Normalt får man maden ind af døren, når man er tilmeldt kommunens madservice, men nu bliver det snart muligt at tage ned på det lokale plejecenter og få både mad og selskab.

Ikke alle synes det er hyggeligt at spise alene, men det er desværre virkeligheden for mange. Nu får de borgere, der er en del af kommunens madordning, mulighed for at tage hen på et af kommunens plejecentre og spise i selskab med nogle af de borgere, der bor der.

Foto: Madservice Kastanjehaven

Borgerne kan enten tage den mad, de får leveret af Det Danske Madhus eller Café Heiss, med sig eller framelde maden og købe dagens ret på plejecentret:

– Alle har brug for fællesskab. Jeg ser det som en mulighed for at indgå i et nyt fællesskab, og for de fleste betyder samvær med andre meget for livskvaliteten. Når vi så samtidig ved, at mange ældre borgere ikke spiser nok, men at appetitten stiger, når man spiser sammen med andre, så er det oplagt at give borgerne, en mulighed for at spise sammen med andre på det lokale plejecenter, forklarer Morten Gjerskov, formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget, som understreger, at det kun er en mulighed for borgere, som er en del af vores madordning.

De borgere, der er en del af madordningen, får brev om den nye mulighed i løbet af september 2019, og tilbuddet forventes at træde i kraft fra oktober 2019.

Plejecentret Oasen er ikke omfattet af tilbuddet, da plejecentret ikke har de optimale rammer til at huse spisende gæster.

Del på sociale medier