FNs verdensmål bandt alle elementer sammen for Roskilde Kommunes årlige sommertræf i Roskilde Kongrescenter, hvor over 250 små og store virksomheder deltog for at få inspiration og dele viden om verdensmålene

Roskilde Kongrescenter Pressefoto

Mens enkelte er godt i gang med indfrielsen af et eller flere af FNs verdensmål, har mange virksomheder stadig svært ved at se, hvordan de kan forene FNs Verdensmål med forretning i hverdagen. Verdensmålene og bæredygtige løsninger var derfor temaet for Roskilde Kommunes årlige sommertræf, der i år blev holdt i Roskilde Kongrescenter i modsætning til tidligere, hvor Rådhusets kantine har dannet ramme om det årlige erhvervstræf.

Kongrescenter samlede
Udover Roskilde Kommune og Erhvervsforum Roskilde, der traditionelt har været sammen for værtsskabet om sommertræffet, var CoLab Roskilde og Roskilde Kongrescenter i år også med som arrangører. Dermed opfyldte arrangementet bl.a. verdensmål nr. 17 om at danne partnerskaber. Og det var også det gennemgående tema i erhvervstræffets program, der bl.a. havde til formål at bringe parter sammen om fælles løsninger på forskellige udfordringer.
– Gennem det sidste års tid har vi arbejdet systematisk med FNs 17 verdensmål i Roskilde Kongrescenter. Og som stort konferencested vil vi gerne danne rammen om netværk og videndeling, hvor organisationer, virksomheder og uddannelsesinstitutioner finder sammen om bæredygtige løsninger til gavn for samfundet, siger direktør René la Cour Sell, der sammen med sine medarbejdere i dagens anledning havde iscenesat kongrescenterets store sal med verdensmålene som kulisse.

Roskilde Kongrescenter Pressefoto

Over 250 repræsentanter fra virksomheder, uddannelsesinstitutioner, Boligselskabet Sjælland og kommunen var her mødt op for at få inspiration og dele viden om, hvordan man kan arbejde aktivt med ét eller flere af Verdensmålene og gøre dem til en både forretningsmæssig og samfundsmæssig succes. Roskildes borgmester Tomas Breddam (S) bød velkommen, og dagens program blev bundet sammen af formanden for Roskildes Erhvervs- og Vækstudvalg, byrådsmedlem Lars Lindskov (K).

Inspiration og videndeling
Og deltagerne kom vidt omkring bæredygtige løsninger og problemstillinger. På både scenen og blandt de mange stande blev der således drøftet udfordringer om affaldssortering, genanvendelse af plastik, bæredygtige adfærdsændringer, fremtidens bæredygtige boformer samt udviklingen af nye jobmuligheder og fleksibilitet på arbejdsmarkedet for udsatte borgere.

Erhvervsforum Roskilde, der organiserer flere end 500 virksomheder, var glad for igen at kunne bidrage til at bringe medlemsvirksomhederne sammen med kommune og aktører inden for innovation og forretningsudvikling.
– Det er vigtigt for det lokale erhvervsliv både at møde ligesindede til netværk og at møde mennesker, der har en anden tilgang til produkt- og forretningsudvikling, end de selv kommer med. Med FNs verdensmål, der kan virke abstrakt for en virksomhedsejer, har det været godt i dag at se konkrete eksempler på, hvordan de kan omsættes til bedre bundlinje i hverdagen. Det var også spændende at høre om muligheder for finansiering af nye produkter og teknologier, understreger bestyrelsesformand Kasper Bæk.

Roskilde Kongrescenter. Pressefoto

Blandt indslagene var også indlæg fra COROs innovationsforløb CoChallenge, hvor otte organisationer fra Roskilde fremlagde udfordringer, de søgte potentielle samarbejdspartnere til for at udvikle bæredygtige løsninger sammen med. Herudover gav erhvervsdirektør Jesper Steen Christensen fra Danske Bank en status på de ni nominerede til Roskilde Erhvervspris, der uddeles ved kommunens nytårskur for erhvervslivet i januar, mens satiriker og radiovært Huxi Bach sluttede arrangementet af med et underholdende indslag.

Om Roskilde Kongrescenter
• Roskilde Kongrescenter er Sjællands største kongrescenter uden for København. Med 13.500 m2 fordelt på fire haller og flere mødelokaler er der plads til alt fra kurser og gå hjem-møder til konferencer, messer og firmafester, ligesom Roskilde Kongrescenter løbende huser sportsbegivenheder, foredrag og koncerter.
• Roskilde Kongrescenters mission er at være et moderne kultur-, idræts- og mødecenter med aktiviteter for idrætten, kulturen og erhvervslivet i Roskilde.
• Kongrescenteret måler deres aktiviteter og succeser ud fra fire bundlinjer: aktivitet, socialt ansvar, bæredygtighed og økonomi.