Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2020/01/10 til 2020/01/21.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Røveri mod supermarked – Svogerslev Hovedgade, Svogerslev, Roskilde

Kl. 14.48 anmeldte personalet i et supermarked, at en kunde havde truet personalet for at sikre sig nogle varer, som han havde stjålet fra butikken. Politiet fik klarlagt, at en mandlig kunde havde taget nogle sildefileter og en lygte, som han lagde i en medbragt pose. Da han gik gennem kassen uden at betale, fulgte personalet efter og antastede ham. Pludselig trak manden en hylstret kniv og truede personalet hermed, så de lod ham gå i retning mod Nordgårdsvej. En hundepatrulje foretog sporsøgning, medens øvrige patruljer fik manden identificeret som en 19-årig mand fra Roskilde. Han var ikke på sin bopæl, men i et skur fandt politiet tyvekosterne sammen med en kniv, som den 19-årige formodes at have truet med. Kl. 15.34 traf en patrulje ham gående ad Holbækvej, Roskilde, hvorefter han blev anholdt og sigtet for røveri, idet politiet ud fra de givne omstændigheder anså tyveriet og den efterfølgende trussel som et røveri. Den 19-årige blev løsladt efter afhøring til sagen uden fremstilling i grundlovsforhør, idet anklagemyndigheden efter en nøjere vurdering af omstændighederne ved røveriet ikke fandt, at grundlaget for en varetægtsfængsling var til stede. Han er fortsat sigtet i sagen og vil derfor høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Social sag – Holbækmotorvejen, Roskilde – Lejre

Kl. 21.27 fik politiet melding om en slingrende bil, der kørte ad motorvejen i vestlig retning. Politiet fik standset bilen, hvori der var en ædru, 80-årig mand fra Lynge som fører og med en 78-årig ægtefælle som passager. De var begge forvirrede, hvilket skønnedes at være årsagen til, at manden havde kørt bilen usikkert. Begge oplyste, at de var kørt hjemmefra kl. ca. 0900 og nu ikke kunne finde hjem. Desuden havde ingen af dem fået hverken vådt eller tørt i den mellemliggende tid, så for at bringe klarhed over formålet med deres kørsel på motorvejen, kørte politiet dem til en fastfoodrestaurant, så de kunne få lidt at spise. Bilen kørte politiet til en politistation, hvorfra de efterfølgende blev sendt hjem i en taxa. Politiet underrettede dog hjemmeplejen i deres hjemkommune om hændelsen, så en hjemmehjælper stod klar til at tage imod dem, når de kom hjem. Politiet har optaget rapport om hændelsen for at få klarlagt, hvorvidt den 80-årige fortsat opfylder betingelserne for at have et kørekort. Politiet har ingen mistanke om, at der var sket nogen uheld i forbindelse deres kørsel og til sidst et forsøg på at finde hjem igen.

Narko i nattelivet – Hersegade, Roskilde

Kl. 02.13 fik politiet en anmeldelse om, at en mand var set overlevere noget til en anden person foran et diskotek, hvilket kunne se ud som en narkohandel. En patrulje kom frem til stedet, hvor den mistænkte nu var gået ind på et diskotek. Politiet kom frem til stedet, hvor de ud fra beskrivelsen fandt frem til en 26-årig mand fra Roskilde, som kunne mistænkes i sagen. Han blev visiteret, hvor politiet fandt 5,19 gram kokain fordelt i 8 pølsemandsposer og et kontantbeløb, som politiet mistænkte stammede fra narkosalg. Politiet anholdt og sigtede den 26-årige for besiddelse af narko med henblik på videresalg og beslaglagde de fundne ting. Den 26-årige ønskede beslaglæggelsen indbragt for retten, der skal tage stilling til om beslaglæggelsen var i orden.
Den anholdte blev taget med til stationen, hvor han blev afhørt til sagen. Politiet ransagede den 26-åriges lejlighed i Roskilde, hvor der blev fundet en lille smule kokain på et bord, der senere blev kontrolvejet til 0,01 gram. Den 26-årige blev herefter løsladt søndag morgen, men kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Varetægtsfængslet efter grov vold mod dørmand – Hestetorvet, Roskilde

Kl.05.58 fik politiet en anmeldelse om, en dørmand var blevet overfaldet af en gæst på en pub på Hestetorvet. En patrulje kom frem til beværtningen, hvor gerningsmanden havde forladt stedet. Dørmanden havde grebet ind i en konflikt imellem to gæster for at tale dem til ro, da en mandlig gæst var opfarende og talte med store armbevægelser over for en kvinde. Dette resulterede i, at den mandlig gæst havde skubbet til dørmanden, som var faldet omkuld. Mens han lå på gaden blev han sparket i hovedet af samme mand, som herefter gik fra stedet i retning af Algade og parkeringspladsen bag Super Brugsen. Dørmanden var ikke kommet alvorligt til skade, men blev tilset på skadestuen. Politiet ledte efter den mistænkte mand i området omkring Roskilde Station.

