Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2020/05/07 til 2020/05/18.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Foto: Jesper Thode Larsen, Byportalerne.dk

Mistænkelig forhold – Rævebakken, Jyllinge – Roskilde

Kl. 03.47 fik politiet en anmeldelse om, at en bil holdt i tomgang på en adresse, hvorfra der også havde lydt et brag. Politiet kørte til området, men bilen var forsvundet fra stedet inden ankomsten dertil. I stedet for fik politiet dog klarlagt, at der var tale om et legalt forhold, idet beboeren på adressen bekræftede at have fået leveret nogle varer. Politiet foretog sig derfor ikke yderligere.

Narkokørsel uden førerret – Københavnsvej, Roskilde

Kl. 14.00 anholdt og sigtede politiet en 29-årig mand fra Ringsted for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han måtte i øvrigt ikke være fører af bilen, idet politiet tidligere havde inddraget hans kørekort i forbindelse med en anden verserende sag. En narkometertest indikerede, at han var påvirket af hash under kørslen, så han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og derefter løsladt.

Overtrædelse af forsamlingsforbuddet – Store Højbrøndstræde, Roskilde

Kl. 17.42 fik politiet en anmeldelse om, at et jazzband afholdt koncert i en baggård ved nogle beboelsesejendommen. Koncerten havde tiltrukket nogle tilskuere, så antallet af personer i baggården var flere end tilladt i henhold til corona-lovgivningens regler om forsamlinger. Politiet kørte til stedet med et par patruljer, som sigtede 10 personer for overtrædelse af forsamlingsforbuddet i forbindelse med koncert-arrangementet. Andre tilhørere til koncerten nåede at forsvinde, inden de blev sigtet. De sigtede vil nu hver især høre nærmere fra politiet, når sagen mod dem skal afgøres.

Narkokørsel i frakendelsestiden mv. – H/F Hvilen, Roskilde

Kl. 21.32 anholdt og sigtede politiet en 26-årig mand fra Køge for både kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han i forvejen ikke måtte være fører af, fordi han var frakendt kørekortet. Ved visitationen blev han fundet i besiddelse af en ulovlig foldekniv, hvilket han også blev sigtet for. Den 26-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsel – H/F Hvilen, Roskilde

Kl. 18.08 anholdt og sigtede en 27-årig mand fra Brøndby for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ved haveforeningen, idet en narkometertest indikerede dette. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Lov om euforiserende stoffer – Hedeboparken, Roskilde

Kl. 21.30 kontrollerede politiet en 26-årig mand fra Roskilde, som blev truffet på en parkeringsplads i Hedeboparken. Ved kontrollen fandt politiet ham i besiddelse af en klump hash. Da politiet fik mistanke om, at han måske kunne være i besiddelse af yderligere narkotika, blev den 28-årige anholdt, og politiet foretog en ransagning af hans bopæl. Ved ransagningen fandt politiet ca. 20 gram hash, tre joints, ca. 68 gram skunk, ca. 200 pølsemandsposer, to digitalvægte samt nogle kontanter, som menes at stamme fra et salg af euforiserende stoffer. Pengene blev sammen med de ulovlige effekter beslaglagt som bevis i sagen om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Den 26-årig blev løsladt efter afhøring til sagen og vil kunne forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Musik og uro / våbenloven – Folkeparken – Roskilde

Kl. 23.59 var flere patruljer kørt til Folkeparken, idet der blev spillet høj musik fra området, hvor flere mindre grupper med i alt ca. 30 personer befandt sig. For at få skabt lidt ro måtte politiet bede en 17-årig ung mand fra Roskilde om fjerne sig fra området, idet han ikke syntes om politiets tilstedeværelse og var fjendtlig i sin adfærd over for politiet. Han fjernede sig ikke trods et par opfordringer herom og blev så anholdt som sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Ved visitationen af ham fandt politiet ham i besiddelse af en bushammer, så han blev også sigtet for overtrædelse af våbenlovgivningen, idet politiet anså bushammeren som et våben. De sociale myndigheden og hans værge blev også underrettet om sagerne mod den 17-årige, der blev løsladt efter afhøring. Festen i parken blev stoppet herefter ved politiets mellemkomst, men ingen øvrige blev sigtet for noget.

Narkokørsel – H/F Hvilen, Roskilde

Kl. 03.50 anholdt og sigtede politiet en 23-årig mand fra Havdrup for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en bil ved haveforeningen. En narkometertest indikerede, at han var påvirket af kokain under kørslen. Den 23-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Røgudvikling i lejlighed – Nygade, Roskilde

Kl. 16.58 rykkede brandvæsnet og politiet til en mulig brand i en lejlighed, hvor ingen beboere svarede. Myndighederne fik dog kontakt til en 53-årig mandlig beboer i en røgfyldt lejlighed, som han blev reddet ud fra og bragt på skadestuen til kontrol for eventuel røgforgiftning. Der havde ikke været egentlig brand, men uhensigtsmæssig adfærd havde medført kraftig røgudvikling. Efter udluftning kunne politiet konstatere, at en pose chips var efterladt på en varm kogeplade, hvilket så havde medført smeltning og forkulning af posen med indhold. Der skete ikke nogen egentlig skade på inventaret i lejligheden.

