Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet fra den 5. juli til den 16. juli 2019.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Mistænkelig mand – Merkurvej, Jyllinge – Roskilde

Kl. 23.15 fik politiet en anmeldelse om, at en 14-årig pige fra Jyllinge var på vej hjem fra en veninde samme dag omkring kl. 22.55, da hun for enden af Merkurvej blev antastet af en mand, der tog fat i hende og bad hende komme med. Pigen fik vristet sig løs ved at sparke manden over benet, hvorefter hun løb fra stedet og hjem til sin ven, der boede tæt på. Pigen fortalte herefter sine forældre om episoden, og de kontaktede politiet. En patrulje kørte hjem til pigen, der blev afhørt til sagen.
Pigen beskrev manden som:
A: Mand, Dansk af udseende, 30-40 år, Kropsbygning: Kraftig med tyk mave og tynde ben. Hudfarve: Hvid, Talte: Dansk, Iført: Læderjakke med påskrift “motorcykel” på brystet og reflekser på skulderne og cowboybukser.

Politiet efterforsker sagen, for at forsøge at finde frem til manden og finde ud af, hvad hans hensigt var. Borgere, der har set den beskrevne mand i Jyllinge fredag aften, eller som i øvrigt har oplysninger i sagen, bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Færdselsuheld i kryds – Værebrovej/Møllevej, Jyllinge – Roskilde

Kl. 11.12 kørte en personbil, som blev ført af en 60-årig kvinde fra Roskilde, i sydvestlig retning ad Værebrovej. Kvinden skulle svinge til venstre i krydset ved Møllevej og her overså føreren, en cyklist der kørte lige ud i krydset. Cyklisten, en 34-årig mand fra Jyllinge blev ramt af bilen og væltede. Cyklisten havde smerter i benet, og der blev tilkaldt en ambulance. Cyklisten blev tilset i ambulancen, men han var sluppet fra uheldet med knubs. Politiet optog rapport i sagen, som skal belyse uheldet.

Fund af hash – Roskilde

Kl. 10.00 var politi med narkohunde ved en lejlighed i Roskildes vestlige del, hvor politiet havde mistanke om, at en mand opbevarede narkotika. Politiet ransagede lejligheden, hvor de fandt 1246 gram marihuana, 21 joints, 179 gram syntetisk cannnabis og 762 hashsmør. En 47-årig mand blev sigtet for besiddelse af narkoen, som politiet beslaglagde med henblik på senere destruktion. Manden blev afhørt til sagen, og kan nu forvente at høre mere fra politiet når sagen skal afgøres.

Uro og uorden – Æblehaven, Roskilde

Kl. 00.57 fik politiet anmeldelse om, at flere personer skændtes højlydt foran bebyggelsen, så beboerne ikke kunne sove. Politiet kom frem og traf et kærestepar i 30’erne, der havde været råbt højt af hinanden i forbindelse med en uoverensstemmelse. Gemytterne blev dæmpet, og parret gik indenfor, så roen blev genoprettet, og borgerne kunne få deres nattesøvn. Ingen blev sigtet for noget i den forbindelse.

Unge lavede uro ved børnehave – Bredgade, Roskilde

Kl. 22.26 fik politiet anmeldelse om, at der sad nogle unge og hang ud ved en børnehave og lavede uro. Anmelderen frygtede, at de unge ville ødelægge noget ved børnehaven. Politiet kørte til stedet, hvor de traf en gruppe unge mænd i alderen 19-21 år. Der lugtede af hash ved de unge, så politiet visiterede gruppen, for at se om de var i besiddelse af hash eller andet ulovligt. To 19-årige mænd fra Roskilde blev sigtet for at være i besiddelse af narko, da de blevet fundet i besiddelse af henholdsvis 0,77 og 1,4 gram hash. Der var ikke forøvet hærværk på stedet, men gruppen af unge blev bortvist fra børnehavens område.

Uro på hotel – Algade, Roskilde

Kl. 05.25 fik politiet en anmeldelse fra et hotel i Algade om, at en udenlandsk mand have kastet ting ud af vinduet og råbt højt. Personalet havde forsøgt at tale hotelgæsten til ro, men han virkede uligevægtig og udadreagerende. Politiet kom frem og traf en 38-årig mand fra Schweiz, der var påvirket af alkohol. Han blev taget med i detentionen til afrusning, og blev løsladt næste morgen, hvor han igen var faldet til ro. Manden blev ikke sigtet for noget i den forbindelse.

Butikstyv i byggemarked – Roskilde

Kl. 13.49 kørte politiet ud til Bauhaus i Roskilde, fordi en medarbejder havde anmeldt, at man havde fanget en butikstyv. Politiet bad butikstyven om at fremvise indholdet i sin bil, og her viste det sig, at han havde stjålet både borehammer, armatur, skruemaskine, overvågningssystem mm. fra både Bauhaus og Silvan i Roskilde til en værdi af 3500 kr. i alt. Varerne blev leveret tilbage uden erstatningskrav, men den 37-årige mand fra Herlev blev sigtet og vil blive præsenteret for en bøde for de lange fingre.

Uenighed om vigepligt – Ørstedvej, Viby, Roskilde

Kl. 16.05 ringede en 59-årig kvinde fra Hedehusene 1-1-2, fordi hun sad midt i en strid om vigepligt. Kvinden holdt på Ørstedvej i Viby og havde passeret en parkeret trailer. Da hun er i færd med at passere den, kommer en modkørende bil, og de to biler holdt nu over for hinanden – begge nægtede at bakke og vige for den anden. Midt- og Vestsjællands vagtcentral modtog opkaldet og bad borgeren bakke, så den modkørende bil kunne passere for at undgå konfliktoptrapning, uanset hvem af de to der havde vigepligt på det pågældende sted. Kvinden var indforstået og sagde, at hun ville flytte bilen.
Politiet vil gerne opfordre til, at borgerne viser hensyn til hinanden i trafikken. Uanset tidspunkt og egen travlhed skal der være plads til alle. Undgå vejvrede og giv plads til hinanden.

