Onsdag den 3. juni kl. 11 tager borgmester Tomas Breddam og formand for Plan- og Teknikudvalget, Daniel Prehn, 1. spadestik til det arbejde, der skal rette Universitetsstien ud og gøre den til en supercykelsti. Det oplyser Roskilde Kommune i en pressemeddelse.

Universitetsstien følger den nordlige side af jernbanen fra Røde Port til Trekroner Station – en strækning på lidt over 3 km. Stien er hovedfærdselsåre til Roskildes bymidte for Trekroners 5.000 borgere, hvis de ikke tager tog, bus eller bil. Det samme gælder for en stor del af Absalons’s ca. 3.000 studerende i Trekroner og for de af Roskilde

Foto: Roskilde Kommune

Universitets 10.000 ansatte og studerende, der tager fra Roskildes bymidte til Trekroner.

Mange borgere fra fx Ternehaven og dronningekvarteret “hopper på” Universitetsstien og bruger den del, der ligger tættest på Roskilde by. Fra Solvænget til Gammel Trekronervej er stien en del af villavejene Præstemarksvej, Rypevej og Ternevej.

Byrådet har allerede i 2015 bevilget 6,6 mio. kr. til at disse ca. 600 meter kan lægges langs jernbanen med en stibro over Præstemarksvej. Den nationale cyklistpulje har givet et tilskud på 2,6 mio. kr. af de 6,6, mio.

Arbejdet har afventet, at BaneDanmark samtidig skulle udføre sporarbejde på strækningen. Det sker nu. Ved at anlægge den sidste delstrækning, skaber kommunen en direkte forbindelse mellem Trekroner og Roskilde med en egentlig supercykelsti, der ikke er en del af vejene. Den nye gang- og cykelsti starter fra den eksisterende sti ved Solvænget, hen over Præstemarksvej og slutter ved Østre Ringvej.

I forbindelse med arbejdet bliver Universitetsstien lukket for gennemkørsel ved Østre Ringvej. Cyklende og gående skal derfor finde andre veje. Arbejdet er færdigt 1. september.

Rådgiver er NIRAS A/S og entreprenør er HOFFMANN A/S. Arrangementet foregår, hvor stien går under Østre Ringvej – indgang fra Gammel Trekronervej.