Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2019/12/23 til 2020/01/07.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Romance scam – Gundsølille, Roskilde

Kl. 14.19 kontaktede en 52-årig kvinde politiet, da hun var blev forsøgt franarret penge af en person, hun havde “mødt” via dating-app’en Tinder. Kvindens Tinder-bekendskab, havde skrevet til hende, at han var blevet røvet af en taxachauffør i udlandet og at han havde brug for hendes hjælp til at betale for behandling på sygehus i udlandet. Kvinden gennemskuede bedrageriet og valgte efterfølgende at slette sin profil på Tinder.

Politiet vil gerne advare alle borgere mod bekendtskaber på diverse dating-app’s, som efter kort tids korrespondance kommer i økonomiske vanskeligheder og beder borgeren overføre – ofte større – pengebeløb. Overfør aldrig penge til personer, du ikke er helt sikker på hvem er.

Brand i bil – Ørnevej, Jyllinge – Roskilde

Kl.19.30 rykkede brandvæsnet og politiet ud til brand i en personbil, der stod på ejerens grund. Brandvæsnet fik hurtigt slukket ilden, der var startet i motorrummet. Brandårsagen var formentlig en teknisk fejl på bilen, hvorfor politiet ikke foretog sig yderligere i anledning af branden, der begrænsede sig til bilen.

Brand i skur/udhus – Kirkevej, Jyllinge – Lejre

Kl. 20.07 var der pludselig opstået en ildebrand i et skur på en privat adressen. Trods brandvæsnets indsats udbrændte skuret uden at brede sig til sig til andre ting. Branden var blevet opdaget af en anden beboer på vejen, men beboeren måtte til sidst tilkalde brandvæsnet, da hans indsats med en pulverslukker ikke var tilstrækkelig til at slukke ildebranden. Politiet skal nu undersøge brandstedet nærmere i et forsøg på at få klarlagt årsagen til brandens opståen.

Grundlovsforhør – Butikstyveri – Algade, Roskilde

Kl. 10.30 anmeldte en politimand, at han sammen med andre kunder og personalet i en telebutik havde tilbageholdt to udenlandske mænd, som havde forsøgt at stjæle flere telefoner fra telebutikken. Politimanden havde i sin fritid og i privat ærinde opholdt sig i telebutikken, da to udenlandske mænd pludselig kom ind i butikken for at stjæle mobiltelefoner lige ved siden af politimanden. Da mændene havde stjålet telefonerne og skyndsomt var på vej, blev først den ene tilbageholdt sammen med en anden kunde, medens den anden under flugten på vej ud af butikken fik væltet en kvindelig kunde, men blev dog også tilbageholdt med assistance fra politimanden, indtil butikspersonalet tog over. Politiet kom til stedet og foretog egentlig anholdelse af to mænd på 19 år fra Rumænien som mistænkte for tyveri af mobiltelefoner, som de blot havde rykket fri fra sikringsanordningerne i butikken. Ved gennemgang af forretningens videoovervågning kunne en tredje mand måske også være i spil, idet den tredje måske kan mistænkes for at have været vagtmand uden for butikken. De stjålne telefoner til en værdi af ca. 17.000 kr. blev afleveret retur til telebutikken, og de to anholdte blev efter afhøring til sagen anbragt i arresthuse til overnatning, idet anklagemyndigheden vil fremstille dem i grundlovsforhør i Retten i Roskilde tirsdag kl. 10.00 som sigtede for forsøg på butikstyveri.

Død mand på legeplads – Linkøpingvej, Himmelev, Roskilde

Kl. 08.47 blev politiet og ambulancepersonalet alarmeret, idet en livløs person var fundet på en legeplads tilhørende en skole. En kvinde, der skulle aflevere nogle børn i en nærliggende børnehave, havde fundet vedkommende og via personalet i børnehaven fået slået alarm. En livløs mand blev fundet på legepladsen ved skolen (lukket) og straks i en ambulance bragt til skadestuen, hvor en læge erklærede ham for afgået ved døden. Politiet fik ham identificeret som en 26-årig mand fra Roskilde, som efter politiets undersøgelser på stedet havde valgt at tage sit eget liv. De pårørende er underrettet om dødsfaldet, og politiet arbejder ud fra en tese om, at der ikke er foretaget noget strafbart. Da både børn og personale i børnehaven måske kan have set den døde mand på skolens legeplads, sørger politiet for en opfølgning over for dem, der måtte have behov for at få bearbejdet oplevelsen.

