Hold tyven ude: Gode råd til tyverisikring af din bolig
Indbrud falder heldigvis kraftigt. Ifølge Danmarks Statistik har der i 2. kvartal af 2019 været 47% færre indbrudsanmeldelser i forhold til for 10 år siden. Det er en meget positiv udvikling. Vi slipper dog ikke helt. For selvom tallene for indbrud falder, skal du stadigvæk holde et vågent øje.

Du bor sikkert i drømmekvarteret og ønsker ikke at flytte. Naboerne er helt perfekte. Du og din familie er faldet godt til, men kvarteret lider engang imellem under, at der kommer ubudne gæster forbi.

Vi har kigget ind på, hvordan du kan forsøge at mindste risikoen for indbrud. Vi har opstillet 3 gode råd til, hvordan du kan holde indbrudstyven ude af dit hjem

1. Nabohjælp
Selvom det måske lyder forsimplet og uden den store effekt, kan nabohjælp være til gavn for mange. Det er en nem og enkel måde, hvorpå man kan signalere til tyvene, at der bliver holdt et vågent øje med aktiviteterne på vejen.

2. Lad huset se beboet ud når du er væk
Indbrud sker som oftest, når der ikke er nogen hjemme. Rejser du på ferie, eller er du ikke hjemme en hel dag, kan det derfor være en god idé at lade huset se beboet ud. Lad noget lys være tændt, hæng dit vasketøj udenfor og få familiemedlemmer eller naboer til at tømme postkasse og opholde sig lidt i huset. På den måde får tyven ikke chancen for at opdage, at du er bortrejst

3. Tyverisikring
En tredje mulighed er at anskaffe en tyverisikring. Hvad end du ønsker en sikring med låsesystemer eller et mere avanceret alarmsystem, vil en tyverisikring besværliggøre det for tyven at få adgang til huset. Har du sikret dine døre og vinduer, vil du gøre indbrudsprocessen langt mere besværlig. Faktisk vil skiltet med alarm og tyverisikring ofte være nok til, at tyven vælger et andet og mindre kompliceret hus at bryde ind i. Har du derudover valgt alarmsystemet, vil du trygt kunne rejse væk, fordi du ved, der er andre, der tager vare på dit hjem, mens du er væk. Kig eventuelt hos en låsesmed, som sørger for tyverisikring i Roskilde. Eller befinder du dig andre steder i landet, så søg efter din lokale låsesmed

Hund som tyverisikring. Foto: ABW

Anskaf en hund
Selvom det lyder fjollet med en hund som tyverisikring, er det slet ikke så dumt igen. Hører tyven en hund indenfor, vil han blive usikker og stresset, idet hunden larmer og skaber opmærksomhed. Så er du i forvejen glad for hunde, så er det bare med at få fat på en!

Alt i alt handler det om at komplicere adgangen for tyven. Alt fra skilte med nabohjælp til låse- og alarmsystemer vil gøre et indbrud mere besværligt. Og hvis der er noget, en tyv ikke ønsker, så er det et besværligt indbrud. Hvis du har dine tyverisikringer i orden og signalerer til tyvene, at du er opmærksom på dem, skal de nok holde sig væk og lade dit hus og dine ejendele være.

Del på sociale medier