Narkokørsel i bil med afmeldte nummerplader mv. – Himmelev, Roskilde

Torsdag morgen fik politiet en henvendelse om, at en bil i nærheden af anmelderens bopæl pludselig havde fået andre nummerplader på end de nummerplader, der sad på samme bil for nogle dage siden. Det kiggede politiet nærmere på i løbet af torsdag formiddag, da politiet kl. 09.39 kørte til området. En bil med de nummerplader, som anmelderen havde set, kørte på Folden, hvorfor politiet standsede bilen med henblik på nærmere kontrol af fører og køretøj. Bilen blev ført af en 30-årig mand fra Store-Merløse, der i forvejen var frakendt kørekortet, og som under kørslen var påvirket af både alkohol og narkotika. Han blev derfor anholdt og sigtet for spiritus-/narkokørsel i en personbil, der var påsat afmeldte nummerplader tilhørende en anden model af samme bilmærke. Bilen Ved visitationen var han også i besiddelse af lidt narkotika, så sigtelserne blev udvidet til også at omfatte lov om euforiserende stoffer og tyveri af de nummerplader, der sad på bilen. Den 30-årige blev løsladt efter udtagelse af nogle blodprøver og afhøring til sagerne, som han vil høre nærmere om fra politiet.

Narkobilist med narko – Marbjergvej, Roskilde

Kl. 21.30 anholdt og sigtede plitiet en 24-årig mand fra Holbæk for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Ved anholdelsen fandt politiet ham også i besiddelse af knap én gram kokain. Den 24-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og afhøring til de to sager.

Brand i bil – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 04.47 rykkede brandvæsnet og politiet ud til motorvejen i det østgående spor tæt ved afkørsel 11 Roskilde SØ, idet der var ild i en bil. Den brændende bil holdt i nødsporet, men vognbanen tættest herpå blev dog afspærret i forbindelse med brandslukningsarbejdet. Fører og ejer af bilen – en 50-årig mand fra Dianalund – oplyste, at bilen under kørslen pludselig var brudt i brand, så han skyndte sig at standse i nødsporet og få tilkaldt brandvæsnet. Ingen kom til skade ved branden, som politiet ikke efterforsker yderligere, da en teknisk fejl efter al sandsynlighed er årsagen til bilbranden.

Narkokørsel i frakendelsestiden mv. – Æblehaven, Roskilde

Kl. 10.15 ville politiet kontrollere en personbil, der blev ført i Æblehaven, idet politiet havde oplysninger om, at bilejeren ikke havde noget kørekort. Det var netop bilejeren, der førte bilen, så politiet sigtede en 49-årig mand fra Roskilde for kørsel i frakendelsestiden. Da politiet efter en narkometertest, der gav udslag for påvirkning af amfetamin, kunne mistænke ham for narkokørsel, blev han sigtet herfor og anholdt kortvarigt med henblik på udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Ved ransagning af personbilen fandt politiet en mobiltelefon, som viste sig at være efterlyst som stjålet nytårsnat i Hørsholm. Efter udtagelse af blodprøven til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer foretog politiet ransagning af den 49-åriges bopæl for at lede efter yderligere måske stjålne effekter. På hans bopæl traf politiet en 33-årig kvinde fra Roskilde, som ulovligt var i besiddelse af en peberspray. Derfor blev hun sigtet for overtrædelse af våbenlovgivningen. En anden kvinde på 29 år uden fast bopæl i Roskilde traf politiet også hos den 49-årige. Hun havde ½ gram hash og ganske lille portion amfetamin på sig, så hun blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Alle de ulovlige effekter blev beslaglagt enten til genudlevering til rette ejer eller som bevis i sagerne, indtil destruktion kan ske efter afgørelse. Alle sigtede vil derfor høre nærmere fra politiet.

Brand i udhus – Ottegårdsvej, Viby Sj. – Roskilde

Kl. 12.27 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en ildebrand, der var opstået i et udhus op ad en villa. Branden i udhuset udviklede nogen røg, der drev i retning af en nærliggende skole, hvis ledelse blev underrettet om branden. Ingen var dog i konkret fare, ligesom beboeren – en 82-årig mand – var ude af boligen, idet han slog græsplænen, da han opdagede branden i udhuset. Branden nåede dog at få lidt fat i tagkonstruktionen på villaen, inden brandvæsnet fik ilden slukket. Politiet afspærrede området omkring brandstedet, som skal undersøges nærmere i et forsøg på at finde årsagen til brandens opståen. Villaen var som følge af brandskaderne ikke beboelig, så den 82-årige må indtil videre finde et andet sted at opholde sig.

