Årets landsby- og bydelspriser går til et par spændende projekter, der kan være med til at styrke livet og sammenholdet rundt omkring i kommunen.

Den ene pris går til INSP!, som tager initiativ til Brunch & Brætspil fem søndage i første halvår af 2020.
Svogerslev Lokalråd får den store pris på 100.000 kr. til et handicapvenligt muldtoilet ved badestranden ved Lynghøjsøerne.

Fra venstre: Simon Karlshøj (INSP, husvært), Camilla Martens (INSP. Konstitueret leder), borgmester Tomas Breddam, Michael Højbjerg (Svogerslev Lokalråd), Henriette Moesby (Svogerslev Lokalråd) og Henrik W. Pedersen (Svogerslev Lokalråd)

Medlem af dommerkommitéen og borgmester, Tomas Breddam, kunne uddele priserne til de glade modtagere med masser af rosende ord med på vejen for de sprudlende initiativer, som ansøgningerne vidner om.

INSP! får 50.000 kr. til konceptet “Brunch & Brætspil”

INSP! har over de seneste år skabt sit eget liv bagest på Slagterigrunden, længe før det skulle blive til en bydel. Nu er bydelen på vej, og efter sommerferien 2020 flytter 200-300 nye beboere ind.

Derfor vil INSP! tage initiativ til Brunch & Brætspil på INSP, som skal foregå kl 11-16 på fem søndage fordelt over første halvår 2020.

INSP! indgår som en aktiv medspiller i udviklingen af denne nye bydel i partnerskab med Roskilde Kommune, KPC, Frivilligcenter Roskilde og Boligselskabet Sjælland.

Svogerslev Lokalråd får 100.000 kr. til et handicapvenligt muldtoilet ved badestranden ved Lynghøjsøerne

Der er et meget stort behov for toiletfaciliteter for de mange brugere af Lynghøjsøerne. I dag må vi desværre konstatere at enkelte gæster besørger bag de nærmeste buske eller i badevandet.

Et toilet vil derfor være en stor hjælp for de mange daglige brugere af Lynghøjsøerne – lige fra byens børnehaver, skolen, spejderne og de mange borgere fra Svogerslev og øvrige dele af Roskilde Kommune, som i dag benytter det fantastiske skønne rekreative område, som Lynghøjsøerne nu engang er.

Svogerslev Lokalråd har på den baggrund været i dialog med Naturstyrelsen og fået positiv tilkendegivelse for opførelse af et muldtoilet i området ved badestranden.

Svogerslev lokalråd forestiller sig en bygning, der bliver opført f.eks. i en trækonstruktion, der designmæssig er neutral i forhold til omgivelserne.

Og nu får de 100.000 kr. til at gennemføre projektet.
 

Fakta
Roskilde Byråds landsby- og bydelspris giver mulighed for at gennemføre en idé, der understøtter områdets fællesskab og bæredygtighed i bred forstand.

Mindre bysamfund eller bydele kan søge om den store pris på 100.000 kr. eller den mindre pris på 50.000 kr.

Det er “Zebratanken”, der ligger bag landsby- og bydelsprisen. Det vil sige, at nye fællesskaber og samarbejde på tværs kan skabe nye spændende løsninger, så lokalsamfundet bliver stærkere og mere bæredygtigt.

Prisen har eksisteret de sidste 5 år. Det er kommet flere spændende projekter ud af, f.eks. en bålhytte i Herringløse, Fasenreden på Skademosegård og senest en skaterrampe i Gundsømagle.