Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2019/11/22 til 2019/12/03.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Slingrende spiritusbilist – Gulddyssevej, Gundsømagle, Roskilde

Kl. 16.08 fik politiet en anmeldelse fra en bilist, der fulgte efter en anden bilist, som kørte usikkert i retning mod Gundsømagle. Politiet fik på Gulddyssevej standset bilen, som blev ført af en 51-årig mand fra Frederikssund. Da han var påvirket af spiritus under kørslen, blev han sigtet for spirituskørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Den sigtede vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er analyseret.

Mistænkelig mand – Stationscentret, Roskilde

Kl. 10.13 fik politiet en henvendelse fra en kvindelig medarbejder fra politistationen i Roskilde, der i privat ærinde tilfældigt var i supermarkedet Føtex. Under indkøb undrede hun sig over en mands adfærd, idet den fremmede mand gik tæt på flere ældre kunder i supermarkedet. Anmelderen frygtede derfor, at der kunne være tale om en tricktyv, der foretog observationer forud for et tyveri fra f.eks. en taske eller indkøbsvogn. Politiet kørte til supermarkedet og fik kontakt til den udpegede mand, som så faktisk viste sig at være en butikskontrollant på jagt efter butiks- og tricktyve. Der var således ikke grund til at foretage videre over manden.

Narkokørsel – Holbækmotorvejen, Gevninge, Roskilde – Lejre

Kl. 14.03 anholdt og sigtede en narkohundepatrulje en 31-årig mand fra Holbæk for kørsel ad motorvejen i narkotikapåvirket tilstand i en varebil, i hvis kabine der lugtede af hash. Derfor lod patrulje en narkohund undersøge bilen nærmere, så en cigaretpakke indeholdende ca. 1 gram amfetamin blev fundet. Den 31-årig blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer samt afhøring til sagerne. Når blodprøven er analyseret, vil den sigtede høre nærmere fra politiet.

Brand på toilet – Astersvej, Roskilde

Kl. 19.08 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand på et toilet på en skole. Det viste sig, at toilettet var stoppet med toiletpapir, som var blevet antændt. Branden havde kun udviklet lidt røg, så der var ikke sket noget egentlig skade på toilettet, hvor nogen måske havde opholdt sig for at ryge. En røgalarm var nemlig dækket til, så den ikke ville registrere rygning på stedet. Politiet formoder derfor, at brandårsagen kan være et henkastet cigaretskod i toilettet. Derfor forsøger politiet nu at finde ud, hvem der kan have været til stede på det offentlig tilgængelige toilet.

Trussel mod offentlig myndighed – Rådhusbuen, Roskilde

Kl. 10.29 fik politiet anmeldelse om, at en medarbejder fra Center for Alkohol – og Stofbehandling havde overhørt, at en borger udtalte, at han ville slå en medarbejde på Roskilde rådhus ihjel. Kort efter indfandt den mistænkte borger sig på rådhuset, hvor han havde en tid med sin sagsbehandler. Politiet anholdt den mistænkte, en 44-årig mand fra Roskilde, uden dramatik. Han blev sigtet for trusler mod medarbejderen og taget med til politistationen til afhøring. Afhøringen klarlagde, at truslerne var udtalt af borgeren i frustration, da han befandt sig i en økonomisk svær situation. Efter en nærmere vurdering af sagens omstændigheder løslod politiet manden, der dog senere vil høre nærmere fra politiet, når sagen skal strafferetligt afgøres.

