Alle grundejere modtager nu deres ejendomsskattebilletter for 2020 – selve opkrævningen følger i midten af december.
Ejendomsskatterne er fordelt på to rater:

  • 1. rate forfalder 1. januar med betalingsfrist 8. januar 2020
  • 2. rate forfalder 1. juli med betalingsfrist 8. juli 2020

Grundskyldspromillen hæves i 2020

Roskilde Kommune

Særligt for ejendomsskattebilletten denne gang er, at grundskyldspromillen er hævet til 25,69 % fra 24,31. Byrådet har besluttet at hæve grundskyldspromillen som led i budget 2020-23, for at stabilisere kommunens økonomi efter nogle år, som har tæret på likviditeten.
Det betyder, at ordningen med indefrysning af stigning af grundskyld kommer til at omfatte 13.500 ejendomme mere end da ordningen blev indført i 2018. Der er altså en del boligejere, som ikke tidligere har fået indefrosset grundskyld, som denne gang skal stifte bekendtskab med ordningen for første gang.

Ikke tilmeldt betalingsservice

Er betalingen ikke tilmeldt betalingsservice, bliver der sendt indbetalingskort til én af ejernes digitale postkasse ca. 14 dage før forfald for hver rate.

Det er også muligt at betale ejendomsskat på roskilde.dk/betaling.

Er du fritaget digital post, sendes ejendomsskattebilletten som brev med PostNord, og bilaget vil være på bagsiden af ejendomsskattebilletten.

Andre beløb

Der kan være andre beløb på ejendomsskattebilletten ud over ejendomsskatterne. Dem kan du læse mere om på det bilag, som sendes sammen med ejendomsskattebilletten eller her på siden om ”Krav ud over ejendomsskat på skattebilletten”

Har du spørgsmål til din ejendomsskattebillet, så kan du læse mere på roskilde.dk/ejendomsskat eller du kan ringe til Roskilde Kommune på 46 31 30 00.

Del på sociale medier