Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2019/11/18 til 2019/11/26.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Slingrende spiritusbilist – Gulddyssevej, Gundsømagle, Roskilde

Kl. 16.08 fik politiet en anmeldelse fra en bilist, der fulgte efter en anden bilist, som kørte usikkert i retning mod Gundsømagle. Politiet fik på Gulddyssevej standset bilen, som blev ført af en 51-årig mand fra Frederikssund. Da han var påvirket af spiritus under kørslen, blev han sigtet for spirituskørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Den sigtede vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er analyseret.

Mange sager om butikstyveri i Roskilde og Greve

Over Bølgen, Greve
Kl. 12.25 blev to 13-årige drenge fra Ishøj og Greve tilbageholdt i Bilka, hvor de havde stjålet sushi, slik, og energidrik til en samlet værdi på 301 kr. Varerne blev leveret tilbage til butikken, der derfor ikke havde et erstatningskrav. Politiet kom frem og kontaktede drengenes forældre, som blev orienteret om sagen. Forældrene hentede drengene, der ikke kunne straffes for tyveriet grundet deres lave alder. De sociale myndigheder blev underrettet om episoden.

Industrivej, Roskilde
Kl. 12.34 fik politiet en anmeldelse fra loppesupermarkedet Kirpuu om, at personalet havde genkendt en kunde, som d. 15. november på forretningens overvågning blev set stjæle 3 hagesmække fra forurettedes, en 76-årig kvinde fra Roskilde, stand. Butikschefen havde konfronteret kunden og tilkaldt politiet. En patrulje blev sendt til stedet, hvor en 42-årig mand fra Roskilde, blev sigtet for tyveri til en værdi af 105 kr. Patruljen sikrede overvågningen fra butikken som bevis i sagen. Han kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Skomagergade, Roskilde
Kl. 14.21 stjal en 13-årig dreng fra Roskilde to øl og en Faxe kondi sodavand fra supermarkedet, Meny. Personalet i butikken tilbageholdt drengen, som tidligere på dagen var blevet fanget på forretningens overvågning, hvor han sammen med en anden dreng stjal en 3-pak Underberg spiritus. I alt havde den 13-årige taget varer for 115 kr uden at betale. En patrulje kom frem og fik en snak med den 13-årige, der ikke kan straffes for tyveriet, da han er under den kriminelle lavalder. Hans forældre og de sociale myndigheder blev orienteret. Politiet vil efterfølgende tale med den dreng, som den 13-årige var i selskab med ved det første tyveri, og hans forældre.

Købehavnsvej, Roskilde
Kl. 15.00 modtog politiet en skriftlig anmeldelse fra butikken “Normal” på Ros Torv. Personalet havde d. 12. november tilbageholdt en 62-årig kvinde fra Roskilde, som havde stjålet to Elisabeth Arden Eight Hour Cream, et par hjemmesko, en luftfrisker og en pose bridgeblanding til en samlet værdi af 372 kr. Den 62-årige kan forvente at høre fra politiet i den sag.

Stationscentret, Roskilde
Kl. 16.29 havde personalet i Føtex tilbageholdt to 16-årige piger fra Roskilde og Jyllinge, som havde taget to energidrik og en pose slik ned i deres taske, og var gået igennem kassen uden at betale. De to piger blev tilbageholdt uden for butikken, og politiet blev tilkaldt. En patrulje kom frem og sigtede de to piger for butikstyveri. Deres forældre og de sociale myndigheder blev orienteret om sagen. De to piger kan begge forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Industrivej, Roskilde
kl. 17.30 blev en 26-årig mand fra Århus tilbageholdt i El-Giganten, hvor han havde stjålet elektronikvarer for 4349 kr. Da manden havde tidligere sager om berigelseskriminalitet, blev den nye sag forelagt anklagemyndigheden, som ikke skønnede, at der var grundlag for at fremstille den 26-årige i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling. Han fik derfor lov til at gå, men er fortsat sigtet i sagen, og vil høre mere fra politiet.

Færdselsuheld – Darupvej, Roskilde

Kl. 08.09 var der sket et færdselsuheld på Darupvej ud for dyrskuepladsen, idet tre bilister var stødt sammen. Uheldet skete, da en 18-årig kvinde fra Roskilde som fører af en personbil for sent opdagede, at de forankørende bremsede. Hun påkørte derfor en personbil ført af en 19-årig mand fra Lille-Skensved. Han bil blev skubbet frem i endnu en personbil ført af en 51-årig kvinde fra Ringsted. Ingen af parter kom selv til skade ved uheldet, som var årsag til, at olie kom ud på kørebanen. Det lokale redningsberedskab blev tilkaldt til at fjerne olielækagen.

