Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2020/01/31 til 2020/02/11.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Brand i garage – Lærkevej, Gadstrup, Roskilde

Kl. 20.45 kørte politi og brandvæsen til Gadstrup, hvor en garage var brudt i brand. Brandvæsnet fik i løbet af kort tid branden under kontrol, og politiet optog rapport. Der var formentlig tale om en ladestation eller anden el-installation, som var ophav til branden.

Brand ved el-tavle – Kildeager, Snoldelev, Gadstrup – Roskilde

Kl. 17.46 kørte politi og brandvæsen til brand en villa i Snoldelev. Da patruljen kom frem var det lykkedes husets beboer selv at slukke ilden, som var startet ved en el-tavle. Brandvæsnet kom frem og kontrollerede at ilden var helt slukket. Der skete sodskade på el-tavlen men ingen skade på bygningen. Politi og brandvæsen kunne herefter fortsætte til andre opgaver.

Hashrygning – Jyllinge Parkvej, Jyllinge – Roskilde

Torsdag formiddag var politiets forebyggelsesafdeling på patrulje i Jyllinge på baggrund af flere forældre og lærerhenvendelser fra Jyllinge skole, om at der blev røget hash i busskurene ved Jyllingecentret over for Jyllinge skole i frikvarterne. Politiet traf flere unge mennesker som røg cigaretter, men ingen skoleelever, som røg hash. En 25-årig mand fra Roskilde som befandt sig i busskuret blev sigtet for narkobesiddelse, da han røg en hashjoint. Han blev visiteret, hvor han blev fundet i besiddelse af 1,2 gram hash fordelt i to pølsemandsposer. Politiet beslaglagde hashen med henblik på konfiskation. Den 25-årige kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Politiet er meget glade for tip fra borgerne om mistænkelige forhold, og har stor fokus på unges indtag af euforiserende stoffer. Alle informationer om narkoforbrug eller handel i umiddelbar nærhed af undervisningsinstitutioner er anmeldelser, som politiet ser på med stor alvor. Ring til politiet på tlf. 114 eller gå ind på politiets hjemmeside: www.politi.dk, hvor du finder funktionen “Tip politiet” på menuen på forsiden.

Butikstyveri – Skomagergade, Roskilde

Kl. 11.15 blev en 40-årig kvinde fra Roskilde tilbageholdt i Meny for butikstyveri. Kvinden havde en skuldertaske liggende i indkøbskurven, hvor hun puttede dagligvarer i form af pålæg, ost, bananer, agurk, hakket oksekød, rugbrød ned i tasken til en samlet værdi af 216 kr. Kvinden lukkede tasken og tog den på skulderen inden hun gik til kassen og betalte for en pakke tandpasta, men undlod at betale for varerne i tasken. Personalet tilbageholdt kvinden ved udgangen, og hun erkendte tyveriet. Forretningen indgav herefter en skriftlig anmeldelse til politiet, og kvinden kan nu forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Solouheld – Roskildevej, Ågerup, Vipperød – Holbæk

Kl. 12.09 skete et solouheld, da en 89-årig mand fra Holbæk af uvisse årsager mistede herredømmet over bilen, så den kørte af vejen og ind i et hegn ud for Roskildevej nr. 404. En patrulje blev sendt til stedet, hvor ejeren af hegnet blev orienteret om skaderne, og der blev udvekslet forsikringsoplysninger. Politiet registrerede uheldet, hvor ingen personer kom til skade.

Lov om euforiserende stoffer – Æblehaven, Roskilde

Kl. 19.05 var en patrulje forbi et skur på Æblehaven, hvorfra der lugtede kraftigt af hash. En 41-årig mand uden fast bopæl smed i forbindelse med politiets kontrolbesøg to poser med hash på gulvet, som politiet konfiskerede. Der var tale om 2,36 gram hash. Den 41-årige er sigtet i sagen, som vil blive afgjort på et senere tidspunkt.

Kl. 19.21 gik en 35-årig mand fra Roskilde forbi en civil betjent, imens han røg en joint. Betjenten visiterede den 35-årige og fandt endnu en joint. Manden er sigtet og vil få afgjort sagen på et senere tidspunkt.

Kl. 19.50 var den igen gal i skuret i Æblehaven. En patrulje medbringende en narkohund fandt 3,24 gram hash på en 55-årig mand fra Køge, som blev sigtet i sagen. Også denne sag vil blive afgjort på et senere tidspunkt.

Lov om euforiserende stoffer – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 01.01 bemærkede en patrulje tre personer i en oplyst elevator på Roskilde Station, som var i færd med at anrette en bane hvidt pulver på en telefon. Da patruljen rettede henvendelse til de tre personer, forsøgte den ene person, en 18-årig mand fra Hedehusene, at ryste pulveret af telefonen. Politiet beslaglagde 0,01 gram kokain og sigtede den 18-årige i sagen. Han kan se frem til at høre fra politiet, når sagen skal afgøres.

