Når nu den succesrige Roskilde Rock Galla genopstår, bliver det med et brag af en koncert idet det er lykkedes at samle Dieters Lieder – Effy og Eliten – Agathorn til denne aften.

Et sprudlende, spændende musikalsk genhør og gensyn med 3 af 80’erne største orkestre fra Roskilde.
Orkestre som blandt rigtig meget andet spillede på de oprindelige Roskilde Rock Galla aftener der blev afviklet i 80’erne, som blev afholdt i Roskilde kulturhus – Festsalen på Hotel Prindsen. Aftenen vil virkelig vække minder for alle der var aktive i musiklivet i Roskilde i 80’erne, hvor disse tre orkestrere huserede og spillede rigtige mange koncerter lige fra Stedet i Hersegade til Roskildefestivallen. Med flere pladeudgivelser, tv-optrædener og koncerter over hele landet var disse orkestre også i høj grad med til at sætte Roskilde på Danmarks rock landkort.

Se frem til en dejlig aften, hvor chancen for at møde andre af dem man gik i byen med i 80’erne absolut er til stede.

Dieters Lieder
Dieters Lieder blev dannet af brødrene Johan og Martin Gerup i 1981. De indspillede to albums og turnerede landet rundt indtil deres opløsning i 1988.
Med sig har de Morten Kaufmann på trommer og Halfdan E på bas. De vil spille numre fra den tidlige periode hvor sangene kredsede om den fiktive person Dieter, men naturligvis også de mere kendte numre fra det 2. album “Hvor flink ka man blive”. Blandt andet deres gennembrud Dig og Mig.

Effy og Eliten
Effy & Eliten er med sine kun 34 år det yngste af Galla-aftenens orkestre. Effy samlede sit Elitehold i 1985 for, at skabe et orkester med hjerte, holdninger, fenderguitarer, Marshallstacks og hammondorgel. Orkestret har udgivet 5 albums, det sidste i 2013 og havde sin absolutte storhedstid i perioden 87-94, flere hundrede koncerter, masser af radio og TV gav et trofast publikum som vidste hvad de fik: Effy har altid leveret!
I de sidste år har orkestret spillet en håndfuld koncerter om året. Koncerterne er klassiske Effy-aftener: Det er højt, varmt, sjovt. knivskarpt og der spilles hellere end gerne længe for at nå omkring materiale fra alle årene.

Orkestret består i 2019 af de tre stiftere: Effy, sang, guitar, Ole Larsen, guitar, Erik Damgaard, bas – de nye Lars Jensen, tangenter (kom med i 1990), Anders Hvidberg Hansen, slagtøj (2008) og Sidsel Nielsen kor (2014)

Agathorn
Vi kender det godt fra de store navne igennem tiden i rock-historien: Når de stiller op til koncert under band-navnet 40 år inde i karrieren, er det kun med ét af de oprindelige medlemmer, og så er resten tilfældige musikere samlet til lejligheden. Vel, sådan er det IKKE med Agathorn. Når bandet stiller op på Gimle til Roskilde Rock Galla 2020 – så er alle oprindelige medlemmer, som dannede bandet i 1980 til stede. Oprindeligt var gruppen på 6 medlemmer, men optrådte siden 1984 som en kvartet. Det er stadig Henrik Dall på guitar, Erik Havaleska på trommer, Morten Bruun Pedersen på bas og Jan Heidebo på keyboards som danner basis – men i aftenens anledning dukker også Jan Kargaard Madsen, og Lars Jensen, som var med fra starten, op på scenen.

Agathorn var bandet som satte Roskilde på Danmarks rock-kort i starten af ’80’erne. Et ti-år der blev en guldalder for lokal rockmusik i Roskilde. Agathorns debut album (“Agathorn”) har i løbet af årene fundet publikum langt udenfor landets grænser, og bandet har kundgjort, at de 1. februar vil genopføre de fleste sange fra dette album. Melodisk rock med symfoniske anstrøg – og indslag af stærk humoristisk karakter – det er nok det nærmeste man kommer en karakteristik af gruppens musik. Gruppen lavede senere flere indspilninger, bl.a. albummet “3-4…” hvor både danske tekster og sylespids satire var på repetoiret. Men den 1. februar 2020 er bandet tilbage ved rødderne.

Oplev Roskilde Rock Galle på Gimle lørdag d. 01.02.2020

Læs mere og køb billet her.