Målrettet narkokontrol – Æblehaven, Roskilde

Kl. 17:15 kontrollerede et par narkohundeførere de personer, der opholdt sig i et område kaldet “Bambusgården” i Æblehaven, idet politiet ved ankomsten dertil kunne genkende lugten af hash i området. Af de personer, der blev truffet i området, sigtede politiet følgende for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer:
55-årig mand fra Køge for besiddelse af knap 14 gram hash i flere salgsposer samt knap 3 gram amfetamin
57-årig mand fra Roskilde for besiddelse af 2 gram hash
44-årig mand fra Roskilde for besiddelse af 1½ gram hash og ca. ½ gram amfetamin
34-årig kvinde fra Roskilde for besiddelse af 8 gram hash.
Ved kontrollen fandt narkohundene også 1 gram hash liggende på jorden i “skuret”. Ingen vedkendte sig ejerskabet af hashen, som politiet tog i bevaring som hittestof med henblik på senere destruktion. Alle sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet.

Bilbrand skadede to andre biler – Æblehaven, Roskilde

Kl. 21.26 var der udbrundt brand i en personbil, der holdt parkeret i Æblehaven. Bilens kabine var overtændt ved politiets ankomst, så bilen udbrændte, inden brandvæsnet fik ilden slukket. En anden personbil, der holdt ved sidenaf, udbrændte også, ligesom en tredje bil på den anden side af den først brændende bil også fik skader som følge af branden. Politiet skal nu havde undersøgt den først brændte bil nærmere i et forsøg på at finde årsagen til branden. Ved den foreløbige efterforskning var der ikke umiddelbart nogen naturlig forklaring herpå.

Brandlovgivningen – Brordrupvej, Roskilde

Kl. 16.10 fik politi og brandvæsnet en anmeldelse om ild i et gartneri. Da beredskabet kom frem konstaterede de, at der var tale om en kontrolleret afbrænding af et bål. Brandvæsnet slukkede bålet og politiet afhørte ejeren på stedet. Roskilde kommune har afbrændingsforbud, men ejeren kunne fremvise en brandtilladelse. Politiet fandt dog ikke, at ejeren havde fulgt henvisningerne omkring brandtilladelsen, så han blev sigtet for at overtræde beredskabslovgivningen om uforsigtighed med ild. Han kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Uro i nattelivet – Roskilde

Kl.01.00 i Jernbanegade foran Dansebar var der optræk til uro, så der blev sendt flere patruljer til stedet. En hundepatrulje fik ryddet gaden ved brug af en politihund. To mænd på 24 og 21 år fra Slagelse blev anholdt, da de fortsat gav anledning til uro på stedet. Den 24-årig som var påvirket af narko havde optrådt voldeligt over for andre på stedet. Han blev fundet i besiddelse af 0,53 kokain, som han gemte i sine underbukser. Han blev derfor sigtet for lov om euforiserende stoffer og overtrædelse af ordensbekendtgørelsen for voldelig optræden i påvirket tilstand. Han kan forvente at få en klækkelig bøde for sine sager. De anholdte blev løsladt søndag morgen.

Kl. 02.33 på Hestetorvet kom en melding om, at to grupper havde været oppe at slås på en pub. Da politiet kom frem havde slagsbrødrene forladt stedet og roen var derfor genoprettet.

Kl. 02.44 var igen uro i Jernbanegade, hvor politiet måtte anholde fem unge mænd i alderen 18-27 år fra Køge og Glostrup, da de var anledning til uro foran Dansebar. Nogen blev anholdt, fordi de blandede sig i politiet arbejde og forsøgte at forhindre, at deres venner blev anholdt. De blev ikke sigtet for noget i den anledning, men blev løsladt næste morgen.

Søndag – mandag

Mand stukket med kniv – Æblehaven, Roskilde

Kl. 23.01 fik politiet et alarmopkald om, at en 49-årig mand var blevet stukket i armen. Politi og ambulance blev sendt til stedet, hvor der blev ydet førstehjælp til den tilskadekomne. Han blev kørt til behandling på sygehuset. Politiet havde en mistanke til, at det var den 49-åriges samlever, en 40-årig kvinde, som havde stukket den 49-årige. Hun blev sigtet og anholdt og taget med til afhøring. Sagen blev vurderet af anklagemyndigheden, som ikke fandt at der var grundlag for at fremstille den 40-årige i grundlovsforhør. Kvinden lod sig frivilligt indlægge til behandling.