Lørdag – søndag

Færdselsuheld – Lindenborgvej, Roskilde, Lejre kommune

Kl. 08.58 blev politiet kaldt ud til et færdselsuheld, hvor en personbil ført af en 74-årig kvinde fra Roskilde kom kørende ad Gevninge Bygade i sydgående retning og skulle dreje til venstre ad Lindenborgvej, hvor hun havde ubetinget vigepligt. I venstresvinget påkørte den 74-årige en 50-årig kvinde fra Roskilde, der var i færd med at krydse vejen. Den 50-årige blev vejledt om at søge skadestue for at blive undersøgt, og politiet optog rapport for at klarlægge uheldets omstændigheder.

Brand i bil – Gråbrødre Skole, Grønnegade, Roskilde

Kl. 01.43 blev politiet alarmeret om en bil, der stod i brand holdende på Gråbrødre Skole. Politiet optog rapport og foretog undersøgelser af bilen, idet en rude var knust, og branden formodes at være påsat.

Grov vold – Nygade, Roskilde

Kl. 16.30 fik politiet via alarm 112 melding om, at en borger havde mødt en blødende mand i Vestergade ved Møllehusvej. Ambulancepersonale og politiet fik kontakt til en 62-årig, spirituspåvirket mand fra Roskilde, der blødte fra flere flænger i hovedet efter slag med et stumpt redskab. Han blev i en ambulance bragt til skadestuen til fornøden behandling. Politiet fik opklaret, at overfaldet på den 62-årig var sket under hans besøg hos en 53-årig mand fra Roskilde. Han blev på sin bopæl anholdt som mistænkt for at stå bag volden, der ifølge politiets foreløbige undersøgelser var sket i forbindelse med et drikkelag. De to parter var herunder blevet uenige, idet den 62-årige ikke ville forlade den 53-åriges bopæl. På hans bopæl fandt politiet en stilladsnøgle, som kunne mistænkes for at være blevet brugt af den 53-årige til at slå den 62-årige i hovedet. Den anholdte var kraftigt påvirket af spiritus, så han blev indledningsvist anbragt i detentionen til afrusning inden afhøring natten til torsdag. Han blev løsladt uden fremstilling i grundlovsforhør.

Narkokørsel – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 01.40 anholdt og sigtede politiet en 22-årig mand fra Mørkøv for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han førte ad motorvejen i vestlig retning ved Roskilde. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Graffitihærværk ved Domkirken – Domkirkepladsen, Roskilde

kl. 13.38 kom en anmeldelse om, at der var skrevet graffiti på en mur på domkirkens ejendom. Hærværket blev begået i tidsrummet fra mandag aften kl. 20.00 til tirsdag morgen kl. 07.00, hvor der med sølvspray blev skrevet tags med teksten ” SÆK” eller “SAEK” og “ELF”. Ifølge anmelderen var samme tag skrevet på flere nabobygninger i området. Politiet efterforsker sagen og skal nu undersøge omfanget af hærværket, da der endnu ikke er indgået flere anmeldelser om hærværk fra andre forurettede.

Politiet vil i den forbindelse gerne høre fra borgere, som har set samme tags skrevet andre steder i byen. Ring til politiet på tlf. 114, hvis du har oplysninger i sagen.

Frakendt fører i uheld – Roskildevej/ Yderholmvej, Solrød

Kl. 15.35 skete et sammenstød i krydset, da en personbil kørte op bag i en varebil, som holdt for rødt lys i krydset. Føreren af personbilen, en 32-årig mand uden fast bopæl i Tårnby kommune, opdagede for sent, at varebilen, der blev ført af en 44-årig mand fra Holmegaard, holdt stille og kunne ikke nå at bremse. Ingen personer kom til skade ved uheldet, men bilerne fik skader. Den ene bil spærrede vejen i krydset, så de blev nødflyttet af vejhjælp. Den 32-årige fører af personbilen var desuden frakendt førerretten, så han blev sigtet for kørsel uden førerret. Politiet optog rapport i sagen, for at belyse omstændighederne ved uheldet.

Cyklist ramt af bil – Dalen, Viby Sj- Roskilde

Kl. 15.58 blev politi og ambulance sendt til et uheld imellem en bil og en cyklist. Bilisten, en 47-årig mand fra Viby Sj. holdt i krydset ved Vibyvejen, hvor han skulle til venstre ad Dalen. Han orienterede sig og satte i gang med lav hastighed, men havde overset en cyklist, som kom fra venstre side. Cyklisten, en 41-årig kvinde fra Viby Sj. stødte sammen med bilen, så hun faldt på cyklen og slog hovedet. Kvinden blev tilset i ambulancen, men var ikke kommet alvorligt til skade. Politiet optog rapport om vigepligtsuheldet, for at belyse omstændighederne ved uheldet.

