Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2020/04/30 til 2020/05/12.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Knallertkørsel til ulempe – Skolevej, Havdrup – Solrød

Kl. 21.34 blev tre knallerter set køre rundt i Havdrup af færdselspolitiet, som fandt tre knallerter med varme motorer efterladt i skolegården. Ved eftersøgning efter førerne i området så politiet tre skygger forsvinde hastigt væk og uden at give sig til kende. Politiet bestilte en ladvogn til indtransport af de tre knallerter til undersøgelse for eventuelle konstruktive ændring og til eventuel identificering af ejerne. I mellemtiden gav en 16-årig dreng fra Havdrup sig til kende og oplyste, at han nok var ejer af den ene af de tre knallerter. Det undersøger politiet nærmere, ligesom den 16-årige vil blive afhørt til sagen, når knallerterne er blevet undersøgt.

Frisør sigtet for overtrædelse af corona-lovgivningen – Jyllingecentret, Jyllinge – Roskilde

Kl. 14.11 havde politiet fået et tip om, at en frisørsalon i Jyllingecentret holdt åbent og havde kunder i forretningen. En patrulje kunne efterfølgende konstatere, at frisørsalen havde åbent for kunder, idet en ansat var i færd med en klipning. Eneste adgangsvej til frisørsalen var gennem forretningscentret, hvorfor politiet vurderede, at der forelå en overtrædelse af corona-lovgivningen. Indehaveren – en 32-årig mand fra Rødovre – blev sigtet for overtrædelse af corona-lovgivningen og kan nu i nærmeste fremtid se frem til at modtage en bøde på 10.000 kr. som afgørelse på sagen. Personalet i frisørsalonen fik dog lov til at færdiggøre klipning af kunden, men instruereret om at aflyse fremtidige kundebesøg og i øvrigt holde salonen lukket for kunder med baggrund i den gældende lovgivning på dette tidspunkt.

Uro og uorden – Jyllinge Parkvej, Jyllinge – Roskilde

Kl. 17.59 fik politiet den første henvendelse en større gruppe, der opholdt sig ved et busskur, således at de var for mange personer forsamlet. Efterfølgende anmeldelser gik på, at en person blev jagtet af flere andre på en nærliggende p-plads og inde i en bus. Politiet kørte til stedet og traf tre personer, der var samlet i et drikkelag. Inden politiets ankomst var der opstået en eller anden form for uenighed, som havde resulteret i, at en mand var blevet jagtet rundt i området. Ingen af de tilstedeværende ønskede dog politiets indblanding, så politiet kontrollerede de resterende personer på stedet. Af disse var en 40-årig mand uden fast bopæl i Roskilde efterlyst af politiet til udlevering af et brev, så han fik overdraget oplysninger om den politiafdeling, som ønskede at tale med ham. En 26-årig mand fra Roskilde blev dog frihedsberøvet, idet han var efterlyst som udeblevet fra fogedretten i Roskilde. Han har derfor overnattet i et arresthus, inden han fredag formiddag fremstilles i fogedretten. Ingen blev sigtet for noget i anledning af politiets udrykning til stedet.

Brand i udhus – Ottegårdsvej, Viby Sj. – Roskilde

Kl. 12.27 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en ildebrand, der var opstået i et udhus op ad en villa. Branden i udhuset udviklede nogen røg, der drev i retning af en nærliggende skole, hvis ledelse blev underrettet om branden. Ingen var dog i konkret fare, ligesom beboeren – en 82-årig mand – var ude af boligen, idet han slog græsplænen, da han opdagede branden i udhuset. Branden nåede dog at få lidt fat i tagkonstruktionen på villaen, inden brandvæsnet fik ilden slukket. Politiet afspærrede området omkring brandstedet, som skal undersøges nærmere i et forsøg på at finde årsagen til brandens opståen. Villaen var som følge af brandskaderne ikke beboelig, så den 82-årige må indtil videre finde et andet sted at opholde sig.

Varetægtsfængsling – Vold mod kvinde og barn – Roskilde

En 41-årig mand fra Roskilde blev torsdag d. 070520 ved fremstilling i et grundlovsforhør i Retten i Roskilde varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 4. juni 2020. Han var blevet anholdt onsdag aften, efter at han var mistænkt for at have overfaldet sin 30-årige hustru og sin 6-årige datter, som begge havde spor efter vold.