Mistænkelige opkald fra falsk “politi” – Roskilde

Kl. 11.16 fik politiet en anmeldelse om, at en 45-årig svag og udsat borger søndag aften omkring kl. 23.00 havde fået en opringning fra en ukendt person, der udgav sig for at være fra politiet. Personen ville have den 45-årige til at lægge sin pung ud i sin postkasse, hvor den ifølge den falske politimedarbejder ville være bedre sikret, hvis der skulle ske et indbrud på hans bopæl. Den 45-årige havde ikke lagt pungen ud i postkassen, men i stedet fortalt det til en medarbejder fra hjemmeplejen, der anmeldte episoden til politiet.

Kl. 13.37 anmeldte en socialmedarbejder fra kommunen, der er mentor for en psykisk sårbar ung mand, at den unge mand tirsdag aften omkring kl. 21.40 havde fået en mistænkelig telefonopringning fra en mand, der talte dansk med udenlandsk accent. Manden, der ringede, havde udgivet sig for at ringe fra Roskilde Politi. Den falske “politimand” havde bedt den unge mand om at lægge alt han ejede af værdi ud i en beskrevet postkasse, for at beskytte hans ejendele mod evt. tricktyveri, som “politiet” havde flere sager med i området.

Disse to anmeldelser ligner meget de sager, som blev nævnt på gårsdagens døgnrapport, hvor borgere opfordres til at lægge værdigenstande eller personfølsomme oplysninger i en postkasse. Politiet vil derfor igen gerne advare borgerne om denne type opkald og rose de forurettede i sagerne for at udvise skepsis mod de mistænkelige opkald. Pårørende til svage og udsatte borgere bør desuden tale med deres nære om risikoen for at blive udsat for tricktyveri eller bedrageri, samt at politi og andre myndigheder aldrig ville bede borgerne om den slags. Kontakt politiet på tlf. 114, hvis du har oplysninger om lignende tilfælde.

Mistænkelig opringning, Roskilde

Mandag modtog politiet en anmeldelse om, at flere beboere i et opgangsfælleskab for psykisk sårbare, dagen i forvejen flere gange var blevet ringet op af en dansktalende mand, som udgav sig for at være fra Midt- og Vestsjællands Politi. Den falske “politimand” bad beboerne om at aflevere deres hævekort og Nem-ID i en beskrevet postkasse. Alle beboerne anede uråd og efterkom ikke den falske “politimands” anvisninger, men kontaktede deres vejleder hos kommunen og fortalte om episoden.

Politiet vil gerne rose beboerne for at have udvist en sund skepsis til den falske “politimands” henvendelse, og samtidig opfordre andre borgere til at gøre det samme. Midt- og Vestsjællands Politi ville andre ringe til borgerne med den slags anmodninger om at udlevere personfølsomme data eller betalingskort. Kontakt politiet på tlf. 114, hvis du modtager lignende henvendelser fra personer, der udgiver sig for at være fra politiet.

Uorden i toget – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 14.16 fik politiet en anmeldelse om, at en spirituspåvirket mand i toget optrådte aggressivt over for togpassagererne. Manden havde råbt og været ubehagelig over for nogle kvinder i toget, så en mandlig passager var gået imellem for at beskytte kvinderne. Den spirituspåvirkede mand rettede nu sin vrede mod den mandlige togpassager, en 78-årig mand fra Taastrup, som han slog ud efter og ramte i ansigtet. Da toget ankom til Roskilde station stod den 78-årige af toget, hvor han ved hjælp fra nogle andre mandlige togpassagerer tilbageholdt den aggressive mand. Politiet anholdt en 46-årig mand fra Ishøj, som blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen ved at have udvist voldelig optræden i toget. Han blev taget med til politistationen, hvor han blev afhørt til sagen, som han umiddelbart godt kunne erkende. Han var ked af sin opførsel,og forklarede, at den ene kvinde i toget, som han havde haft en uoverensstemmelse med var hans kæreste. Den 46-årige mand blev løsladt efter endt sagsbehandling, og vil få en bøde på 3000 kr. for episoden.

Graffitihærværk – Kong Valdemars Vej, Roskilde

Kl. 18.54 fik politiet oplysninger om, at en yngre mand gik og taggede graffiti forskellige steder i Roskilde. En patrulje kom hurtigt frem og så i det samme, at manden lavede graffitihærværk på et el-skab på Kong Valdemars Vej. Han viste sig at være en 21-årig mand fra Roskilde blev anholdt og sigtet for hærværk. Tæt på traf politiet en anden ung mand, en 23-årig mand fra Roskilde som kunne mistænkes for at være sammen med den 21-årige om hærværket, idet han medbragte en rygsæk med spraymaling. Politiet beslaglagde al malingen, hvilket de begge ønskede skulle forelægges retten, der nu skal tage stilling til, om politiets indgreb var retmæssigt. De to blev afhørt til sagen, hvorefter de blev løsladt. Politiet skal nu undersøge omfanget af graffitihærværket, hvorefter de to sigtede vil høre mere fra politiet. I den forbindelse vil de to blive præsenteret for et evt. erstatningskrav.

Indbrud i perioden

Egegårdsvej, Gadstrup
Håndværkervej, Roskilde
Københavnsvej, Roskilde
Marken, Himmelev, Roskilde
Kristianslund, Roskilde
Frederiksborgvej, Roskilde
Fjordvænget, Himmelev, Roskilde
Stormandshøjen, Himmelev, Roskilde