Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2019/08/29 til 2019/09/09.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Besiddelse af narko og narkokørsel – Strandpromenaden, Jyllinge – Roskilde

Kl. 00.46 blev en 20-årig mand fra Ballerup anholdt og sigtet for narkokørsel. Da patruljen standsede ham, kunne betjentene se gennem ruden, at der bag passagersædet lå en joint, hvorfor føreren blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Føreren blev foruden jointen fundet i besiddelse af yderligere en klump hash til eget forbrug, der blev vejet til omkring 3,5 gram. Manden vil høre nærmere om sagerne, når resultatet af hans blodprøve for narkokørsel er analyseret.

Spiritus- og narkokørsel – Frederiksborgvej, Roskilde

Kl. 21.10 blev en 25-årig mand fra Roskilde anholdt og sigtet for spiritus- og narkokørsel. Manden blev under anholdelse kørt til sygehuset for at få udtaget en blodprøve, og han vil høre nærmere om sagen, når resultatet foreligger.

Hærværk – Algade, Roskilde

Kl. 03.43 fik politiet en anmeldelse om hærværk mod en tøjbutiks ruder. En 18-årig mand fra Kirke-Hyllinge blev sigtet for at have smadret en rude med hånden. Manden erkendte at have forårsaget hærværk mod butikken og vil få et erstatningskrav tilsendt.

Spiritus- og narkokørsel – Baldersvej, Roskilde

Kl. 22.30 standsede en patrulje en grå personbil med henblik på at lave en rutinemæssig kontrol. Det viste sig at være en god ide. Manden bag rettet, en 20-årig mand uden fast bopæl viste sig nemlig både at være påvirket af alkohol og narkotika. Politiet valgte derfor at sigte og anholde manden. Manden fik udtaget en blodprøve og blev derefter løsladt. Manden vil høre nærmere, når sagerne skal afgøres. Indtil da passer politiet godt på hans kørekort.

Spirituskørsel – Grønnegade, Roskilde

Kl. 01.48 observerede en patrulje to højlydte kvinder. Den ene kvinde satte sig ind i en sort personbil og begyndte at køre. Hun nåede dog ikke særlig langt, da patruljen standsede bilen. Bag rattet sad en 27-årig kvinde fra Roskilde, som patruljen mistænkte var beruset, hvilket en alkometertest bekræftede. Kvinden blev derfor sigtet og var anholdt i forbindelse med, at hun fik udtaget en blodprøve. Hun vil høre nærmere, når resultatet af blodprøven foreligger.

Færdselsuheld med flugtbilist – Holbækvej, Roskilde

En 39-årig mand fra Roskilde kom kl. 23.13 kørende ad Holbækvej i vestlig retning på sin cykel, da en personbil kom kørende ad Møllehusvej i sydlig retning og påkørte cyklisten. Føreren af bilen stoppede og hjalp cyklisten ind til siden, hvorefter føreren gik tilbage til bilen og kørte fra stedet uden at opgive sin identitet til den påkørte, som loven ellers foreskriver. Politiet har fået en beskrivelse af bilen fra både et vidne og cyklisten. Den beskrives som en lille, grå personbil, mens føreren beskrives som: Mand, 60-70 år, iført kasket.
Politiet leder nu efter den undkørte part, som skal oplyse sine generalier til politiet og den påkørte mand i forbindelse med en mulig forsikringssag. Derfor må borgere med oplysninger til sagen gerne kontakte politiet på 1-1-4.

Narkokørsel – Ringstedvej, Roskilde

Kl. 23.45 blev en 20-årig mand fra Albertslund standset af en patrulje, og betjentene mistænkte føreren for at være påvirket under kørslen. Narkometeret slog ud på kokain, og derfor blev han anholdt og sigtet for narkokørsel. Manden fik udtaget en blodprøve på sygehuset og blev herefter løsladt til gaden. Manden vil høre nærmere om sagen, når resultatet af blodprøven kommer i politiets besiddelse.

