Hvis du ser en kommunal medarbejder, der fx slår græs eller fejer gaden, så sker det med overholdelse af alle regler om at undgå smittespredning. Kommunens Materielgård har planlagt det sådan, at ca. 1/3 af medarbejderne nu får et hjemmekontor på 4 hjul. Det oplyser Roskilde Kommune i en pressemeddelse.

Reglen om at offentligt ansatte skal arbejde hjemmefra giver ikke mening, hvis man er ansat på en Materielgård. Men nu er nogen af arbejdsopgaverne lagt om, så de løses af én mand i et køretøj med minimal kontakt til borgere og kolleger i løbet af dagen. På den måde kan opgaver som at bekæmpe ukrudt, klippe græs eller kontrollere legepladserne på institutioner, hvor der er lukket ned, faktisk godt gennemføres.

Intet personale, der selv er i risikogruppen, eller som bor sammen til dagligt med én der er i risikogruppen, kan møde på arbejde. Men ellers giver den nye måde at organisere arbejdet på mulighed for at ca. 1/3 af mandskabet kan udføre opgaver, så længe de overholder, at de skal arbejde selvstændigt og aldrig være tættere end 5 meter på en kollega eller borger.

Fakta.
Den nye aftale om midlertidig arbejdstilrettelæggelse er aftalt med medarbejdernes fagforening. For andre medarbejdere inden for det tekniske eller kulturelle område er situationen lettere. De har oprettet hjemmekontorer med VPN-adgang til kommunens systemer samt adgang til Skype-Business. Det betyder, at opgaver som at administrere affald, styre anlægsarbejderne, lokalplanlægning og byudvikling, sagsbehandling af miljøsager og byggesager og svare på foreningshenvendelser fortsætter planmæssigt. Fysiske møder, tilsynsopgaver mv. er selvfølgelig meget indskrænkede i denne tid.