Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet fra den 1. juli til den 9. juli 2019.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Spiritusbilist stak af fra uheld – Poppelvej, Jyllinge – Roskilde

Kl. 23.30 fik politiet anmeldelse om, at en varebil havde påkørt et hegn på Poppelvej, hvorefter bilen var kørt fra stedet, uden at føreren gav sig til kende. En patrulje blev sendt til stedet, men på vej dertil kom endnu en anmeldelse om, at samme bil havde påkørt en vejbom på Agnetevej i Jyllinge. Et vidne havde kørt bag ved varebilen, havde bemærket at den kørte usikkert/slingrende og ramte nogle kantpæle på vej fra uheldet ved Poppelvej og frem til Agnetevej, hvor bilen også fortsatte videre efter uheldet med vidnet bagefter. Politiet fandt frem til, at bilen var standset i en buslomme på Værebrovej ved Svestrupvej. Politiet anholdt to spirituspåvirkede mænd, en 27-årig mand Litauen og en 25-årig mand fra Litauen med bopæl i Jyllinge, for at afklare, hvem der havde kørt bilen. Den 27-årige kunne fastlægges som fører af køretøjet, så han blev sigtet for spirituskørsel og fik udtaget en blodprøve, der vil blive undersøgt som hastesag, idet der er tale om en udenlandsk fører. Politiet skrev rapporter om alle de påkørsler, som varebilen havde foretaget under kørslen. Ingen personer kom til skade ved uheldene. Varebilen var en udlejningsbil, så politiet underrettede udlejningsfirmaet om uheldene. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 27-årige blive indkaldt af politiet, så sagerne kan afgøres. Den 25-årige blev løsladt kort efter uden at være blevet sigtet for noget.

Politiet er meget glade for de henvendelser, de fik fra borgerne i sagen, der gjorde, at det var muligt hurtigt at finde frem til varebilen, før nogen kom til skade.

Uorden i toget – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 14.16 fik politiet en anmeldelse om, at en spirituspåvirket mand i toget optrådte aggressivt over for togpassagererne. Manden havde råbt og været ubehagelig over for nogle kvinder i toget, så en mandlig passager var gået imellem for at beskytte kvinderne. Den spirituspåvirkede mand rettede nu sin vrede mod den mandlige togpassager, en 78-årig mand fra Taastrup, som han slog ud efter og ramte i ansigtet. Da toget ankom til Roskilde station stod den 78-årige af toget, hvor han ved hjælp fra nogle andre mandlige togpassagerer tilbageholdt den aggressive mand. Politiet anholdt en 46-årig mand fra Ishøj, som blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen ved at have udvist voldelig optræden i toget. Han blev taget med til politistationen, hvor han blev afhørt til sagen, som han umiddelbart godt kunne erkende. Han var ked af sin opførsel og forklarede, at den ene kvinde i toget, som han havde haft en uoverensstemmelse med var hans kæreste. Den 46-årige mand blev løsladt efter endt sagsbehandling og vil få en bøde på 3000 kr. for episoden.

Graffitihærværk – Kong Valdemars Vej, Roskilde

Kl. 18.54 fik politiet oplysninger om, at en yngre mand gik og taggede graffiti forskellige steder i Roskilde. En patrulje kom hurtigt frem og så i det samme, at manden lavede graffitihærværk på et el-skab på Kong Valdemars Vej. Han viste sig at være en 21-årig mand fra Roskilde, der blev anholdt og sigtet for hærværk. Tæt på traf politiet en anden ung mand, en 23-årig mand fra Roskilde, som kunne mistænkes for at være sammen med den 21-årige om hærværket, idet han medbragte en rygsæk med spraymaling. Politiet beslaglagde al malingen, hvilket de begge ønskede skulle forelægges retten, der nu skal tage stilling til, om politiets indgreb var retmæssigt. De to blev afhørt til sagen, hvorefter de blev løsladt. Politiet skal nu undersøge omfanget af graffitihærværket, hvorefter de to sigtede vil høre mere fra politiet. I den forbindelse vil de to blive præsenteret for et evt. erstatningskrav.

Indbrud i perioden

Frederiksborgvej, Roskilde
Fjordvænget, Himmelev, Roskilde
Stormandshøjen, Himmelev, Roskilde
Jernaldergården, Himmelev, Roskilde (2 steder)

Del på sociale medier