Banedanmark fortsætter nu testene af et nyt digitalt signalsystem mellem Roskilde og Køge, som skal give færre signalfejl og flere tog til tiden. Jernbaneoverkørslerne mellem Roskilde og Køge spærres derfor i flere weekender frem mod slutningen af 2019, oplyser Banedanmark i en pressemeddelelse.

Foto: ABW

Arbejdet med at teste et nyt digitalt signalsystem mellem Roskilde og Køge går nu ind i den sidste fase, og Banedanmark forventer, at passagerne kan køre med de nye signaler i slutningen af 2019. Signalsystemet skulle have været sat i drift i maj, men blev udsat på grund af sikkerhedsrelaterede fejl i leverandørens system.

“Signalsystemet giver blandt andet mulighed for, at der kan køre flere tog og flere tog til tiden. Af sikkerhedsmæssige hensyn er det nødvendigt at lukke overkørslen, når vi tester,” siger direktør for Signalsystemer, Søren Boysen, Banedanmark.

Der testes i uge 33, 34 og 40
I uge 33 og 34 er testen planlagt således, at Banedanmark lukker alle overkørsler fra fredag kl. 19.00 til mandag kl. 06.00. Alle overkørslerne vil være åbne lørdag mellem 9.00 og 16.30.

Begge søndage vil der kun blive testet mellem Køge og Gadstrup St. Det betyder, at overkørslen i Gadstrup ved Salløvvej/Brordrupvej samt overkørslen ved Kamstrupvej vil være åbne for trafik fra 11.00 til 21.00 søndag.

De resterende overkørsler vil være lukket for trafik fra lørdag og frem til mandag kl. 06.00. Banen vil dog være lukket hele weekenden, og der vil ikke køre passagertrafik på banen.

Når Banedanmark tester i uge 40, vil alle overkørsler mellem Roskilde og Køge være lukket fra fredag kl. 19.00 til lørdag kl. 9.30. De spærres igen fra lørdag kl. 16.30 til mandag kl. 06.00.

Se spærringstidspunkterne for de enkelte overkørsler i dette faktaark. 

Følgende jernbaneoverkørsler lukkes:
• Kamstrupvej, 4000 Roskilde
• Salløvvej, 4621 Gadstrup
• Hovedgaden, 4622 Havdrup
• Nauerbjergvej, 4622 Havdrup
• Østergade, 4623 Lille Skensved

Næste tests meldes ud snarest muligt
De første testweekender skal vise, om det er realistisk at sætte systemet i drift, i slutningen af december 2019. De næste spærringer frem vil derfor først blive meldt ud, når den endelige plan ligger helt fast.

Togbusser i stedet for tog
Tests er lagt i weekenden af hensyn til togtrafikken. DSB indsætter togbusser i forbindelse med spærringerne. Se mere på rejseplanen.dk.

Signalprogrammet
Banedanmark er i gang med at skifte alle de gamle og forældede signalanlæg i Danmark med det nye moderne IT-baserede signalsystem ERTMS. Det nye signalsystem vil nedbringe forsinkelser forårsaget af signalfejl med cirka 80 procent, og give mulighed for højere hastighed og flere tog.

Læs mere på Banedanmarks hjemmeside: https://www.bane.dk/Borger/Baneprojekter/Signalprogrammet/Her-arbejder-vi

Del på sociale medier