———-

Varetægtsfængsling – Narkotikalovgivning – Roskilde

Kl. 09.50 foretog politiet med assistance fra narkohunde ransagning af et opholdssted i den vestlige del af Roskilde kommune for en bl.a. en 53-årig mand fra Kirke-Såby, som politiet mistænkte for at være i besiddelse af narkotika. Ved ransagning af opholdsstedet fandt politiet ca. 650 gram amfetamin og ca. 21 gram MDMA, som politiet mistænkte den 53-årige for at være i besiddelse af med henblik på videresalg. Han blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelse af narkotika med henblik på videreoverdragelse, så den 53-årige blev torsdag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Roskilde med henblik på varetægtsfængsling i sagen. Dommeren bestemte, at den 53-årige skulle varetægtsfængsles foreløbigt til den 2. juni 2020, medens sagen bliver efterforsket yderligere. Retsmødet blev afholdt for lukkede døre, så politiet kan ikke oplyse yderligere om sagen.

Færdselsuheld – Frederiksborgvej / Sankt Clara Vej, Roskilde

Kl. 10.39 var der sket et færdselsuheld mellem en lastbil og en cyklist ved rundkørslen ud for en tankstation. Ambulancepersonale og lægehelikopteren var sendt til uheldsstedet. En 44-årig mand fra Hedehusene var i en lastbil med tilkoblet sættevogn havde kørt ad Kong Valdemars Vej mod vest og via rundkørslen ved Frederiksborgvej videre mod vest ad Sankt Clara Vej. Lastbilchaufføren foretog med lav hastighed svingning til højre ind ad indkørslen til en tankstation fra Sankt Clara Vej. Under svingningen blev lastbilen på sin forreste højre hjørne ramt af en cyklist, der ikke kunne nå at bremse. Den 57-årige mandlige cyklist fra Frederikssund var inden uheldet kørt ad Frederiksborgvej mod syd og ville svinge til højre i rundkørslen for at fortsætte sin kørsel videre ad Sankt Clara Vej mod vest. Lægehelikopteren nåede ikke at lande i nærheden, idet cyklisten, der havde anvendt cykelhjelm, i en ambulance blev bragt til skadestuen til undersøgelse og behandling for eventuel læsion i skulderen og hovedet. Politiet har optaget rapport om uheldet for at få afklaret de nærmere omstændigheder i forbindelse med uheldet.

Grundlovsforhør – Vold mod kvinde og barn – Rønnebærparken, Roskilde

Kl. 23.36 fik politiet en anmeldelse fra andre beboere i en beboelsesejendom om, at nogen måske blev overfaldet og slået i en lejlighed. Politiet kørte til stedet og fik kontakt til en 30-årig kvinde og en pige på 6 år, som begge bar præg af at være blevet overfaldet af et mandligt familiemedlem. Der var tale om en spirituspåvirket, 41-årig mand fra Roskilde, som blev anholdt som mistænkt for vold mod de to øvrige familiemedlemmer. Begge ofre tog på skadestuen, hvor kvinden fik konstateret et flækket øjenbryn og pigen spor fra vold ved hendes hals. Det blev vurderet, at pigen skulle undersøges nærmere på Retsmedicinsk Institut for den vold, som hun havde været udsat for, herunder en vurdering af farligheden. Den anholdte er fortsat i politiets varetægt og vil blive fremstillet i grundlovsforhør kl. 12.30 ved Retten i Roskilde med påstand om varetægtsfængsling.

