Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2020/03/27 til 2020/04/07.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Ørstedvej, Havdrup – Solrød

Kl. 17.59 var en bilist forulykket og havde påkørt nogle træer. En ambulance var også sendt til uheldsstedet, hvor politiet fik kontakt til en spirituspåvirket, 23-årig kvinde fra Havdrup. Hun blev sigtet for spirituskørsel i bilen, som hun inden uheldet havde ført ad Ørstedvej i østlig retning. Af ukendte årsager kom hun ud i rabatten og kørte ned i grøften, hvor nogle træer blev påkørt. Bilen standsede efterfølgende oppe på vejen igen, men hun var sluppet uskadt fra solouheldet. Kvinden blev dog kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, så hun hører nærmere fra politiet, når analyseresultatet foreligger.

Færdselsuheld – Hovedgaden / Ørstedvej / Naurbjergvej, Havdrup – Solrød

Kl. 17.18 rykkede redningspersonale og politiet ud til et færdselsuheld, idet en cyklist var blevet påkørt af en bilist. Det viste sig, at en 46-årig mand fra Havdrup var kørt ad Ørstedvej mod øst. I krydset ved Hovedgaden/Naurbjergvej foretog han et højresving og stødte herunder sammen med en 48-årig mand fra Solrød Strand, der kørte på cykel ad Hovedgaden mod syd på en cykelsti og ligeud i krydset i retning mod Naurbjergvej. Cyklisten blev bragt til skadestuen på Køge sygehus, hvor han blev indlagt til observation for eventuelle kvæstelser som følge af påkørslen. Den 46-årige bilist slap uskadt fra uheldet, men kan forvente at høre nærmere fra politiet på grund af mistanke om overtrædelse af vigepligtsreglerne i færdselsloven.

Narkokørsel – Nordmarksvej, Jyllinge – Roskilde

Kl. 13.49 anholdt og sigtede politiet en 23-årig mand fra Roskilde for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. En narkometertest indikerede, at han var påvirket af hash under kørslen, så den 23-årige blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Trængsel ved genbrugsplads – Vestre Hedevej, Roskilde

Kl. 11.02 fik politiet en anmeldelse om, at der var meget lang kø på vej til genbrugspladsen, hvor kun få bilister blev lukket ind ad gangen. Efter endnu en anmeldelse lidt senere kørte en patrulje til området, hvor der ganske korrekt var kødannelse på vej mod genbrugspladsen, hvor personalet kun lukkede få bilister ind ad gangen, så der ikke var for mange personer og biler på pladsens område. Da politiet vurderede, at der ikke var nogen trafikfarlige situationer, kunne politiet ikke foretage yderligere end at håbe, at bilisterne havde tålmodighed i ventepositionen for at komme ind på genbrugspladsen.

Også her vil politiet opfordre bilisterne til at vurdere det akutte behov for at aflevere affald og lade dem overvejen, om besøget på genbrugspladsen kunne udskydes til et senere tidspunkt eller anden dag.

Trængsel i butik – Langebjerg, Roskilde

Kl. 12.13 fik politiet en henvendelse om, at der måske var for mange mennesker forsamlet i og ved en stofbutik, således at der måske var for mange kunder/personer i forretningslokalet i forhold til forretningens størrelse. Årsagen til henvendelsen var en bekymring for coronasmitten. En patrulje kørte til stedet, men fandt, at alle forhold var efter forskrifterne, og at der ikke var for mange kunder i forretningslokalet, hvor der var god afstand mellem personer. Politiet foretog sig således ikke yderligere i anledning af anmeldelsen.

Hærværk – Borchsgade, Roskilde

Kl. 03.11 måtte politiet en tur til Borchsgade, hvor en ung mand havde forøvet hærværk og ødelagt et skilt, som manden efterfølgende havde kastet tværs over gaden, så det ramte den nederste del af et vindue. Der opstod både et hul og en ca. 20 cm lang flænge i den ødelagte rude. En 20-årig mand fra Viby Sj. blev sigtet for hærværket og kan nu se frem til også at modtage et erstatningskrav, inden sagen mod ham kan afgøres.

