under en anholdelse i Minneapolis 25. maj. ’Black Lives Matter’, ’I can't breathe’ og ’Længe leve mangfoldighed’ stod der på de medbragte bannere. Se det lille klip her, taget af Dit Roskilde's fotograf, Jesper Thode Larsen. Der kommer lidt stemningsbilleder senere på dagen.

Slået op af Dit Roskilde i Søndag den 7. juni 2020