Det lykkedes at finde frem til den mistænkte kl. 06.40, da han opholdt sig på en perron på stationen. Politiet anholdt en 22-årig mand fra Roskilde, som blev sigtet for grov vold og taget med til stationen til afhøring. Søndag blev han fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde med begæring om varetægtsfængsling, og dommeren besluttede at fængslet ham i fire uger til d. 19. februar 2020.

Lægehelikopter på torvet – Stændertorvet, Roskilde

Kl. 10.03 fik politiet en anmodning fra alarmcentralen om at afspærre torvet, idet lægehelikopteren var sendt til stedet for at komme en person i kritisk tilstand til undsætning. Politiet afspærrede et område, så lægehelikopteren kunne lande ved siden af domkirken. Også to ambulancer var sendt til området for at assistere i forbindelse med den fornødne hjælp til personen i kritisk tilstand. Da der var tale om sygdom, foretog politiet sig ikke yderligere end assistance med afspærringen. Dog er det ikke hver dag, at lægehelikopteren lander i det område, så de tilstedeværende har sikkert kigget ekstra mod tilstedeværelsen af det sundhedsfaglige personale.

Narkokørsel / kørsel uden førerret mv. – Industrivej, Roskilde

Kl. 13.31 anholdt og sigtede politiet en 17-årig ung mand fra Nærum for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han i øvrigt ikke måtte være fører af, fordi han endnu ikke havde erhvervet sig et kørekort. Ved visitationen i forbindelse med anholdelse fandt politiet en joint med hashmix i en af hans lommer, så han blev også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Den 17-årige, hvis værge blev underrettet om sagerne mod ham, blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Trusler mod kommunen – Rådhusbuen, Roskilde

Kl. 10.52 anmeldte en kvindelig medarbejder fra Børn & Unge-afdelingen i Roskilde kommune, at en navngiven mand flere gange i løbet af formiddagen havde kontaktet medarbejderen telefonisk og på hendes telefonsvarer indtalt trusler om at gøre hende fortræd, såfremt kommunen ikke gjorde, som manden ønskede. Politiet iværksatte straks efterforskning i sagen og traf den navngivne mand på sin bopæl om eftermiddagen, hvor politiet så kunne anholde en 46-årig mand fra Roskilde. Han blev sigtet for trusler mod nogen i offentlig tjeneste og løsladt efter afhøring til sagen, da der efter en nærmere vurdering af de konkrete forhold i sagen ikke fandtes grundlag for fremstilling i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling. Den 46-årige vil dog høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Truende mand i supermarked – Rørmosen, Roskilde

Kl. 15.00 fik politiet en henvendelse fra en 48-årig kvinde fra Roskilde, som oplyste, at hun kl. ca. 14.25 under indkøb i supermarkedet Fakta var blevet opsøgt af en 46-årig mand fra Roskilde. De to havde et kendskab til hinanden i forvejen, men manden optrådte både inde i supermarkedet og udenfor truende og ubehageligt over for kvinden. Flere kunder henvendte sig efterfølgende til kvinden i anledning af mandens adfærd over for hende, men den 48-årige kvinde fik ikke sikret sig deres identitet, således at deres vidneforklaringer kan indgå til belysning af mandens adfærd over for kvinden. Når sagen er belyst, vil politiet tage stilling til, hvad manden muligvis kan sigtes for, og hvilke konsekvenser hans optræden skal have. Kontakt politiet på tlf. 114, hvis du overværende mandens adfærd i og ved supermarkedet.