Mand overfaldet i kolonihave – H/F Hvilen, Roskilde

Politiet har i løbet af onsdag arbejdet med tekniske undersøgelser i kolonihaven både i og omkring et kolonihavehus, hvor overfaldet på den 26-årige mand fra Roskilde menes at være sket. Han blev i fornødent omfang afhørt til sagen og kunne oplyse, at han tidligt om morgenen i kolonihaven pludselig og uden grund var blevet overfaldet udendørs af to fremmede mænd, som han beskrev som en dansk udseende mand med tyndt fuldskæg og en mand af anden etnisk oprindelse end dansk. De havde sagt, at offeret havde et økonomisk mellemværende med dem, men det kendte offeret ikke umiddelbart noget til. I forbindelse med politiets undersøgelser i kolonihaven blev to mænd kortvarigt anholdt på grund af mistanke om en rolle i overfaldet, men begge blev løsladt, da det viste sig, at de havde været sammen med offeret inden overfaldet og ikke kunne mistænkes i den anledning. Politiet arbejder nu videre med sagen om grov vold i et forsøg på at få identificeret overfaldsmændene ud fra de oplysninger, som politiet har i sagen.

Unge taget på fersk gerning under indbrud – Skovbogade, Roskilde

Kl. 20.13 fik politiet oplysninger, at fire unge var i færd med at begå indbrud i en bygning, der blev brugt som museum og til reparation af veterantog. Politiet kørte fra politistationen i Roskilde de få hundrede meter frem til stedet og kunne indenfor foretage anholdelse/tilbageholdelse af fire unge i alderen 13-15 fra hhv. Gadstrup og Roskilde som mistænkte for indbrud, idet de var kravlet ind ad en knust rude. De blev alle taget med til politistationen, hvor de blev afhørt til sagen i overværelse af værger og sociale myndigheder, som politiet havde tilkaldt. To af dem var kun 13 og 14 år gamle, så de kunne på grund af den kriminelle lavalder på 15 år ikke sigtes for noget, men blev også afhørt til sagen. De to 15-årige blev sigtet for indbrud, men alle blev løsladt efter et par timer i politiets varetægt. Alle kan forvente at høre enten fra politiet eller de sociale myndigheder, selv om de troede, at der var tale om en forladt og tom bygning.

Mand overfaldet i kolonihave – H/F Hvilen, Roskilde

Kl. 06.05 rykkede politiet sammen med ambulancepersonale ud til haveforeningen, hvor en mand kort forinden var blevet overfaldet og kommet til skade. En 26-årig mand fra Roskilde blev bragt til skadestuen i Køge til behandling for diverse slag og læsioner påført med en eller anden skarp genstand. Politiet afspærrede området i kolonihaven, hvor den 26-årige var fundet og havde færdedes efter overfaldet, for at finde spor efter overfaldet. Den 26-årige ønskede ikke umiddelbart i større omfang at medvirke til opklaring af sagen og omstændighederne i forbindelse med overfaldet, som politiet behandler som en sag om grov vold. En hundepatrulje blev tilkaldt til området for at foretage søgning efter eventuelle spor, ligesom politiet foretog forhøring blandt personer, der opholdt sig i kolonihaven. Herunder traf politiet en 43-årig mand fra Brøndby, som var efterlyst af politiet i forvejen i forbindelse med fremstilling i fogedretten i København. Hvorvidt han har noget med sagen om overfaldet at gøre, vil politiet naturligt undersøge. Onsdag formiddag er politiet fortsat til stede i området for lave undersøgelser i et forsøg på at få klarlagt, hvad der er sket.

Politiet i Roskilde hører gerne fra personer, der måtte have oplysninger i sagen om overfaldet på den 26-årige mand. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselsuheld – Industrivej, Roskilde

Kl. 10.58 var der sket et færdselsuheld, idet en bilist og en knallertkører var stødt sammen. Ingen af de to parter var kommet til skade i forbindelse med sammenstødet, der skete, efter at en 59-årig mand fra Roskilde var kørt ad Industrivej mod øst i en personbil. Han foretog svingning til højre ind mod en adresse, men blev under svingningen påkørt på bilens højre side af en knallert. En 39-årig mand fra Jyllinge kørte inden sammenstødet på en lille 30-knallert på fortovet ad Industrivej også i østlig retning, men havde ved den indkørsel, hvor bilisten svingede ind ad, til hensigt at fortsætte ligeud. Der skete mindre materiel skade ved uheldet, som politiet har optaget rapport om, idet begge parter kan forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af sammenstødet.

