Som en del af et landsdækkende initiativ for at få flere mennesker med handicap i arbejde, afholder Det Regionale Arbejdsmarkedsråd for Sjælland torsdag den 5. december en minikonference i Roskilde Kongrescenter.

Foto: PR

Der er historisk mange i job i Danmark. Samtidig er manglen på kvalificeret arbejdskraft i disse år en af erhvervslivets største bekymringer. Derudover står mange personer med handicap uden for arbejdsmarkedet. Ifølge tal fra det nationale forsknings- og analysecenter VIVE er det kun en tredjedel af personer med et større selvvurderet handicap, der er i beskæftigelse.

Det skal et landsdækkende initiativ fra Beskæftigelsesministeriet over de kommende tre år være med til at lave om på. Den 5. december afholder Det Regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) for Sjælland en mini-konference, der indgår i en række af arrangementer i uge 49. Her inspireres lokale virksomheder og jobcentre til sammen at skabe en ændring, så flere personer med handicap kommer i job.

“Vi ser et stort potentiale i at rekruttere personer med handicap, da rigtig mange, som både kan og vil bidrage, står uden for arbejdsmarkedet i dag. Det kan både skyldes barrierer som fordomme og manglende viden. Det vil vi komme til livs med denne indsats, der skal synliggøre de mange muligheder for både virksomheder og personer med handicap,” udtaler formanden for RAR Sjælland Flemming Kronsten.

På minikonferencen i Roskilde Kongrescenter vil der være oplæg fra virksomheder og personer fra lokale jobcentre, som vil tale om de behov og potentialer, de ser for at få flere personer med handicap i job.

Initiativet om at få personer med handicap i job blev vedtaget af et bredt politisk flertal i november 2018. Det skydes i gang i Jobugen i uge 49 i år og løber frem til 2021. Desuden vil initiativet bestå af en række andre aktiviteter under det fælles navn “Med eller uden handicap. Danmark har brug for dygtige mennesker.”

Fakta om minikonferencen i Roskilde:
Hvornår: Den 5. december 2019 kl. 15.00-17.00
Hvor: Roskilde Kongrescenter, Møllehusvej 15, 4000 Roskilde

Læs mere om konferencen og tilmeld dig her.