Gimle præsenterer golden age hiphopikonet Das EFX d. 8 februar 2020

Das EFX, der består af rapperne Skoob og Krazy Drayzy, fik deres helt store gennembrud i 1991, da EPMD signede dem efter en talentkonkurrence, hvor gruppen blev nr. 2. Das EFX blev hurtigt en del af EPMD’s Hit Squad sammen med bl.a. Redman, K. Solo og Keith Murray. Debutalbummet ”Dead Serious” fra 1992 gik platin og første single “They Want EFX,” blev en kæmpe golden age-klassiker med tung airplay på MTV.

Duoens anderledes stil blev optaget hos mange kunstnere, blandt andet The Lords of the Underground, Common, Public Enemy og Jay-Z’s tidligere rap stil. De lavede også gæsteoptræden på Ice Cubes kæmpehit “Check Yo Self” og deres hitline “Chiggidy-check yo self before you wriggedy-wreck yo self”, blev nummerets catchphrase.

Udover kæmpehittet “They Want EFX” skal singlerne ”Mic Checka”, ”Straight Of The Sewer”, ”Real Hiphop”, ”Represent The Real” selvfølgelig også nævnes.

Læs mere og køb billet her.

Del på sociale medier