KFUM’s Boldklub Roskilde og Roskilde Kommune tilbyder træning og et fællesskab på fodboldholdet FC Prostata. Med 4500 nye tilfælde om året er prostatakræft den mest udbredte kræftform blandt mænd, så der er god grund til at gøre noget.

Foto: Anne Beth Witte

Motionsfodbold er godt for kroppen, og et stærkt fællesskab med andre i samme båd har stor betydning for humøret. Men det kan være svært at komme i gang med at bevæge sig, når sygdommen tynger. Her har fodbold vist sig at være en rigtig god motionsform:

– Nu får mænd med prostatakræft en mulighed for at møde andre, der enten har haft eller er i behandling for prostatakræft. Hvad enten du har spillet en masse tidligere eller aldrig har snøret et par fodboldstøvler før, så er der plads til dig på holdet, garanterer Morten Gjerskov, formand for Sundheds- og omsorgsudvalget.

Det er klubben KFUM’s Boldklub Roskilde, der står for holdet, og træner, Jakob Bay-Nielsen, glæder sig til at træne spillerne:

– Vi glæder os til at gøre en forskel i lokalområdet for mændene, siger han. Udover sin trænerrolle i klubben arbejder Jakob også som sygeplejerske på Sjællands Universitetshospital, Roskilde, hvor han møder mændene i forbindelse med deres behandling.

Sammenholdet er afgørende
Det findes knap 20 FC Prostata-hold på landsplan. Spillerne på de eksisterende FC Prostata-hold rundt omkring i landet fortæller, at det bedste ved holdet er det gode fællesskab og sammenholdet, der får dem til at stille op på grønsværen uge efter uge:

– FC Prostata handler først og fremmest om fodbold – og så om sygdommen. Fodbold i klubben betyder alt for mit velbefindende og humør. Jeg får rørt mig. Jeg får ondt i alle mine muskler, så jeg kan mærke, at jeg lever. Og jeg har fået gode venner, fortæller en af spillerne fra FC Prostata-holdet i Østerbro IF

FC Prostata i Roskilde starter op som et samarbejde mellem KFUM’s Boldklub Roskilde, Roskilde Kommune, Komiteen for Sundhedsoplysning og DBU. Alle uanset bopælskommune kan deltage på holdet.

Læs mere om FC Prostata her.

FAKTA
Hvor: KFUM’s Boldklub Roskilde
Hvornår: hver onsdag kl. 12.45-13.45
Kontakt: Jakob Bay-Nielsen, træner, tlf. 2422 6404 eller Julie Jensen, DBU, 5196 4333

Del på sociale medier