Danmark lukker ned, så vi mindsker spredningen af coronavirus. Sådan lød meldingen fra Statsministeriet i går, og Roskilde Kommune er nu i gang med at planlægge den nedlukning af kommunale aktiviteter og institutioner, som vil finde sted de kommende dage også i Roskilde Kommune. Det oplyses i en pressemeddelse.

Arbejdet med at begrænse spredningen af corona-smitte betyder, at kommunen kommer til at prioritere opgaverne. Krisestaben mødes i dag, og vi vil løbende informere dig her på siden og på kommunens Facebookside. Borgere, der er sat i karantæne af sundhedsmyndighederne, kan kontakte kommunen, hvis de har brug for hjælp og ikke kan få den andre steder.

På Lindelunden, et bosted for sindslidende i Trekroner, er 16 medarbejdere og seks beboere i øjeblikket i karantæne i forlængelse af, at en medarbejder er konstateret smittet med corona-virus. Roskilde Kommune er opmærksom på, at Lindelunden deler adresse med Trekroner Plejecenter og tager alle nødvendige forholdsregler for at undgå smittespredning, ligesom psykiatrien i Region Sjælland er varslet om situationen.

Roskilde Kommune følger løbende anbefalingerne fra myndighederne og bestræber os på at informere berørte borgere så hurtigt som muligt. Følg nøje med på Roskilde Kommunes hjemmeside her.