Varetægtsfængsling – Vold mod kvinde og barn – Roskilde

En 41-årig mand fra Roskilde blev torsdag d. 070520 ved fremstilling i et grundlovsforhør i Retten i Roskilde varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 4. juni 2020. Han var blevet anholdt onsdag aften, efter at han var mistænkt for at have overfaldet sin 30-årige hustru og sin 6-årige datter, som begge havde spor efter vold.

———-

Varetægtsfængsling – Narkotikalovgivning – Roskilde

Kl. 09.50 foretog politiet med assistance fra narkohunde ransagning af et opholdssted i den vestlige del af Roskilde kommune for en bl.a. en 53-årig mand fra Kirke-Såby, som politiet mistænkte for at være i besiddelse af narkotika. Ved ransagning af opholdsstedet fandt politiet ca. 650 gram amfetamin og ca. 21 gram MDMA, som politiet mistænkte den 53-årige for at være i besiddelse af med henblik på videresalg. Han blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelse af narkotika med henblik på videreoverdragelse, så den 53-årige blev torsdag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Roskilde med henblik på varetægtsfængsling i sagen. Dommeren bestemte, at den 53-årige skulle varetægtsfængsles foreløbigt til den 2. juni 2020, medens sagen bliver efterforsket yderligere. Retsmødet blev afholdt for lukkede døre, så politiet kan ikke oplyse yderligere om sagen.

Færdselsuheld – Frederiksborgvej / Sankt Clara Vej, Roskilde

Kl. 10.39 var der sket et færdselsuheld mellem en lastbil og en cyklist ved rundkørslen ud for en tankstation. Ambulancepersonale og lægehelikopteren var sendt til uheldsstedet. En 44-årig mand fra Hedehusene var i en lastbil med tilkoblet sættevogn havde kørt ad Kong Valdemars Vej mod vest og via rundkørslen ved Frederiksborgvej videre mod vest ad Sankt Clara Vej. Lastbilchaufføren foretog med lav hastighed svingning til højre ind ad indkørslen til en tankstation fra Sankt Clara Vej. Under svingningen blev lastbilen på sin forreste højre hjørne ramt af en cyklist, der ikke kunne nå at bremse. Den 57-årige mandlige cyklist fra Frederikssund var inden uheldet kørt ad Frederiksborgvej mod syd og ville svinge til højre i rundkørslen for at fortsætte sin kørsel videre ad Sankt Clara Vej mod vest. Lægehelikopteren nåede ikke at lande i nærheden, idet cyklisten, der havde anvendt cykelhjelm, i en ambulance blev bragt til skadestuen til undersøgelse og behandling for eventuel læsion i skulderen og hovedet. Politiet har optaget rapport om uheldet for at få afklaret de nærmere omstændigheder i forbindelse med uheldet.

Grundlovsforhør – Vold mod kvinde og barn – Rønnebærparken, Roskilde

Kl. 23.36 fik politiet en anmeldelse fra andre beboere i en beboelsesejendom om, at nogen måske blev overfaldet og slået i en lejlighed. Politiet kørte til stedet og fik kontakt til en 30-årig kvinde og en pige på 6 år, som begge bar præg af at være blevet overfaldet af et mandligt familiemedlem. Der var tale om en spirituspåvirket, 41-årig mand fra Roskilde, som blev anholdt som mistænkt for vold mod de to øvrige familiemedlemmer. Begge ofre tog på skadestuen, hvor kvinden fik konstateret et flækket øjenbryn og pigen spor fra vold ved hendes hals. Det blev vurderet, at pigen skulle undersøges nærmere på Retsmedicinsk Institut for den vold, som hun havde været udsat for, herunder en vurdering af farligheden. Den anholdte er fortsat i politiets varetægt og vil blive fremstillet i grundlovsforhør kl. 12.30 ved Retten i Roskilde med påstand om varetægtsfængsling.

Mand overfaldet i kolonihave – H/F Hvilen, Roskilde

Politiet har i løbet af onsdag arbejdet med tekniske undersøgelser i kolonihaven både i og omkring et kolonihavehus, hvor overfaldet på den 26-årige mand fra Roskilde menes at være sket. Han blev i fornødent omfang afhørt til sagen og kunne oplyse, at han tidligt om morgenen i kolonihaven pludselig og uden grund var blevet overfaldet udendørs af to fremmede mænd, som han beskrev som en dansk udseende mand med tyndt fuldskæg og en mand af anden etnisk oprindelse end dansk. De havde sagt, at offeret havde et økonomisk mellemværende med dem, men det kendte offeret ikke umiddelbart noget til. I forbindelse med politiets undersøgelser i kolonihaven blev to mænd kortvarigt anholdt på grund af mistanke om en rolle i overfaldet, men begge blev løsladt, da det viste sig, at de havde været sammen med offeret inden overfaldet og ikke kunne mistænkes i den anledning. Politiet arbejder nu videre med sagen om grov vold i et forsøg på at få identificeret overfaldsmændene ud fra de oplysninger, som politiet har i sagen.

Indbrud i Perioden

Gløvermosevej, Kirke-Skensved, Havdrup
Johannevej, Jyllinge

Del på sociale medier