Boligselskabet Sjælland planlægger i de kommende år at opføre mindst 200 boliger i træ. Første projekt ligger i Skademosen i Trekroner, hvor der opføres i alt 44 boliger fordelt på to bebyggelser i to etager. Byggeriet opføres i Bolig-træ, som er Boligselskabet Sjællands byggesystem.

Skademosen

I Bolig-Træ-konceptet kan elementerne udarbejdes i næsten alle mål og størrelser, hvilker giver en meget høj frihedsgrad for arkitekterne. 

Træelementerne vejer mindre end beton og tegl, og er dermed lettere – og billigere – at arbejde med.
Samtidig er det FSC-mærkede træ et langt mere klimavenligt materiale end de tunge byggematerialer – faktisk bidrager boligerne til at reducere CO2.

Boligselskabet Sjælland, KPC, Frivilligcenter Roskilde, INSP og Roskilde Kommune skaber sammen et levende, attraktivt og mangfoldigt bykvarter omkring det gamle skoleslagteri, centralt beliggende i Roskilde by. Hensigten med partnerskabet er at skabe et visionært eksempel på samskabelsen af en ny, socialt bæredygtig, bydel med særligt fokus på liv, fællesskab og mangfoldighed.

Omdannelsen af Skoleslagteriet rummer en helt særlig identitet omkring social bæredygtighed.
INSP’s tilstedeværelse som socioøkonomisk virksomhed, drevet af frivillige, er et aktivt bidrag til kommunens udsatte borgere.

Skoleslagteriet

Blandingen af private og almene boliger, med en høj andel små billige boliger, skaber en bydel for alle. 

Projektet indskriver sig på bedste vis i Roskildes ambitiøse boligpolitk, og udgør en case, hvor vi har mulighed for at eksperimentere og teste ambitiøse boligpolitiske tiltag, lære af dem og bringe ny viden med ind i andre projekter.

Torsdag den 24. oktober besøger boligminister Kaare Dybvad Bek Skademosen og Slagterigrunden i Roskilde Kommune.