Graffitihærværk- Hestetorvet, Roskilde

Kl. 17.53 fik politiet oplysninger om, at tre yngre mænd var gået over Hestetorvet, hvor mindst en af mændene havde tegnet graffiti på en lampe, et skilt og et vejskilt med en gul tusch. En patrulje fandt frem til de tre mænd, der var gået på pub på Hestetorvet. Politiet undersøgte de tre mænds tøj og tasker, hvor de fandt en gul tusch, gul maling og 5 spraydåser, som politiet beslaglagde. To af de tre mænd, en 27-årig fra Skibby og en 26-årig fra Roskilde kunne mistænkes for at have lavet graffti. De to blev sigtet for hærværket. Politiet undersøger nu sagen nærmere, for at se, om de to kan mistænkes for yderligere graffitisager i området. De to vil blive præsenteret for et erstatningskrav, når dette er opgjort og vil senere høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Fuld mand sov i toget – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 00.34 anmodede personalet hos Banedanmark om politiets assistance, i det en passager sad og sov i toget, men ikke var til at vække. En patrulje kørte til Roskilde station, hvor den sovende mand nu havde forladt toget. Lidt efter fik politiet melding om, at manden nu havde lagt sig til at sove i et andet tog, som holdt stille og ikke skulle køre videre. Politiet traf her en spirituspåvirket 53-årig mand fra Næstved, som ikke var i stand til at tage vare på sig selv. Han blev derfor taget med til stationen, hvor han fik lov at sove i detentionen. Han blev løsladt næste morgen, da han igen var blevet frisk.

Tricktyveri – Bakkegården, Roskilde

Kl. 17.06 anmeldte datteren til en 88-årig kvinde, at moren lørdag eftermiddag omkring kl. 16.00 havde været udsat for tricktyveri i sit hjem. En patrulje blev sendt til den 88-årige og hendes mands hjem for at afhøre dem til sagen. Den 88-årige havde lørdag lukket en fremmed kvinde ind i sit hjem, da kvinden havde spurgt om hun måtte låne fem kaffefiltre. Den fremmede kvinde lokkede den 88-årige beboer og hendes mand med ud på altanen. Kort efter bemærkede forurettedes mand, at der var en fremmed mand i soveværelset, som skyndte sig ud, da han så, at han var blevet opdaget. Den fremmede kvinde skyndte sig herefter også ud af lejligheden. Den 88-årige opdagede nu at der var rodet i en kommode i soveværelset, som indeholdt hendes smykker. Da politiet afhørte kvinden, havde hun intet overblik over, om noget var blevet stjålet.

De to tricktyve beskrives som:
A: Mand, Østeuropæisk af udseende, 45-55 år, 175-185 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Grå, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: 4-5 dags gammelt skægstubbe., Talte: Fremmedsprog, Iført: Grå bukser og grå langærmet trøje.
B: Kvinde, Østeuropæisk af udseende, 165-175 cm, Kropsbygning: Fedladen, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Langt, Yderligere kendetegn: Håret var sat op i en knold. Talte: Fremmedsprog, Iført: Brune bukser og brun langærmet trøje.
Borgere som har bemærket de to beskrevne personer i området omkring Bakkegården/Vognmandsmarken i Roskilde lørdag eftermiddag bedes kontakte politiet på tlf. 114. Især oplysninger om et køretøj, som de to mistænkte kan have kørt fra stedet i har politiets interesse.

Blændet af solen og kørte ind i skilte – Ringstedgade, Roskilde

Kl. 12.54 skete et uheld på Ringstedgade ud for nr. 13, da en 83-årig kvinde fra Roskilde, som kørte i sin bil mod syd. Her blev hun blændet af solen og mistede herredømmet over sin bil og påkørte derfor to vejskilte. Kvinden blev kørt til tjek på sygehuset, men slap fra uheldet uden alvorlige skader. Politiet optog rapport i sagen, og fik bilen nødflyttet, så trafikken igen kunne glide på Ringstedgade.