Færdselsuheld – Østre Ringvej, Roskilde

Kl. 14.16 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et solouheld, idet en knallertkører var væltet under kørsel på en 30-knallert ad Østre Ringvej ved Bellisvej i vestlig retning. Af ukendte årsager var den 52-årige mandlige fører fra Roskilde væltet og havde slået sig. Ved ankomsten til sygehuset fik han konstateret brud på det ene ben, så han nu er indlagt. Ingen øvrige parter var involveret, men politiet har optaget rapport om uheldet på grund af personskaden.

Graffitimaler pågrebet – Ringstedgade, Roskilde

Kl. 20.45 greb en politimand i sin fritid ind over for en ung mand, der var i færd med at male graffiti på en væg i Ringstedgade. Politimanden afslørede den unge mand i færd med at skrive bogstaverne “ACAB”, så den 20-årige graffitimaler fra Roskilde blev af den tilkaldte politipatrulje kortvarigt anholdt i forbindelse med sigtelse og afhøring til en sag om hærværk. Politiet afventer nu et eventuelt erstatningskrav, inden sagen mod graffitimaleren kan afgøres.

Buschauffør overfaldet – Stationscentret, Roskilde

Kl. 19.29 anmeldte en 69-årig mandlige buschauffør, at han var blevet overfaldet af en mand, der havde slået ham to-tre gange i brystet. Han havde tidligere på dagen nægtet en mandlig passager adgang til bussen ved Lejre station, fordi manden havde været tydeligt påvirket af alkohol og i øvrigt spildt øl inde i bussen. Det var manden blevet meget sur over, men forlod dog bussen. Da buschaufføren ankom til busholdepladsen ved Stationscentret, var den samme mand nu pludselig på stedet. Han var sammen med en anden, meget ophidset mand, der overfaldt buschaufføren med slagene i brystet, inden de to fremmede mænd sammen forlod stedet. Den aggressive mand blev dog fundet i nærheden og viste sig at være en spirituspåvirket, 28-årig mand fra Roskilde. Han blev anholdt og sigtet for vold mod buschaufføren, inden han blev lagt til afrusning i detentionen. Den anden mand, der blev bortvist i Lejre, var en 30-årig mand fra Roskilde, som også blev anholdt på grund af beruselse og lagt i detentionen. Begge blev løsladt næste morgen, og den 28-årige kan nu se frem til at høre nærmere fra politiet, når sagen mod ham skal afgøres.

Varetægtsfængsling – Brandstiftelse – Clermontsgade, Roskilde

Kl. 19.45 var der udbrudt brand i en lejlighed hos en 58-årig kvinde fra Roskilde, medens hun havde besøg af en mandlig bekendt, der dog var faldet i søvn. Han vågnede ved varme og røg fra en brand i en sofa, men fik branden slukket ved brug af en skumslukker. Ingen kom til skade ved branden, som blev efterforsket nærmere. Den 58-årige kunne ud fra politiets undersøgelse og forskellige vidneudsagn mistænkes for selv at have startet branden, hvorfor hun blev anholdt og sigtet for brandstiftelse. Ved et grundlovsforhør blev hun varetægtsfængslet i surrogat foreløbigt til den 28. maj 2020.

Blufærdighedskrænkelse – Viby Sj.-station, Viby Sj. – Roskilde

Kl. 18.12 anmeldte forældre til en 11-årig fra Viby Sj., at han og tre andre – en dreng og to piger i samme alder – under ophold på nogle siddepladser ved et stort træ ved Viby Sj.-station havde bemærket en fremmed mand, som havde opført sig underligt. Manden havde kigget meget intenst mod børnene, samtidig med at han havde haft den ene hånd nede i sine bukser, hvor han ifølge børnene rodede rundt og måske onanerede. Børnene havde følt sig utrygge og var gået fra stedet, så de så ikke, hvor manden forsvandt hen. Han blev beskrevet som: mand, mellemøstlig af udseende, 20-25 år, 170-175 cm høj, almindelig af bygning, sort år, iført sort jakke, hættetrøje med lommer på maven samt bukser med flere lommer og brunt bælte. Politiet har optaget rapport om sagen for at få manden identificeret, hvad han foretog på stedet, så politiet kan afgøre, om han skal sigtes for noget.

