Et forslag til lokalplan gør det muligt, at ændre det tidligere CAT ved RUC til ungdomsboliger. Sammen med nye bygninger bliver det til små 4.000 m2 med 84 boliger. Byggeriet lægger sig i halen af en lang række byggerier, som bringer antallet i ungdomsboliger i Roskilde op over 2.000. Det oplyser Roskilde Kommune i en pressemeddelse.

”Kort tid før vi blev ramt af corona, var jeg med til at åbne Fælleskabet med over 100 ungdomsboliger ved Trekroner Station. Tidligere har vi indviet ungdomsboliger i Sankt Peders Stræde og på Tunet og Folden i Trekroner, og der er mere på vej både på Eriksvej og på Musicon. Oven i alt dette kommer så disse boliger lige ved hovedindgangen til RUC”, fortæller borgmester Tomas Breddam. 

”Vi mangler ungdomsboliger i Roskilde, fordi campus vokser omkring RUC, hvor blandt andet Professionshøjskolen Absalon har slået sig ned. Samtidig vælger flere studerende at bosætte sig i Roskilde i stedet for at søge mod København. Det er dejligt at flere unge vælger at bo her i byen, så derfor skal vi selvfølgelig rette op på underskuddet af studieboliger”, siger formand for Plan- og Teknikudvalget, Daniel Prehn

Det er et boligselskab, der ønsker at omdanne den eksisterende bygning i fra kontorerhverv til almene ungdomsboliger samt at opføre ca. 1.900 m2 nybyggeri – også til almene ungdomsboliger.

Projektet vil indeholde omkring 84 boliger for studerende og fællesrum for beboerne. Ungdomsboligerne vil få en stationsnær placering i nærhed til RUC og Professionshøjskolen Absalon. Roskilde Kommunes Plan- og Teknikudvalg sender nu forslaget til lokalplanen for studieboliger ved Universitetsparken i offentligt høring fra den 14. april til den 9. juni