Sikkerhedslanding – Lufthavnsvej, Roskilde

Kl. 16.35 rykkede redningsmyndigheder og politiet ud til lufthavnen i Roskilde, fordi et mindre fly havde fået en fejlmelding på landingsstellet. Kl. 16.51 landede flyet uden problemer, og den 41-årige mandlige pilot samt en 68-årig mandlig passager slap begge uskadte fra landingen. Politiet foretog sig derfor ikke yderligere i anledning af sikkerhedslandingen.

Uorden i supermarked – Hyrdehøj Bygade, Roskilde

Kl. 19.55 anmelde personalet i et supermarked, en mandlig og lettere uligevægtig kunde, som var uønsket på stedet, igen havde været i supermarkedet, hvor han havde været truende og konfronterede i sin adfærd over for personalet. Manden havde forladt stedet, da personalet kontaktede politiet, som efterfølgende kørte til den 30-åriges mands bopæl i Roskilde. Indledningsvist ønskede manden dog ikke at tale med politiet, som dog gerne ville sikre sig, at han hverken gjorde skade på sig selv eller foretog sig noget voldsomt i øvrigt på sin bopæl. Kl. ca. 22.15 lykkedes det for politiet at få kontakt til den 30-årige via et vindue, og da politiet efter en samtale med ham vurderede, at der ikke var fare på færde, blev et familiemedlem kontaktet, så den 30-årige kunne blive beroliget og få fornøden omsorg. Han blev ikke sigtet for noget i anledning af sin adfærd i supermarkedet.

Brand på opbevaringsplads – Søndre Mellemvej, Roskilde

Kl. 19.05 var en borger på vej på arbejde, da han så, at der var røg fra en campingvogn, som holdt på en privat opbevaringsplads ikke langt fra beboelse. Han løb ind og advarede beboere i huset og ringede 112. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor det brændte i to ældre campingvogne og en skrotbil. Brandvæsnet fik slukket ilden og sprøjtede skum på gløderne, så de ikke lå og ulmede. Branden var formentlig startet i den ene campingvogn og spredt sig til den anden vogn og bilen, som holdt tæt ved. Ilden spredte sig ikke til beboelseshuset, men campingvognene og bilen udbrændte. Ingen personer kom til skade. Politiet undersøgte branden, men det var ikke muligt at fastslå brandårsagen. Ejeren af ejendommen havde tidligere haft problemer med, at unge tog ophold i campingvognene. Anmelderen havde ikke set nogen personer ved campingvognen, da han opdagede branden.

Brandsårsagen skal nu undersøges nærmere af politiets brandefterforskere. Vidner som har set personer opholde sig på grunden på Søndre Mellemvej i går aftes bedes kontakte politiet på tlf. 114. Grunden på Søndre Mellemvej ligger ikke langt fra Trekroner Station, så måske borgere, som har færdes i området har set noget, der kan være interessant for politiet.

Mistænkeligt forhold – Lønbjergparken, Vindinge, Roskilde

Kl. 12.33 anmeldte en lokal beboer, at han netop var kommet hjem og på den private overvågning kunne se, at en mand og en kvinde kl. ca. 10.15 var gået ind på hans grund. Kvinden havde trukket hætten op om hovedet, inden de havde kigget ind ad vinduerne. Kort efter var de dog gået fra stedet, og beboeren havde efterfølgende kontrolleret sin bolig uden at finde tegn på indbrud. Hvad parrets ærinde har været på stedet, er uoplyst både for beboeren og politiet. Der er ikke nogen yderligere beskrivelse af parret, som andre måske har set udvise mistænkelig adfærd i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med eventuelle oplysninger om parret.

