Tomas Breddam (S) overtog onsdag aften borgmesterkæden i Roskilde Kommune, efter byrådet har valgt ham som efterfølger for den nye kultur- og kirkeminister, Joy Mogensen (S).

Allerede torsdag morgen begynder arbejdet for Tomas Breddam som borgmester på Rådhuset.

– Jeg glæder mig meget til at videreføre det brede samarbejde i byrådet, og der venter allerede en række store opgaver, når vi blandt andet skal have vedtaget kommunens budget for 2020. Næsten hele byrådet er enige om en stor del af punkterne i det fremskrevne budget, så der er en udbredt vilje til at få kommunens økonomi til at køre rundt, siger Breddam.

Jeg vil fortsætte Roskildes gode udvikling
Breddam har store ambitioner for kommunens udvikling.

– Jeg har store ambitioner om at fortsætte Roskilde Kommunes gode udvikling lige fra Jyllinge i nord til Viby i syd. Vi skal have nogle attraktive byer, der både tiltrækker nye indbyggere og flere arbejdspladser. Samtidig skal vi opføre forskellige typer boliger, så Roskilde Kommune fortsat kan være et sted, hvor alle har råd til at bo, siger Breddam.

– Kulturen og Roskildes mange uddannelsesinstitutioner spiller en stor rolle og er med til at trække Roskilde fremad. Og så skal vi fortsat være en kommune, der tør at gå forrest i den grønne omstilling, som vi allerede har gjort med blandt andet de nye el-busser.

En stor tak til Joy
Breddam takker Joy Mogensen for sin store indsats for Roskilde Kommune.

– Joy har været et kæmpe aktiv for Roskilde Kommune. Hun har en utrolig evne til at skabe relationer og kultur mellem mennesker, og de evner har hun brugt til at samle kommunen fra nord til syd. Takket være Joy, så går det rigtig godt for Roskilde, og det kan jeg jo kun glæde mig over som ny borgmester.

Kort om Tomas Breddam:
Tomas Breddam (S) har siden 2013 været byrådsmedlem i Roskilde Kommune, hvor han siden 2017 også har været formand for Plan- og Teknikudvalget.

Han har i mange år været HR-partner ved forskellige firmaer og har siden 2015 været ansat ved Aarhus Universitet på Campus Roskilde. Han er uddannet cand.tech.soc fra Roskilde Universitet. Tomas Breddam er 48 år, har tre børn og er gift med Dorte.

Tomas Breddam (S) overtog onsdag aften borgmesterkæden i Roskilde Kommune, efter byrådet har valgt ham som efterfølger for den nye kultur- og kirkeminister, Joy Mogensen (S). Foto: Roskilde Kommune.
Del på sociale medier