Kommunens Plan- og Teknikudvalg har frigivet penge til at overdække varegården og bygge en ny nedkørselsrampe bag SuperBrugsen. Det er næste skridt i processen, hvor Sortebrødre Plads skal ende med at være bebygget med boliger og butikker. Det oplyser Roskilde Kommune i en pressemeddelse.

Sortebrødre Plads overdækning af varegård / Pressefoto Roskilde Kommune

“Målet med det hele er, at vi vil have mere liv og flere til at bo i bymidten.
I forhold til Sortebrødre Plads har vi nu fået lagt endnu en brik i det puslespil, der skal ende med at forskønne området og give rum til butikker, cafeer, kulturtilbud, arbejdspladser og boliger – og få samlet bilerne i parkeringshuset”, fortæller borgmester Tomas Breddam.

“Vi startede i 2018 med det nye p-hus.
I 2019 blev pladsen mellem p-huset og Sortebrødrestræde færdiganlagt og senere på året stod ombygningen af bibliotek med en ny indgang mod Kulturstrøget og Sortebrødre Plads og en ny bibliotekshave færdig. Nu har vi indgået en aftale med K/S Algade, som ejer bygningen Algade 47-51, om overdækning af varegården bag SuperBrugsen og etablering af ny nedkørselsrampe til den overdækkede varegård. Det er en forudsætning for, at det fortsat er muligt at få leveret varer til SuperBrugsen, når den sydligste del af byggegrundene på Sortebrødre Plads sælges og bebygges”, forklarer borgmesteren.

Plan- og Teknikudvalget har frigivet 5 mio. kr., som er kommunens andel af udgifterne til byggemodning af den vestligste del af Sortebrødre Plads, herunder til overdækning af varegården og en ny rampe.