Færdselsuheld – Roskildevej, Ll. Grandløse, Holbæk

Kl. 16.11 var der sket et færdselsuheld, idet en personbil netop var kørt ind i en husmur på en privat adresse. En modpart i uheldet var efterfølgende kørt fra stedet uden at give sig til kende. Det viste sig, at ingen var kommet til skade ved uheldet, som skete, da en 75-årig mand fra Holbæk kørte i en personbil ad Roskildevej i nordlig retning med lav hastighed. En lastbil kørte bagved i samme retning og foretog en overhaling, men trak herunder ind mod højre, så lastbilen ramte personbilen på dennes venstre side. Den 75-årige mistede kontrollen over bilen, der ramte ind i en husmur på en nærliggende ejendom. Lastbilchaufføren, der måske ikke opdagede uheldet, fortsatte sin kørsel i nordlig retning uden at standse som part i et færdselsuheld. Ifølge vidner skulle der være tale om en lastbil med et rødt lad, men hverken nummerplade eller firmaoplysninger blev aflæst. Politiet har nu optaget rapport om uheldet i et forsøg på at få identificeret lastbilen.

Politiet vil gerne i kontakt med personer, der har bemærket lastbilen på strækningen kl. ca. 1610, og som kan give oplysninger om den. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselsuheld – personer flygtet – Bymarken, Roskilde

Kl. 02.23 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, idet en bil var forulykket, og to personer var set løbe væk fra stedet. På uheldsstedet fandt politiet en forladt personbil, der var kørt gennem en hæk, ramt en lygtepæl og havde til sidst påkørt et skur. Flere patruljer, herunder en hundepatrulje, ledte efter de flygtede personer, hvoraf den ene blev beskrevet som en mand af afrikansk udseende, 175-180 cm høj, spinkel af bygning, ifrøt sort kasket og trøje med krave. Politiet fandt ikke nogen personer, der kunne mistænkes for at have været i den forulykkede bil, så politiet prøver nu via bilejeren at finde ud af, hvem der har været fører af bilen på uheldstidspunktet. Ingen øvrige trafikanter var impliceret i uheldet.

Narkokørsel i frakendelsestiden – Københavnsvej, Roskilde

Kl. 03.15 anholdt og sigtede politiet en 33-årig mand fra København N for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han i forvejen ikke måtte være fører af, fordi han var frakendt kørekortet. Den 33-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. I bilen befandt sig dens ejer – en 36-årig kvinde fra København N – som blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven, idet hun som bilejer havde overladt føringen til en person, der ikke lovligt kunne føre bilen. Begge kan således forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod dem skal afgøres.

Stjal oksemørbrad for at betale gæld – Himmelev Sognevej, Roskilde

Kl. 14.55 anmeldte personalet fra Meny i Himmelev, at de havde tilbageholdt en kvinde, som havde stjålet ti oksemørbrad til en samlet værdi af 4000 kr. Butikkens personale havde opdaget at alle oksemørbradene fra slagerafdelingen manglede, så de så overvågningen igennem. Her så de en kvinde, der gik hen til kølemontren med en kurv, som hun lagde alle mørbradene ned i, hvorefter hun forlod supermarkedet via grøntafdelingen uden at betale for kødet. Kvinden kom tilbage til butikken en halv time senere, hvor hun blev tilbageholdt. Politiet kom frem til butikken, hvor de sigtede kvinden, en 25-årig kvinde fra Svinninge for butikstyveri. Kvinden blev taget med til stationen til afhøring. Hun havde stjålet for at skaffe penge til en mand, som hun havde gæld til. Hun havde kort efter tyveriet overdraget mørbradene til en bekendt, som havde betalt hende 500 kr. Politiet beslaglagde de 500 kr. som kvinden blev fundet i besiddelse af. Hun ønskede beslaglæggelsen forelagt retten, som nu skal tage stilling til om politiets indgreb var retsmæssigt.

Politiet undersøgte kvindens oplysninger og fandt frem til den bekendte, en 24-årig mand uden fast bopæl, som blev sigtet for at medvirke til butikstyveri. Han nægtede kendskab til sagen, og det lykkedes ikke politiet at finde de stjålne mørbrad. Efter afhøring blev kvinden løsladt, men kan de kan begge forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Uheld i kryds – Københavnsvej/Østre Ringvej, Roskilde

Kl. 17.05 skete et sammenstød i krydset Københavnsvej/Østre Ringvej, da en 23-årig kvinde fra Roskilde skulle svinge til venstre fra Københavnsvej mod Østre Ringvej. Imod kvinden kom en bil, som skulle lige ud i krydset. Kvinden var kommet fra langt frem i krydset, så hun blev ramt af den modkørende bil, som blev ført af en 49-årig mand fra Roskilde. Ingen personer kom til skade ved uheldet, men bilerne var så ødelagte, at de måtte køres væk på fejeblad. Krydset var delvist spærret indtil bilerne var fjernet og vejene blev helt genåbnet kl. 18.24. Politiet optog rapport i sagen, for at belyse omstændighederne omkring uheldet.