Cyklist ramt i højresving – Ringstedgade/Søndre Ringvej, Roskilde

Kl. 16.59 skete et uheld i forbindelse med at en personbil, som blev ført af en 42-årig kvinde fra Jystrup Midstsj., skulle svinge til højre i krydset. Kvinden kørte ad Ringstedgade mod øst, hvor hun overhalede en cyklist på cykelstien. Bilisten havde holdt for rødt lys i krydset, og da der blev grønt påbegyndte hun sit højresving, men fejlbedømte afstanden til cyklisten, en 45-årig mand fra Roskilde, der kom kørende bagfra og skulle lige ud i krydset. Da bilen svingende kørte cyklisten ind i siden på bilen, så han faldt af cyklen og slog hovedet. Politi og ambulance blev sendt til stedet, hvor cyklisten blev behandlet og kørt videre på sygehuset. Den 42-årige kvindelige bilist, der havde sine børn med i bilen var chokeret efter uheldet, men ingen i bilen kom til skade. Den 45-årig, som ikke anvendte cykelhjelm, fik på sygehuset konstateret et hovedtraume som følge af faldet. Han er fortsat indlagt, men hans tilstand er stabil. Politiet optog rapport i sagen, for at belyse omstændighederne i uheldet herunder vigepligtsforseelsen.

Spirituspåvirket spøgelsesbilist – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 19.41 kom et alarmopkald om at der på Holbækmotorvejen i østgående retning ved Roskildekørte en spøgelsesbilist. Flere borgere havde set spøgelsesbilisten og ringet til politiet. En patrulje blev hastigt sendt mod stedet, hvor de hurtigt fandt frem til bilen med den farlige kørsel mod færdselsretningen på motorvejen. Bilen var selv standset i midterrabatten på Holbækmotorvejen vest for Borrevejle i Lejre. Patruljen traf føreren af bilen, en 87-årig mand fra Frederiksværk, som stadig sad bag rattet. Han var påvirket af spiritus, hvilket en alkometertest bekræftede. Den 87-årige blev anholdt og sigtet for spirituskørsel og sin farlige kørsel. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 87-årige høre mere om sine sager. Politiet modtog ingen anmeldelser om, at den 87-årige havde forvoldt uheld under sin kørsel

Brand i etageejendom – Vestergade, Roskilde

Kl. 07.27 kom et alarmopkald om brand i en lejlighed i Vestergade, da en beboer var vågnet på sofaen ved, at der var røg i hans lejlighed. Han flygtede ud af lejligheden og advarede sin nabo. Politi og brandvæsen skyndte sig frem til stedet, hvor lejligheden brændte kraftigt, og der var røgudvikling i hele opgangen. Beboerne i tre opgange omkring den brændende lejlighed blev evakueret, da der var risiko for, at ilden kunne sprede sig via tagkonstruktionen. Alle personer blev reddet ud af bygningen, og brandvæsnet fik hurtigt kontrol over ilden. Den østlige del af Vestergade blev afspærret mens redningsberedskabet arbejdede på stedet. To lejligheder udbrændte, og to andre fik røg, sod og vandskader. To personer blev kørt til skadestuen til observation for røgforgiftning. De foreløbige undersøgelser af stedet viste, at ilden var startet i en sofa. Politiet undersøger nu, hvor vidt beboeren kan været faldet i søvn med en cigarret i hånden. Når brandundersøgelsen er færdig, vil politiet tage stilling til, om beboeren har overtrådt beredskabslovens regler om uforsigtighed med ild.

Færdselsuheld – Roskildevej/ Slettebjergvej, Ortved, Ringsted

Kl. 11.54 skete et uheld, da en personbil, som blev ført af en 20-årig mand fra Korsør, skulle svinge til venstre ad Slettebjergvej og derfor sænkede hastigheden på Roskildevej. Bagfra kom en varebil, som blev kørt af en 25-årig mand fra Roskilde, der påkørte den 20-åriges bil i forbindelse med svingningen. Den 25-årige opdagede for sent, at den forankørende var i gang med at svinge, så han kunne ikke nå at bremse. Varebilens front påkørte derfor personbilens venstre side, så begge biler endte i grøften – personbilen på taget. Den 20-årige fører af personbilen klagede over store smerter og kunne ikke komme ud af bilen, så lægehelikopteren blev tilkaldt. Vejen blev spærret i begge retninger, mens helikopteren landede. Den 20-årige blev behandlet på stedet, hvor det viste sig, at han ikke var alvorligt tilskadekommen. Han blev efterfølgende kørt på sygehuset i ambulance til undersøgelse, men han slap fra uheldet uden alvorlige skader. Den 25-årige slap fra uheldet helt uden skader. Vejen var helt genåbnet kl. 12.41. Politiet optog rapport i sagen, som skal belyse omstændighederne ved uheldet.

