At M/S Sagafjord er noget helt særligt i Roskilde Fjord, ved alle, der gennem årene har været med på en af skibets oplevelsesrige sejlture. Her befinder gæsterne sig midt i en del af Danmarks allersmukkeste natur, mens de hygger sig med venner og familie over et veltillavet måltid, en god kop kaffe eller får en koncertoplevelse ud over det sædvanlige, mens solen går ned i horisonten.

M/S Sagafjord er et skib med en spændende historie – og den bliver nu fortalt i en eksklusiv og rigt illustreret bog, som udkommer torsdag den 28. maj 2020 under en frokostsejlads på M/S Sagafjord.

Det var Sagafjords bestyrelsesformand, Jan-Ole Hansen, der oprindelig fik idéen om at fortælle bogens historie i samlet og præsentabel form: ”M/S Sagafjord er efterhånden blevet et af byens vartegn, og med bogen har vi ønsket at fortælle den historie, der knytter sig til skibet og give vores gæster muligheden for at tage noget af oplevelsen med hjem.”

M/S Sagafjord ­– et skib med historie fortæller om skibets foranderlige færd, fra det blev bygget i Norge som passagerfærge og siden lagde dæk til mini-ubåde for endelig i dag at sejle som et smukt og gennemrenoveret oplevelses- og restaurationsskib på Roskilde Fjord.

M/S Sagafjord – et skib med historie handler også om de omgivelser, som skibet sejler i, nemlig et stykke af danmarkshistorien, som rummer gæve vikinger, store kunstnere og drikfældige munke. Med bogen i hånden kan læseren gå om bord i nationalparkens mangfoldige dyreliv og læse om sjældne fugle og unikke ynglepladser, om den fantastiske maler L.A. Ring, der malede og boede på Skt. Jørgensbjerg, om den flittige polarfarer, Knud Rasmussen, der skrev en af sine bøger på Sildehøjgaard og selvfølgelig om Klokkehullet, Kragekrogen og Troldkællingen. Og meget, meget mere.

Bogens illustrationer veksler mellem arkivfotos, malerier, tegninger og en lang række nye fotografier, hvor naturen og M/S Sagafjord er i højsædet. Skibets ejer, Winnie Liljeborg, som overtog Sagafjord i 2015/16 medvirker også i bogen, som er skrevet af journalist Cathrine Errboe.

M/S Sagafjord – et skib med historie koster 199.- og kan købes i deres bookingkontor på skibet Aqua Dream, som ligger ved molen sammen med M/S Sagafjord. Vindeboder 18, 4000 Roskilde.