I forlængelse af statsministerens udmelding om de første skridt i en gradvis genåbning af Danmark, er Roskilde Kommune i gang med at planlægge genåbningen af dagtilbud, skoler og SFO/klub for 0.-5. klassetrin, samt specialtilbud. Opgaven skal løses sundhedsmæssigt forsvarligt, og vil derfor kræve nye rutiner hele vejen rundt. Det oplyses i en pressemeddelse.

– Det skal være sundhedsmæssigt forsvarligt. Vi kommer til at vænne os til nye rutiner: Måden, vi afleverer og henter børnene på, bliver anderledes, vanerne omkring måltiderne, rengøring, gruppe- og klassestørrelser. Alt skal tænkes igennem og planlægges grundigt, siger borgmester Tomas Breddam.

Roskilde Kommune afventer nærmere instrukser fra Sundhedsstyrelsen om de sundhedsmæssige retningslinjer. Med dem i hånden begynder den konkrete planlægning af hverdagen på de enkelte dagtilbud og skoler. – Vi arbejder hårdt på at komme i gang hurtigst muligt og har allerede varslet alle ledere på området. En del af påskeferien kommer til at gå med planlægningen, så vi kan give forældrene konkret besked tirsdag den 14. april, siger Ane K. Christensen, direktør for skole og børn i Roskilde Kommune.

I forhold til kommunens øvrige drift er der fortsat særligt fokus på at sikre pleje og omsorg til ældre og svage borgere, således at de beskyttes fra smittespredning.

Alle øvrige restriktioner fortsætter foreløbig frem til den 10. maj. Det betyder, at en række af de kommunale services og tilbud fortsat vil være på pause eller køre anderledes end normalt. Følg med i, hvordan de forskellige områder fungerer her: www.roskilde.dk/corona