Roskilde by syd for jernbanen har så mange spændende projekter i gang og så mange muligheder, at Plan- og Teknikudvalget nu har behandlet en samlet strategi for området. Strategien skal sikre, at der fremover kommer boliger for alle – og masser af oplevelser for dem, der bor i – eller besøger sydbyen. Det oplyser Roskilde Kommune i en pressemeddelse. 

Sydbyen er afgrænset af jernbanen, motorvejen og Vindingevej. Området rummer allerede i dag en stor variation af boliger, kultur, erhverv, uddannelse og rekreative tilbud. Sydbyen skal dog have en bedre sammenhængskraft, og nogle steder fremstår den slidt og uattraktiv. Derfor fremlægger Plan- og Teknikudvalget en udviklingsstrategi, der skal give et helhedsblik på området. Og blikket skal ikke kun rettes mod asfalt og mursten – der skal også arbejdes med det sociale og kulturelle med det fælles mål at styrke naboskab, byliv og fællesskaber.

Strategien sendes videre til byrådet, hvorefter den kommer i høring.
“Kast et blik på et kort over sydbyen, så kan alle se, at området bobler af muligheder. Sammenhængen mellem stationen, Musicon med højskolen, Ragnarock mv. og helt ud til Dyrskuepladsen er jo bare et blandt flere spændende potentialer. Når svømmehallen bliver klar, vil det også være en attraktion”, siger borgmester Tomas Breddam. “Vi peger blandt andet på at udvikle området omkring Østervangsskolen som en mere integreret del af byen. Vi kigger også på udvikle de rekreative arealer og arbejder fx allerede nu med at sammenbinde Roskilde Ring og Rådhusparken.

På lidt længere sigt kan jeg se muligheder i at udvikle Musicon og campusmiljøet omkring Maglegårdsvej til et sammenhængende bolig-, erhverv- og uddannelsesmiljø. Og så skal vi have Milen – Dyrskuepladsen og hele området deromkring – til at blive Sydbyens store rekreative trækplaster”, siger formand for Plan- og Teknikudvalget, Daniel Prehn. Daniel Prehn nævner også muligheden for at styrke sydbyens gode naboskaber ved bl.a. at aktivere foreninger og Østervangsskolen endnu mere i byens udvikling.

Udviklingsstrategien for Roskilde Sydby er planlagt til offentlig høring fra 1. april til den 13. maj og der afholdes borgermøde om strategien den 21. april.