Mistænkelig brand i bil – Ringparken, Roskilde

Kl. 23.17 kom et alarm 112 opkald om brand i en bil, som holdt parkeret i Ringparken. En beboer havde hørt et højt brag og kiggede ud af vinduet. Her så hun, at der var ild i bilen og to personer, som løb fra stedet. Brandvæsnet fik slukket branden før den spredte sig til andet, og ingen personer kom til skade. Politiet kontaktede bilens ejer, som blev underrettet om branden og kom til stedet. Bilen blev parkeret på parkeringspladsen tidligere på aftenen. Politiet undersøgte brandstedet, der viste at bilens bagrude var knust da brandvæsnet kom frem. Det var ikke muligt at fastslå brandårsagen, som nu efterforskes som en mistænkelig brand.

De to personer som løb fra stedet beskrives som:

A: Mand, 20-25 år, 180-185 cm høj, spinkel af bygning. Han var iført sort jakke, sort hættetrøje, lyseblå bukser og sorte sko.

B: Mand, 20-25 år, 180-185 cm, spinkel af bygning. Han var iført sort jakke, sort hættetrøje, sorte bukser og sorte sko. Medbragte en hvid plasticpose i hånden.

Vidner som har set de beskrevne mænd før eller efter branden opstod, og som måske har set de to mænd flygte fra stedet, bedes kontakte politiet med oplysninger i sagen. Ring til politiet på tlf. 114.

Tabt hønsehus skabte uheld – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 11.59 tabte en bilist et hønsehus på Holbækmotorvejen ved afkørsel 13 vestgående, da det faldt af traileren på bilen og landede på kørebanen. En personbil der kørte i samme retning, som blev ført af en 63-årig mand fra Køge, påkørte hønsehuset. Den 63-årige beskrev det som om hønsehuset kom flyvende ud af det blå. Heldigvis var bilen en stor firhjulstrækker, så ingen personer kom til skade ved uheldet, og det lykkedes den 63-årige at bremse ned efter påkørslen. En anden personbil blev ramt af fragmenter fra hønsehuset, men fik kun en mindre skade på forruden.

Efter uheldet talte den 63-årigt med føreren af den bil, som havde tabt hønsehuset, en 44-årig mand fra Solrød. De udvekslede oplysninger, hvorefter bilen kørte fra stedet igen. Politiet kontaktede efterfølgende den 44-årige fører, som blev afhørt til sagen. Politiet optog rapport i sagen som skal belyse omstændighederne omkring uheldet.

Brand i villa – Nymarksvej, Roskilde

Kl. 22.55 anmeldte en husejer via alarm 112, at han lå på sofaen i stuen, da han kunne mærke strålevarme fra loftet og høre lyde på loftet, som om det brændte. Resten af hans familie var gået i seng, men anmelderen fik vækket dem, og alle kom sikkert ud af huset. Politi og brandvæsen kørte frem, hvor brandvæsnet brød taget op, så de kunne komme til at slukke ilden og standse varmeudviklingen. Ilden var startet tæt ved husets brændeovn, som havde været tændt tre timer tidligere. Flammerne havde spredt sig langs loftet og en væg i huset. Branden blev slukket før ilden fik rigtig fat, men der skete skader på husets tagkonstruktion. Politiet optog rapport i sagen, som skal belyse omstændighederne omkring branden.

Indbrud i Perioden

Københavnsvej, Roskilde
Parkvænget, Roskilde
Drosselvej, Roskilde
Tjørnegårdsvej, Roskilde
Langebjerg, Roskilde