Færdselsuheld – mand omkommet – Roskildevej / Slettebjergvej, Jystrup Midtsj. – Ringsted

Kl. 07.56 fik politiet via alarm 112 melding om et alvorligt færdselsuheld, der kort forinden var sket på Roskildevej ud for Slettebjergvej. En lastbil og en personbil var stødt sammen, og en person var fastklemt. Rednings- og ambulancepersonale samt en lægehelikopter blev sendt til uheldsstedet, hvor Roskildevej var spærret i begge retninger som følge af færdselsuheldet. Politiet foretog afspærring af vejen både nord og syd for uheldsstedet, så al trafik blev ledt ad mindre veje i området. En hårdt kvæstet mand blev hurtigst muligt reddet ud af en stærkt beskadiget personbil, hvorefter en ambulance kørte ham til et sygehus. En læge kunne dog senere konstatere, at han var afgået ved døden som følge af sine kvæstelser. Rutinemæssigt fik den omkomne udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol/euforiserende stoffer. Den 39-årige mand fra Lejre, der havde været fører af lastbilen (grisetransport), slap uskadt fra sammenstødet og var ædru, men dog noget chokeret. En bilinspektør blev tilkaldt for at undersøge både uheldsstedet og de implicerede køretøjer, samtidig med at der blev foretaget afhøringer af vidner. Ud fra undersøgelserne på uheldsstedet samt vidneforklaringer viste det sig, at lastbilen kørte ad Roskildevej mod syd, medens personbilen kørte i modsat retning. Ud for sidevejen Slettebjergvej begyndte føreren af personbilen at svinge til venstre og blev herunder primært i den sydgående kørebanehalvdel ramt på fronten af lastbilen, der ikke kunne undgå påkørslen. Som følge heraf snurrede personbilen rundt og havde fået store skader, medens lastbilen fik mindre skader på forreste, venstre hjørne. Rednings- og oprydningsarbejdet var afsluttet kl. ca. 10.00, så Roskildevej igen kunne åbnes for trafik. Politiet arbejdede resten af torsdagen og fortsætter arbejdet med at finde pårørende til underretning om dødsfaldet, idet politiet dog har en kraftig formodning om identiteten på den omkomne. Når erklæringen fra bilinspektøren og analyseresultatet af blodprøven fra den omkomne er modtaget, kan politiet afgøre, om der er grundlag for at sigte nogen i anledning af uheldet.

Færdselsuheld – Københavnsvej / Store Hedevej, Roskilde

Kl. 11.19 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld, idet en bilist og en scooter-knallert havde været impliceret i et mindre sammenstød. Bilisten var efter uheldet fortsat fra stedet uden at give sig til kende. Knallerten var blevet ført af en 69-årig mand fra Hedehusene, som var sluppet uskadt fra uheldet. Han var kørt på knallerten ad Københavnsvej i østlig retning og ville fortsætte ligeud i krydset ved Store Hedevej. Her drejede først en varebil til højre ad Store Hedevej, men den næste bil – en sort personbil formentlig af mærket VW Up – drejede også til højre, så den 69-årige ikke kunne undgå at ramme bilistens højre baghjul ganske let. Han væltede, men bilisten fortsatte ad Store Hedevej, da føreren måske ikke havde opdaget påkørslen. Politiet ledte efterfølgende i området efter bilisten, men uden at finde omhandlede bil. Rapport er nu optaget i sagen omkring færdselsuheldet i et forsøg på at få identificeret bilisten.

Politiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket uheldet, eller som kan give oplysninger om bilisten. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Uro og uorden på plejehjem – Astersvej, Roskilde

Kl. 23.34 måtte personalet på et plejehjem slå alarm via 112, da to beboerne var kommet i slagsmål med hinanden, så personalet ønskede assistance. Ved politiets ankomst var der dog faldet ro over gemytterne, men to mandlige beboere på 88 og 91 år havde haft en uoverensstemmelse og var kommet i håndgemæng. De var dog gået retur på deres respektive værelser, så politiet forlod straks plejehjemmet uden at sigte nogen for noget.

Indbrud i Perioden

Gløvermosevej, Kirke-Skensved, Havdrup
Frederiksborgvej, Himmelev, Roskilde
Bøgevej, Roskilde