Narkobilist uden førerret og med stoffer i bilen – Møllehusvej, Roskilde

Kl. 22.25 standsede politiet en personbil med to personer med henblik på rutinemæssig kontrol af fører og køretøjet. Da bilen standsede, stak passager af fra stedet, men blev indhentet af politiet. Føreren blev siddende i bilen, da politiet henvendte sig og ville se et kørekort. Det kunne 19-årig mandlige fører fra Roskilde dog ikke fremvise, idet han ikke havde erhvervet sig et kørekort. Da han kunne mistænkes for at være påvirket af narkotika (hash) under kørslen, blev også han anholdt og sigtet for narkokørsel i bilen. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Den anholdte passager var en 20-årig mand fra Kirke-Hyllinge, som blev fundet i besiddelse af flere salgsposer med i alt knap fem gram kokain. Herudover blev han fundet i besiddelse af et firecifret kontantbeløb, hvoraf politiet beslaglagde størsteparten på mistanken om, at de stammede fra salg af narkotika. Ved ransagning af den 20-åriges bopæl fandt politiet ikke yderligere narkotika, så han blev løsladt efter endt efterforskning søndag morgen. Begge sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når deres respektive sager skal afgøres.

Trusler ved spillehal – Køgevej, Roskilde

Kl. 17.18 fik politiet en anmeldelse om uro for en spillehal på Køgevej, hvor en gruppe yngre mænd havde forsamlet sig og smidt en røgbombe, som var til gene i spillehallen. En medarbejder fra spillehallen forsøgte at få standset uroen, men blev truet på livet af en mand på stedet. En patrulje kom frem og traf seks mænd i alderen 19-23 år fra Roskilde, som blev bortvist fra stedet. Politiet efterforsker nu sagen for at finde frem til den mand, som truede personalet fra spillehallen.

Spirituskørsel – Søndre Ringvej, Roskilde

Kl. 2010 anholdt og sigtede politiet en 47-årig mand fra Roskilde for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Brand i lejlighed – Møllehusvej, Roskilde

Kl.07.21 kom et alarmopkald om brand i en etageejendom med flere lejligheder. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor samtlige beboere i ejendommen blev evakueret og samlet i Roskilde Kongrescenter. Lejlighedens beboere var vågnet ved at de hørte glas knuse, og kom selv ud af lejligheden. Brandvæsnet fik kontrol over ilden, før den spredte sig yderligere. Undersøgelsen af stedet viste, at branden var startet i lejlighedens soveværelse ved et bloklys, som var blevet tændt aftenen i forvejen. Politiet skal nu tage stilling til, om der er sket brud på beredskabsloven om uforsigtighed med ild.

Sigtet for narkosalg – Hyrdehøj, Roskilde

Kl. 17.13 fik politiet oplysninger om, at der foregik noget mistænkeligt omkring en bil, hvor flere personer i løbet af dagen havde henvendt sig kort til føreren. En patrulje kørte til den vestlige del af vejen “Hyrdehøj”, hvor de traf en 21-årig mand fra Roskilde, som sad på førersædet i bilen. Politiet mistænkte ham for at sælge narko, så de ransagede bilen og visiterede føreren. I den forbindelse fandt patruljen 9 pølsemandsposer (salgsposer) med i alt 15,98 gram hash. Den 21-årige blev desuden fundet i besiddelse af et firecifret kontantbeløb og en “salgstelefon”. Politiet anholdt den 21-årige og beslaglagde hashen, kontanterne og telefonen som indgår i efterforskningen af sagen. Den anholdte blev taget med til stationen til afhøring, hvorefter han blev løsladt. Den 21-årige er fortsat sigtet i sagen og kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Mange sager om butikstyveri i Roskilde

