På baggrund af anmodning fra flere organisationer oprettes et vandråd for Hovedvandopland 2.2 Isefjord og Roskilde Fjord, samt Hovedvandopland 2.3 Øresund.

Foto: Roskilde Kommune
Vandrådet har til opgave at rådgive alle kommunalbestyrelserne i hovedvandoplandet ved udarbejdelse af forslag til supplerende foranstaltninger for den fysiske vandløbsindsats til indsatsprogrammet for vandområdeplanerne 2021-2027 samt bidrag til den miljørapport, som ministeren skal udarbejde i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer.De 20 kommuner i hovedoplandet 2.2 Isefjord og Roskilde Fjord er blevet enige om, at Egedal Kommune skal varetage sekretariatsbetjeningen af et kommende vandråd.

Organisationer og foreninger kan nu indstille medlemmer og suppleanter til vandrådet for Hovedopland 2.2 Isefjord og Roskilde Fjord via Egedal Kommunes hjemmeside eller på vandraad@egekom.dk

Hvem kan være medlem af vandrådet?

Interesserede organisationer eller foreninger, som ønsker at være repræsenteret i rådet, kan indstille medlemmer til vandrådet jf. § 25 i lov om vandplanlægning.

Følgende organisationer og foreninger kan være medlem af vandrådet:

  • Relevante landsdækkende erhvervsorganisationer,
  • Landsdækkende foreninger og organisationer, hvis hovedformål er beskyttelse af natur og miljø, eller som efter deres formål varetager væsentlige rekreative interesser, og
  • Lokale foreninger og organisationer, der efter deres formål eller i øvrigt er knyttet til interesser forbundet med beskyttelse og benyttelse af vand.

Ingen organisation eller forening kan være repræsenteret i vandrådet med mere end ét medlem.

Fristen for at indstille medlemmer og suppleanter er torsdag den 21. november 2019