Våben og narkofund – Roskilde

Politiet ransagede torsdag to adresser i Roskildes sydvestlige del, hvor politiet mistænkte beboerne for at opbevare narko. I den ene sag blev en 44-prig mand fra Roskilde sigtet for at være i besiddelse af 4,5 gram hash, 10,27 gram skunk, 4 gram amfetamin, og 5,96 gram ketamin. På en anden adresse fandt politiet 9,24 gram hash og 10 forskellige ulovlige våben i form af kastestjerner, kasteknive, knojern og en totenschlæger (slagvåben). Her blev en 50-årig mand fra Roskilde blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og våbenloven. Politiet beslaglagde de ulovlige ting, med henblik på konfiskation. De to sigtede blev afhørt til sagerne, og kan forvente at høre mere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Bil i carport brændt – Møllevej, Birkede, Viby Sj. – Roskilde

Kl. 14.52 rykkede brandvæsnet og politiet ud i anledning af en anmeldelse om ildebrand i en carport, hvor en bil stod. Ved politiets ankomst var der brand i carporten i et sådant omfang, at varmen fra branden forårsagede følgeskader på en nærliggende beboelsesejendom. En bil i carporten udbrændte som følge af branden, der ud fra politiets foreløbige undersøgelser formentlig startede i bilen og derefter bredte sig til carporten. Beboeren og ejer af bilen – en 75-årig kvinde – oplyste, at bilen netop var blevet parkeret i carporten efter en kort køretur, da røg pludselig kom ud fra den 13 år gamle bils motorrum. Ingen personer kom til skade ved branden.

Færdselsuheld – Østre Ringvej / Frederiksborgvej, Roskilde

Kl. 19.57 var to bilister impliceret i et færdselsuheld i krydset Østre Ringvej / Frederiksborgvej. En 36-årig mand fra Roskilde kørte i en personbil ad Østre Ringvej mod syd, da en modkørende personbil ført af en 35-årig kvinde fra Sverige foretog et venstresving i retning mod Frederiksborgvej. Bilerne ramte hinanden på deres venstre forskærme, så der opstod skader, og vragdele lå på kørebanen. Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, som den svenske fører kan forvente at høre nærmere om fra politiets side. Vejmyndigheden blev tilkaldt til at foretage oprydning af diverse vragdele og glasskår på vejen.

Ordensbekendtgørelsen – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 02.20 blev politiet tilkaldt til et diskotek, hvor en gæst ikke forstod, at han ikke længere var velkommen, idet han optrådte voldeligt. En patrulje kørte til stedet, hvor de traf en 24-årig mand fra Ishøj, som trods flere påbud om at forlade stedet, ikke efterkom politiets anvisninger. Han blev derfor anholdt og taget med i detentionen til afrusning. Optrinnet gav yderligere uro på stedet, så en patrulje bortviste yderligere tre mænd fra Jernbanegade. Den anholdte blev løsladt nogle timer senere og kan nu forvente at få en bøde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Lørdag – søndag:

Trusler med kniv – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 02.15 havde to 18-årige mænd fra hhv. Helsingør og Espergærde påtalt over for en gruppe af mænd, der havde sparket mod en forretningsrude over for et diskotek. Der var opstået en diskussion og lettere tumult, hvorefter en fra gruppen trak en kniv og truende opfordrede de to mænd til at stikke af. De to mænd stak af og søgte hjælp hos dørmændene ved et nærliggende diskotek. Gruppen af mænd forsvandt fra området og havde smidt kniven ned på et jernbanespor, hvor en af dørmændene havde fundet den. Ved politiets ankomst fik politiet overdraget kniven og fundet en 29-årig mand fra Roskilde, som blev anholdt som mistænkt for knivtruslerne i sagen. Han blev afhørt til sagen og løsladt søndag formiddag uden fremstilling i grundlovsforhør. Politiet arbejder videre med sagen i et forsøg på at få identificeret de øvrige parter i sagen, som den 29-årige med sikkerhed vil høre nærmere om, når efterforskningen er afsluttet.

Indbrud i Perioden

Tyreløkke, Havdrup
Flådevej, Jyllinge
Saturnvej, Jyllinge
Storkevej, Jyllinge
Vernersvej, Jyllinge
Odensevej, Himmelev, Roskilde
Fjordager, Gevninge, Roskilde
Sankt Ols Gade, Roskilde
Svanevej, Roskilde

Del på sociale medier