Når borgere med COVID-19 ikke længere har brug for hospitalets specialiserede behandling, udskrives de til kommunen. For at tage hånd om den opgave på forsvarlig vis, opretter Roskilde Kommune nu et særligt COVID-afsnit på kommunens rehabiliteringspladser for de smittede borgere, som har behov for døgnpleje. Det oplyses i en pressemeddelelse.

Pressefoto Roskilde Kommune

– Som kommune tager vi vores del af plejeopgaven dybt alvorligt. Jeg er rigtig glad for, at vi kan etablere et særligt afsnit, hvor vi samler ekspertisen og gør alt, hvad vi kan for at undgå smittespredning. Jeg er også rigtig glad, for at vores medarbejdere bakker op om denne løsning, lyder det fra borgmester Tomas Breddam.

Egne adgangsforhold og sluser.
COVID-afsnittet er en fuldstændig adskilt enhed med egne adgangsforhold og sluser. Samtidig træffes særlige forholdsregler om værnemidler, mad mv. For eksempel vil maden blive håndteret særskilt, og der vil i afsnittet blive anvendt engangsservice. – Fordi COVID-19 er så smitsom, er det afgørende, at de borgere, der har brug for pleje, kan være isoleret fra anden aktivitet og fra andre borgere. Derfor er det vigtigt at oprette en fuldstændig adskilt enhed med adskilte adgangsforhold og sluser, siger direktør for social, job og sundhed i Roskilde Kommune, Mette Heidemann.

10 pladser med mulighed for udvidelse.
Der åbnes mandag den 6. april 10 sengepladser på COVID-afsnittet, og det er muligt at udvide omfanget efter behov. Borgerne kan opholde sig på afsnittet, indtil de er erklæret raske for COVID-19 og ikke længere har behov for at være isoleret.

Det nye COVID-afsnit får hjemme hos ‘Akutpleje og Rehabilitering Roskilde’, som har stor erfaring med at tage imod patienter, der udskrives fra hospitalet, men som ikke er parate til at komme hjem til egen bolig. Det ligger i Trekroner ved siden af et plejecenter og et botilbud for sindslidende, og altså som fuldstændig adskilt enhed.

Flere almindelige rehabiliteringspladser på Kastanjehaven.
For at sikre den samlede kapacitet af pladser oprettes ekstra rehabiliteringspladser på Kastanjehaven i Jyllinge til borgere, der har behov for døgnpleje, men som ikke er smittet med COVID-19.