Industrivej, Roskilde
Kl. 12.34 fik politiet en anmeldelse fra loppesupermarkedet Kirpuu om, at personalet havde genkendt en kunde, som d. 15. november på forretningens overvågning blev set stjæle 3 hagesmække fra forurettedes, en 76-årig kvinde fra Roskilde, stand. Butikschefen havde konfronteret kunden og tilkaldt politiet. En patrulje blev sendt til stedet, hvor en 42-årig mand fra Roskilde, blev sigtet for tyveri til en værdi af 105 kr. Patruljen sikrede overvågningen fra butikken som bevis i sagen. Han kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Skomagergade, Roskilde
Kl. 14.21 stjal en 13-årig dreng fra Roskilde to øl og en Faxe kondi sodavand fra supermarkedet, Meny. Personalet i butikken tilbageholdt drengen, som tidligere på dagen var blevet fanget på forretningens overvågning, hvor han sammen med en anden dreng stjal en 3-pak Underberg spiritus. I alt havde den 13-årige taget varer for 115 kr uden at betale. En patrulje kom frem og fik en snak med den 13-årige, der ikke kan straffes for tyveriet, da han er under den kriminelle lavalder. Hans forældre og de sociale myndigheder blev orienteret. Politiet vil efterfølgende tale med den dreng, som den 13-årige var i selskab med ved det første tyveri, og hans forældre.

Købehavnsvej, Roskilde
Kl. 15.00 modtog politiet en skriftlig anmeldelse fra butikken “Normal” på Ros Torv. Personalet havde d. 12. november tilbageholdt en 62-årig kvinde fra Roskilde, som havde stjålet to Elisabeth Arden Eight Hour Cream, et par hjemmesko, en luftfrisker og en pose bridgeblanding til en samlet værdi af 372 kr. Den 62-årige kan forvente at høre fra politiet i den sag.

Stationscentret, Roskilde
Kl. 16.29 havde personalet i Føtex tilbageholdt to 16-årige piger fra Roskilde og Jyllinge, som havde taget to energidrik og en pose slik ned i deres taske, og var gået igennem kassen uden at betale. De to piger blev tilbageholdt uden for butikken, og politiet blev tilkaldt. En patrulje kom frem og sigtede de to piger for butikstyveri. Deres forældre og de sociale myndigheder blev orienteret om sagen. De to piger kan begge forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Industrivej, Roskilde
kl. 17.30 blev en 26-årig mand fra Århus tilbageholdt i El-Giganten, hvor han havde stjålet elektronikvarer for 4349 kr. Da manden havde tidligere sager om berigelseskriminalitet, blev den nye sag forelagt anklagemyndigheden, som ikke skønnede, at der var grundlag for at fremstille den 26-årige i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling. Han fik derfor lov til at gå, men er fortsat sigtet i sagen, og vil høre mere fra politiet.

Færdselsuheld – Darupvej, Roskilde

Kl. 08.09 var der sket et færdselsuheld på Darupvej ud for dyrskuepladsen, idet tre bilister var stødt sammen. Uheldet skete, da en 18-årig kvinde fra Roskilde som fører af en personbil for sent opdagede, at de forankørende bremsede. Hun påkørte derfor en personbil ført af en 19-årig mand fra Lille-Skensved. Han bil blev skubbet frem i endnu en personbil ført af en 51-årig kvinde fra Ringsted. Ingen af parter kom selv til skade ved uheldet, som var årsag til, at olie kom ud på kørebanen. Det lokale redningsberedskab blev tilkaldt til at fjerne olielækagen.

Målrettet narkokontrol – Æblehaven, Roskilde

Kl. 1715 kontrollerede et par narkohundeførere de personer, der opholdt sig i et område kaldet “Bambusgården” i Æblehaven, idet politiet ved ankomsten dertil kunne genkende lugten af hash i området. Af de personer, der blev truffet i området, sigtede politiet følgende for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer:
55-årig mand fra Køge for besiddelse af knap 14 gram hash i flere salgsposer samt knap 3 gram amfetamin
57-årig mand fra Roskilde for besiddelse af 2 gram hash
44-årig mand fra Roskilde for besiddelse af 1½ gram hash og ca. ½ gram amfetamin
34-årig kvinde fra Roskilde for besiddelse af 8 gram hash.
Ved kontrollen fandt narkohundene også 1 gram hash liggende på jorden i “skuret”. Ingen vedkendte sig ejerskabet af hashen, som politiet tog i bevaring som hittestof med henblik på senere destruktion. Alle sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet.