Mand gik på skinnerne – Roskilde Station

Kl. 21.49 blev politiet sendt til en beværtning i Hersegade, hvor en mand havde lavet uorden. Før patruljen nåede frem havde manden forladt stedet og gik i retning mod stationen, hvor han nu skabte utryghed, da han gik på vejen. Patruljen fandt manden på ved Roskilde Station, hvor han gik rundt på skinnerne. Manden viste sig at være en 47-årig mand fra Brønshøj, som blev sigtet for overtrædelse af Jernbanloven. Den 47-årige blev herefter sendt med en ven hjem. Han kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Uro og uorden – Ro’s Have, Roskilde

Kl. 23.58 måtte politiet en tur til bowlingcentret, idet nogle mænd var ved at ryge i totterne hinanden. Politiet fik dæmpet tre mænd på 19, 20 og 31 år, som havde råbt og skubbet lidt til hinanden. De blev sendt bort fra stedet, så roen blev genoprettet. Ingen af dem blev sigtet for noget i anledning af deres opførsel. Hvad striden mellem dem omhandlede, har politiet ingen oplysninger om.

Spiritus- og narkokørsel – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 03.00 så en patrulje to biler køre slingrende ad Holbækmotorvejen i østlig retning omkring afkørsel 12 Køgevej. Det lykkedes politiet at få standset begge bilister, så en 23-årig mand fra Hørsholm blev anholdt og sigtet for spirituskørsel i en personbil, som han i forvejen ikke måtte være fører af, fordi han var frakendt kørekortet. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og afhøring til sagerne.
En 20-årig mand fra Holbæk blev anholdt og sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han ikke måtte være fører af, fordi han ikke havde erhvervet sig et kørekort. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.
Begge kan nu hver især forvente at høre nærmere fra politiet, når deres blodprøver er blevet analyseret.

Ordensbekendtgørelsen – Roskildevej, Benløse, Ringsted

Kl. 12.19 blev en kunde i supermarkedet Rema 1000 ubehagelig og skubbede til en ung mandlig medarbejder flere gange, hvorefter han forlod stedet. Kunden var blevet sur på medarbejderen og blev uadreagerende. En patrulje blev sendt til stedet for at undersøge sagen. Personalet i butikken kendte kunden fra tidligere, så politiet kørte til en 27-årig mand fra nærområdets adresse for at tale med ham om episoden. Den 27-årige blev truffet hjemme og patruljen sigtede ham for at have overtrådt ordensbekendtgørelsen med sin adfærd over for medarbejderen i supermarkedet. Den 27-årige kan forvente at få en bøde for episoden.

Fodgænger ramt ved svingning – Borgediget/Ringstedgade, Roskilde

Kl. 17.44 kom et alarmopkald om et uheld i et fodgængerfelt, hvor en 31-årig kvinde blev ramt af en bil ved lav hastighed. En 61-årig mand fra Roskilde kørte ad Ringstedgade mod nord, hvor han skulle svinge til venstre ad Borgediget. I den forbindelse overså føreren den 31-årige kvinde, som var på vej over fodgængerfeltet på Borgediget. Det var mørkt og regnede kraftigt på uheldstidspunktet, hvilket gjorde sigtbarheden dårlig. Bilisten stødte let ind i kvinden, så hun faldt og slog sig. En ambulance kom frem til stedet og tilså kvinden, som ikke var kommet alvorligt til skade. Den mandlige bilist var meget chokeret efter uheldet, da han havde orienteret sig i krydset, men slet ikke havde set fodgængeren i det dårlige vejr. Politiet optog rapport i sagen for at belyse omstændighederne ved uheldet.

Indbrud i Perioden

Rådalsvej, Jyllinge
Storkevej, Jyllinge
Tellusvej, Jyllinge
Brillantvej, Jyllinge
Norddalen, Himmelev, Roskilde
Gartnervang, Roskilde
Langebjergvej, Roskilde
Rishøjvej, Kattinge, Roskilde
Maribovej, Veddelev, Roskilde
Assensvej, Himmelev, Roskilde
Middelfartvej, Himmelev, Roskilde

Del på sociale medier