Sammen med Roskildes 23 andre gazeller blev den lokale VVS-virksomhed fejret, for tredje gang i træk, af kommunen og det lokale erhvervsliv.

Smilene var ikke til at tage fejl af tirsdag eftermiddag, hvor flere end 250 erhvervsfolk var samlet til Nytårskur på Roskilde Rådhus for at hylde kommunens gazeller.

PR-foto

Jeg ved, at Thorsen & Petersen VVS er en af Roskilde kommunes stabile og dygtige leverandører. Det er derfor dejligt at se, at en professionel håndværksvirksomhed med mange år i kommunen formår at fastholde dampen under turbinerne, så de fortsat formår at vækste med gazelle-fart. De er et godt eksempel på hverdagens helte, og jeg ved det kan være svært at skaffe arbejdskraft til håndværksfagene, fortæller formand for Erhvervs- Vækst- og Globaliseringsudvalget i Roskilde Kommune, byrådsmedlem Lars Lindskov.

I alt 2043 virksomheder blev kåret som gazeller i år af Dagbladet Børsen. I 2018 var der 28 gazeller i kommunen og på trods af et lille fald i modsætning til sidste år, er det stadig en flot fremgang for erhvervslivet i kommunen, der i 2019 havde 23 Gazeller.

Stolt Gazelle.
En af dem, der kan modtage prisen for tredje gang i træk, er Thorsen og Petersen VVS, der tilbyder VVS-løsninger. De leverer bl.a. løsninger til Roskilde Kommune, Boligselskabet samt Roskilde Domkirke og en lang stribe industrikunder.

Jeg er super stolt over at modtage Børsens Gazelle-pris, der dokumenterer den vækstrejse, som vi har været på. Det er en hyldest til vores dygtige medarbejdere, der hver dag leverer mere end forventet. Og så minder den os om, at vi hver dag gør det godt, siger Lars Petersen, partner og indehaver af Thorsen og Petersen VVS, der er glad for at få anerkendelse fra hjemkommunen.

Det er rart at være med til. Det betyder, at man føler sig hjemme i den kommune, hvor man driver virksomhed, fremhæver han, mens han ser tilbage på en fantastisk vækstrejse, der ikke mindst er skabt af de gode rammevilkår i Roskilde Kommune.

Rekrutteringsboost.
Virksomheden har været på markedet siden 1995 og har som så mange andre virksomheder indenfor håndværksfagene oplevet udsving i omsætning og antal medarbejdere. De seneste år har virksomhedens vækst imidlertid taget fart, hvilket har udløst Børsens Gazelle-pris. Som mange andre håndværksvirksomheder er Thorsen og Pertersen VVS afhængig af at kunne skaffe kvalificeret arbejdskraft ikke mindst blandt lærlinge, der er i høj kurs.

Jeg håber, at kåringen af en virksomhed, som Thorsen & Petersen VVS kan skabe fornyet interesse for VVS-faget for de unge mennesker, vi har her i kommunen, fremhæver Lars Lindskov. 

FAKTABOKS: Krav til Gazelle-virksomhed
Selskabstype: A/S eller ApS.
Størrelse: Minimum 1 mio. kr. i omsætning eller 0,5 mio. kr. i bruttoresultat.
Regnskab: Virksomheden skal kunne præsentere fire hele årsregnskaber. I hvert regnskabsår skal der være positiv vækst. Omsætning eller bruttoresultat skal være fordoblet i løbet af de seneste fire år.
I år finder Gazelle-kåringerne sted i Aalborg, Aarhus, Odense, Ringsted og København i oktober-december.