Spirituskørsel på knallert uden styrthjelm mv. – Algade, Roskilde

Kl. 01.30 anholdt og sigtede politiet en 54-årig mand fra Roskilde for kørsel på en 30-knallert i spirituspåvirket tilstand, selv om han i forvejen var frakendt kørekortet. Under kørslen på knallerten undlod han at bruge styrthjelm, så han blev sigtet for de tre overtrædelser af færdselsloven. Den 54-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Lørdag – søndag:

 

Narkobilist med stoffer – Byvolden, Roskilde

Kl. 04.30 anholdt og sigtede politiet en 18-årig mand fra Roskilde for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Den 18-årige blev tillige fundet i besiddelse af ca. 25 cl GHB og ca. 0,2 gram kokain, så han blev også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og vil derfor høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

 

Søndag-mandag

Kvinde reddet op af Himmelsøen – Darupvej, Roskilde

Kl. 15.53 kom et alarmopkald om at to vinterbadere netop havde reddet en nedkølet kvinde op fra Himmelsøen. En handlekraftig 35-årig kvinde fra Køge var ved søen for at vinterbade med en veninde. Da de var på vej hjem og befandt sig på parkeringspladsen, hørte de nogle høje lyde fra søen, som de først tænkte var fra et dyr. De undersøgte dog sagen nærmere, og her fandt de en kvinde liggende i søen stærkt nedkølet. De to vinterbadere tilkaldte hjælp og ydede førstehjælp til kvinden. Politi og ambulance kom frem og overtog behandlingen af kvinden, som viste sig at være en spirituspåvirket 54-årig kvinde fra Greve kommune, som var gået ud i vandet i nedtrykt sindstilstand. Kvinden blev kørt til sygehuset, hvor hun behandlet for nedkøling. Hun blev senere indlagt til behandling for sin nedtrykte sindstilstand.

Kørsel i frakendelsestiden / penge beslaglagt – Holbækmotorvejen, Roskilde – Lejre

Kl. 16.05 sigtede politiet en 31-årig mand fra Brøndby for kørsel i frakendelsestiden i en personbil, som han kørte i på motorvejen i østlig retning. Den 31-årige var i forvejen frakendt kørekortet og blev sigtet for den overtrædelse af færdselsloven. Ved nærmere undersøgelse af ham og bilen fandt politiet ham i besiddelse af et femcifret kontantbeløb, hvoraf to tredjedele blev beslaglagt til afdrag på gæld til det offentlige. Den beslutning var den 31-årige ikke tilfreds med, så nu skal en dommer afgøre, hvorvidt politiet havde ret til at beslaglægge pengene som afdrag på statens fordringer imod ham.

Narkokørsel – Østre Ringvej, Roskilde

Kl. 02.45 anholdt og sigtede politiet en 39-årig mand fra Ruds-Vedby for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. En narkometertest indikerede, at han var påvirket af cannabis (hash) under kørslen. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Uorden – Hersegade, Roskilde

Kl. 00.51 fik politiet en anmeldelse om, at der var et større slagsmål i gang i gaden i nærheden af et diskotek. Politiet kørte til området med flere patruljer, som kunne konstatere, at slagsmålet var ophørt, og de parter, der måtte have deltaget, var forsvundet fra området. Ingen blev sigtet for noget.

Uheld med cyklist – Lindborgvej/Niels Frederiksensvej, Roskilde – Lejre

kl. 16.02 skete et uheld imellem en personbil og en cyklist. Cyklisten, en 50-årig mand fra Roskilde kørte ad Lindenborgvej mod syd, da en bil kørte ud fra en sidevej, Niels Frederiksens Vej foran cyklisten. Føreren af bilen, en 60-årig mand fra Vordingborg, havde vigepligt fra sin retning, men overså cyklisten og kørte frem. Cyklisten kørte derfor ind i siden på personbilen, og cyklens forhjul røg af i forbindelse med sammenstødet. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor cyklisten blev tilset i ambulancen, men han var sluppet fra uheldet med knubs. Politiet optog rapport i sagen om vigepligtsuheldet for at belyse omstændighederne.

Hærværk – Svogerslev Hovedgade, Roskilde

Kl. 22.04 modtog politiet en anmeldelse om hærværk, da nogle drenge havde sprunget en rød offentlig postkasse i stykker med fyrværkeri på hjørnet af Kongemarksvej/Søtoften. Herefter gik drengene videre til en vendeplads på Svogerslev Hovedgade, hvor de sprang en grøn kommunal papircontainer i stykker. Anmelderen var gået efter drengene og havde tilbageholdt to af dem, hvorefter han ringede til politiet. En patrulje kørte frem til stedet, hvor de to 16-årige drenge fra Svogerslev blev sigtet for de to tilfælde af hærværk. Drengene blev kørt hjem til deres forældre, som blev orienteret om sagerne. De sociale myndigheder blev også orienteret om sagerne. De to sigtede kan forvente at blive præsenteret for at erstatningskrav, og vil senere høre mere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Bilbrand – Æblehaven, Roskilde

Kl. 23.05 kørte politi og brandvæsen til en parkeret varebil, der brændte på en parkeringsplads. Borgeren, der anmeldte branden, så lys i kabinen og opdagede efterfølgende, at der var tale om en brand. Borgeren så ligeledes et lysglimt, men så ingen personer i nærheden af bilen, der kunne mistænkes for at have påsat den eller have kastet fyrværkeri mod bilen. Branden blev hurtigt slukket, og politiet optog rapport på stedet.

