Roskilde Kommune og Roskilde Universitet skal blive endnu bedre til at bruge hinanden, og med en række nye samarbejdsprojekter har universitetet og kommunen i en ny samarbejdsaftale forpligtet sig på at få mere ud af hinanden.
Roskilde Kommune og RUC har gennem mange år haft et tæt og godt samarbejde, der skal være med til at udvikle og fremtidssikre forskning, udvikling og videregående uddannelser i bl.a. Region Sjælland.

Nu bliver der sat ekstra turbo på samarbejdet med en ny samarbejdsaftale, der forpligter partnerne endnu mere fremadrettet.  

– Vi har rigtig meget, vi kan bruge hinanden til. Hele Roskilde Kommune og Roskilde Byråd er meget glade for samarbejdet, understreger borgmester Tomas Breddam.

Universitet i virkeligheden

Hvert år producerer RUC massevis af viden. Den nye aftale mellem universitetet og kommunen skal nu sikre, at denne viden sættes i spil og bruges til at styrke hinandens udvikling.

Det nye samarbejde følger RUC’s ambitioner om at være et universitet i virkeligheden, hvor de studerende får mulighed for at løse virkelige udfordringer i samarbejde med kommuner, erhvervsliv og civilsamfund.

Roskilde Byråd mødtes torsdag aften med rektoratet på RUC. Her blev den nye samarbejdsaftale underskrevet af borgmester Tomas Breddam og rektor for RUC Hanne Leth Andersen.