Traktor væltede – Køgevej/Vor Frue Hovedgade, Roskilde

Kl. 23.06 væltede en traktor med påhængsvogn, hvorpå der lå 20 bigballer halm. Uheldet skete, da en personbil overhalede traktoren og føreren signalerede med havariblinket, at traktoren ikke havde lys bag på vognen. Føreren af traktoren, en 19-årig kvinde fra Hvidovre blev så forskrækket, at hun klodsede bremsen på traktoren, hvilket på grund af den våde vejbane resulterede i, at traktoren skred ud og væltede om på siden. Trækket på påhængsvognen knækkede og de 20 bigballer faldt af og spærrede hele kørebanen i nordgående retning. Den 19-årige fører kom ikke til skade ved uheldet. Ejeren af traktoren kom til stedet forsøgte at bjerge køretøjet, men dette var ikke muligt. Der måtte en kran til at fjerne traktor og vogn. Det lykkedes ejeren at flytte bigballerne, så vejen igen blev fri. Føreren og ejeren af traktoren blev sigtet for at traktoren havde nedslidte dæk, og at der ikke var lys på vognen. Politiet optog rapport i sagen for at belyse omstænd
ighederne omkring uheldet.

Anholdt for ordensbekendtgørelsen – Hersegade, Roskilde

Kl. 04.17 blev en 23-årig mand fra Næstved sigtet og anholdt for ordensbekendtgørelsen, da han optrådte højtråbende og nægtede at forlade stedet, da politiet anviste ham til det. Han blev taget med til stationen, hvor han blev løsladt næste morgen, da han var faldet til ro. Den 23-årige kan forvente at få en bøde for sin optræden.

 

Færdselsuheld – Tunevej, Vindinge, Roskilde

Kl. 09.09 forulykkede en 21-årig mand fra Hedehusende i sin bil, da han mistede herredømmet over bilen i et sving. Borgere kom til for at hjælpe og ringede efter politiet. Da politiet kom til stedet, blev manden skønnet påvirket af spiritus og muligvis også narkotika, og derfor bad politiet sygehuset om at udtage en blodprøve for nærmere analyse, da manden alligevel skulle til undersøgelse. Han er sigtet for spiritus- og narkokørsel og vil høre nærmere, når resultatet kommer i politiets besiddelse.

Brand – Vibygårdsvej, Gammel Viby, Roskilde

Kl. 15.48 fik politiet en anmeldelse om, at der var udbrudt brand efter en eksplosion på Vibygårdsvej. Politiet og brandvæsnet var på stedet, hvor en 74-årig mand fra Holmegård formentlig havde forsøgt at lukke gas ud af nogle gasflasker ved at bore hul i. En gnist havde dog antændt gassen, hvilket havde givet en eksplosionslignende brand, og manden blev kraftigt forbrændt. Manden blev fløjet til Rigshospitalet, og de sidste meldinger lyder på, at han fortsat er i livsfare. Politiet og brandvæsnet evakuerede de omkringliggende boliger for at undgå fare for andre menneskeliv, og brandvæsnet brugt lang tid på slukningsarbejdet, og på at køle gasflaskerne ned igen. Gasflaskerne sprang ikke som følge af branden. Politiet forlod området omkring kl. 16.54, mens brandvæsnet arbejdede videre. Arbejdstilsynet blev orienteret om ulykken, men de ønskede ikke at komme til stedet. Politiet optog rapport i sagen, for at klarlægge omstændighederne omkring branden.

Indbrud i Perioden

Finnjollevej, Jyllinge
Flådevej, Jyllinge
Dronning Sofies Vej, Roskilde
Engholmparken, Himmelev, Roskilde
Toftebuen, Vindinge, Roskilde
Jernaldermarken, Himmelev, Roskilde
Køgevej, Roskilde
Hejrevej, Roskilde
Okseholm, Veddelev, Roskilde

Del på sociale medier