Vidner, der skulle have set noget i forbindelse med branden, kan kontakte politiet på tlf. 114 med oplysninger.

Kvalificeret vold – Hestetorvet, Roskilde

Kl. 01.12 kom politiet til en beværtning i Roskilde, hvor en 22-årig mand fra Roskilde havde forøvet kvalificeret vold mod en 40-årig kvinde fra Viby Sj, som havde fået et glas i hovedet med en flænge i hovedbunden til følge. Den 22-årige blev anholdt og kørt til Roskilde Politistation for at blive afhørt til sagen. Han blev løsladt mandag morgen, men vil høre nærmere om sagen.

Spirituskørsel på knallert – Industrivej, Roskilde

Kl. 03.15 kørte politiet til Industrivej i Roskilde, hvor en 27-årig mand fra Jyllinge havde henkastet en knallert og var gået fra stedet. Manden var påvirket af spiritus under kørsel på knallerten, og blev anholdt til en blodprøveudtagelse. Da manden var kraftigt påvirket, skønnede politiet, at han ikke kunne tage vare på sig selv, og han blev derfor anbragt i detentionen til afrusning. Han blev løsladt omkring kl. 09.00 mandag morgen og vil høre nærmere om sin spirituskørsel, når resultatet af blodprøven foreligger.

Mand amok i tog – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 00.06 anholdt politiet en mand, som kort forinden var gået amok i et tog ved at hive i nødbremse og sparke til dørene, hvilket havde fået lokoføreren til at kontakte politiets vagtcentral. Manden var beruset og blev anholdt af politiet og anbragt i detentionen for natten. Kl. 6.40 blev manden løsladt.

Tirsdag – onsdag 

 

Ordensbekendtgørelsen – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 02.12 anmeldte en ansat på et diskotek, at diskotekets dørmand tilbageholdt en 24-årig mand fra Roskilde, som havde spyttet dørmanden i ansigtet. Da patruljen kom frem, var den 24-årige opfarende, og han råbte af patruljen, og han blev skønnet stærkt påvirket af spiritus. Den 24-årige blev sigtet for ordensbekendtgørelsen og anholdt, og han tilbragte natten i detentionen på politistationen, inden han blev løsladt til gaden kl. 07.30

Mandag  – tirsdag 

 

Blufærdighedskrænkelse – Rosenhavestræde, Roskilde

Kl. 07.07 anmeldte en 35-årig kvinde fra Roskilde, at en fremmed mand kl. ca. 06.55 havde blottet sig for hende, da hun gik ad Sankt Ols Gade. Fra Rosenhavestræde kom en mand, der blev beskrevet som: A: Mand, 175 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Iført: Mørk hue, mørke blå jakke, røde bukser, mørke sko., Medbragte: Rygsæk. Han havde blottet sit underliv og viste sit lem frem, da anmelderen passerede ham i retning mod Roskilde Museum. En patrulje ledte efter den mistænkte, men fandt ham ikke.

Politiet i Roskilde hører gerne fra personer, der kan give oplysninger om manden. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 1220 kørte en 64-årig mand fra Sverige i en bil med tilkoblet trailer ad Holbækmotorvejen mod øst. Hans trailer begyndte af ukendte årsager at slingre, så den til sidst vred sig af anhængertrækkrogen og væltede. Noget af lasten faldt af, så motorvejen ud for dyrskuepladsen i Roskilde var spærret delvist indtil kl. ca. 1405, hvor oprydning var foretaget. Ingen kom til skade ved uheldet, hvor der heller ikke var andre trafikanter impliceret.

Indbrud i Perioden

Jagtvej, Jyllinge
Flådevej, Jyllinge
Odinsvej, Roskilde
Fiskeparken, Svogerslev, Roskilde
Gevninge Overdrev, Gevninge, Roskilde
Vesterkrogen, Gundsømagle, Roskilde
Kornvej, Roskilde
Tranehalsen, Gevninge, Roskilde (2 steder)

Del på sociale medier