Narkotikalovgivningen – Møllehusvej, Roskilde

Kl. 14.05 visiterede politiet en 38-årig mand fra Roskilde, som kunne mistænkes for at være i besiddelse af narkotika. Manden kom gående ad Møllehusvej, men blev tilbageholdt af patruljen, der fandt ham i besiddelse af 2,73 gram amfetamin. Han blev sigtet for besiddelse af narkotika, og politiet tog det ulovlige stof med til destruktion. Den sigtede vil høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Udenlandsk butikstyv – Stationscentret, Roskilde

Kl. 16.49 blev politiet tilkaldt til Føtex, hvor en mand fra Slovakiet var blevet tilbageholdt, da han havde stjålet en bluetooth højtaler, samt nogle USB-kabler og en deodorant til en samlet værdi af 1258 kr. Den 35-årige mand blev anholdt og sigtet for butikstyveriet, og butikken fik varerne retur. Den anholdte blev taget med til stationen, hvor sagen blev afgjort med en straksbøde. Politiet opretholdt anholdelsen af den udenlandske mand, mens hans sag blev forelagt Udlændingestyrelsen i forhold til, om han kunne udvises af Danmark. Udlændingestyrelsen afgjorde, at den 35-årige ikke skulle udvises, så han blev løsladt lørdag middag.

Brand – Trekroner Forskerpark, Roskilde

Kl. 20.07 blev politiet alarmeret om en brand i et køkken. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor der var opstået ild i en gryde indeholdende olie. Ilden blev forsøgt slukket med en pulverslukker, hvorfor der kortvarigt gik ild i pulveret. Branden endte dog med at blive kvalt, inden ilden bredte sig eller personer kom til skade. Der skete sodskader på væggen ved komfuret.

Lov om euforiserende stoffer – Hersegade, Roskilde

Kl. 01.35 befandt civilt politi sig i Hersegade i Roskilde, hvor to mænd udviste mistænkelig adfærd. Politiet tog dermed kontakt til de to, som blev sigtet og visiteret. Den ene, en 20-årig mand fra Hedehusende, blev fundet i besiddelse af kokain til eget forbrug, og han blev dermed sigtet, mens hans narkotika blev konfiskeret. Han vil høre nærmere om sigtelsen, når sagen er behandlet.

Lørdag – søndag

 

Spirituskørsel – Snoldelev Bygade, Roskilde

Kl. 17.29 gjorde en 28-årig polsk mand sig uheldigt bemærket, da han på en parkeringsplads påkørte et køretøj, ejet af en 23-årig kvinde fra Kgs. Lyngby. Politiet kom til stedet, hvor den 28-årige polak blev sigtet for spirituskørsel. Han var kortvarigt anholdt i forbindelse med, at der blev udtaget en blodprøve. Sagen bliver afgjort, når resultatet af blodprøven er klar.

Lov om euforiserende stoffer – Sortebrødreplads, Roskilde

Kl. 22.10 observerede en patrulje en bil med tre personer i, der holdt parkeret i et parkeringshus. Patruljen kontaktede de tre mænd i bilen og bemærkede, at der i midterkonsollen i bilen lå en vægt, hvilket kunne indikere, at der blev solgt euforiserende stoffer fra bilen. Mændene blev visiteret, og patruljen fandt 2 gram hash i underbukserne på den ene mand. Derudover fandt patruljen en pølsemandspose med ca. 0,5 gram hvidt pulver i et aflukket rum i bilen. Mændene i bilen nægtede at kende til det hvide pulver i pølsemandsposen, som politiet beslaglagde med henblik på konfiskation. En 22-årig mand fra Ringsted er sigtet i sagen, som bliver afgjort ved en senere lejlighed.

Brand var bare røg – Ringstedgade, Roskilde

Kl. 01.02 kom et alarmopkald om brand i butikken ved en tankstation. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor det viste sig, at der ikke var ild, men kun røgudvikling fra en rist i gulvet nær en køler. Det viste sig, at røglugten kom fra en ledning til en kølemontre, så der var ingen opgave for brand- og politifolk.

Indbrud i Perioden

Fåreløkke, Havdrup
Rådalsvej, Jyllinge
Paketvej, Jyllinge
Lucernevej, Jyllinge
Sydtoften, Jyllinge
Industrivej, Roskilde
Frederiksborgvej, Roskilde
Wiemosen, Roskilde
Kristianslund, Roskilde
Jernaldergården, Himmelev, Roskilde
Ole Nielsens Vej, Gundsømagle, Roskilde
Tofthøjvej, Viby Sjælland

Del på sociale medier