Bilbrand skadede to andre biler – Æblehaven, Roskilde

Kl. 21.26 var der udbrundt brand i en personbil, der holdt parkeret i Æblehaven. Bilens kabine var overtændt ved politiets ankomst, så bilen udbrændte, inden brandvæsnet fik ilden slukket. En anden personbil, der holdt ved sidenaf, udbrændte også, ligesom en tredje bil på den anden side af den først brændende bil også fik skader som følge af branden. Politiet skal nu havde undersøgt den først brændte bil nærmere i et forsøg på at finde årsagen til branden. Ved den foreløbige efterforskning var der ikke umiddelbart nogen naturlig forklaring herpå.

Brandlovgivningen – Brordrupvej, Roskilde

Kl. 16.10 fik politi og brandvæsnet en anmeldelse om ild i et gartneri. Da beredskabet kom frem konstaterede de, at der var tale om en kontrolleret afbrænding af et bål. Brandvæsnet slukkede bålet og politiet afhørte ejeren på stedet. Roskilde kommune har afbrændingsforbud, men ejeren kunne fremvise en brandtilladelse. Politiet fandt dog ikke, at ejeren havde fulgt henvisningerne omkring brandtilladelsen, så han blev sigtet for at overtræde beredskabslovgivningen om uforsigtighed med ild. Han kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Uro i nattelivet – Roskilde

Kl.01.00 i Jernbanegade foran Dansebar var der optræk til uro, så der blev sendt flere patruljer til stedet. En hundepatrulje fik ryddet gaden ved brug af en politihund. To mænd på 24 og 21 år fra Slagelse blev anholdt, da de fortsat gav anledning til uro på stedet. Den 24-årig som var påvirket af narko havde optrådt voldeligt over for andre på stedet. Han blev fundet i besiddelse af 0,53 kokain, som han gemte i sine underbukser. Han blev derfor sigtet for lov om euforiserende stoffer og overtrædelse af ordensbekendtgørelsen for voldelig optræden i påvirket tilstand. Han kan forvente at få en klækkelig bøde for sine sager. De anholdte blev løsladt søndag morgen.

Kl. 02.33 på Hestetorvet kom en melding om, at to grupper havde været oppe at slås på en pub. Da politiet kom frem havde slagsbrødrene forladt stedet og roen var derfor genoprettet.

Kl. 02.44 var igen uro i Jernbanegade, hvor politiet måtte anholde fem unge mænd i alderen 18-27 år fra Køge og Glostrup, da de var anledning til uro foran Dansebar. Nogen blev anholdt, fordi de blandede sig i politiet arbejde og forsøgte at forhindre, at deres venner blev anholdt. De blev ikke sigtet for noget i den anledning, men blev løsladt næste morgen.

Søndag – mandag

 

Mand stukket med kniv – Æblehaven, Roskilde

Kl. 23.01 fik politiet et alarmopkald om, at en 49-årig mand var blevet stukket i armen. Politi og ambulance blev sendt til stedet, hvor der blev ydet førstehjælp til den tilskadekomne. Han blev kørt til behandling på sygehuset. Politiet havde en mistanke til, at det var den 49-åriges samlever, en 40-årig kvinde, som havde stukket den 49-årige. Hun blev sigtet og anholdt og taget med til afhøring. Sagen blev vurderet af anklagemyndigheden, som ikke fandt at der var grundlag for at fremstille den 40-årige i grundlovsforhør. Kvinden lod sig frivilligt indlægge til behandling.

Indbrud i Perioden

Bakkelund, Havdrup
Engløkke, Havdrup

Tyreløkke, Havdrup
Poppelvej, Jyllinge
Flådevej, Jyllinge
Stålmosevej, Vindinge, Roskilde
Astersvej, Roskilde
Odensevej, Himmelev, Roskilde
Fjordager, Gevninge, Roskilde
Sankt Ols Gade, Roskilde

Del på sociale medier