Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet fra den 24. juni til den 2. juli 2019.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Tomandskajak kentret – Bleghaven, Jyllinge

Kl. 17.41 fik politiet et alarmopkald om, at to personer var kentret i en kajak, og de var begyndt at svømme mod land. Derfor blev Joint Rescure Coordination Centre (JRCC) kontaktet for assistance. De to personer i kajakken var en 23-årig mand fra Sorø og en 27-årig mand fra Hillerød. Begge kom selv uskadt op i en båd, da de var dygtige svømmere.

Butikstyveri – Industrivej, Roskilde

Kl. 14.21 tog en 28-årig kvinde fra Roskilde en Cromecast fra Elgiganten og passerede sidste betalingsmulighed uden at betale. Politiet anholdt og sigtede kvinden, men en juridisk vurdering resulterede i, at der ikke var grundlag for at fremstille butikstyven. Derfor blev hun løsladt, men hun vil høre nærmere om et bødeforlæg fra politiet.

Færdselsuheld med knallert – Præstemarksvej/Industrivej, Roskilde

Kl. 14.46 kom en 25-årig mand fra Roskilde kørende ad Præstemarksvej frem til krydset ved Industrivej. Den 25-årige havde ubetinget vigepligt, men kørte med uændret hastighed ud i krydset, hvor han ramte en personbil ført af en 21-årig mand fra Jyllinge. Knallertføreren røg op over kølerhjelmen og ramte forruden. Han blev derfor kørt til nærmere undersøgelse på sygehuset. Politiet skal nu rutinemæssigt undersøge, om føreren af knallerten var påvirket af spiritus eller narkotika under kørslen, og han vil derfor senere høre mere om sagen.

Togtrafikken indstillet – Roskilde Station

Kl. 16.27 fik politiet en anmeldelse om en nedtrykt 16-årig dreng fra Vanløse, der ifølge anmelder, der er veninde, ønskede at springe ud foran et tog på Roskilde Station. Politiet fik derfor indstillet togdriften, mens drengen blev eftersøgt. Kort tid efter kl. 1646 meddelte politiet, at togdriften kunne genoptages, fordi den 16-årige havde været i telefonisk kontakt med anmelderen og ville tage hånd om den nedtrykte ven.

Højresvingsuheld – Københavnsvej, Roskilde

Kl. 14.02 skete et færdselsuheld, da en personbil, der blev ført af en 25-årig mand fra Hedehusene, kørte ad Københavnsvej i østlig retning, hvor han foretog et højresving ad Håndværkervej. Her ramte bilen en knallert, der kørte ligeud i samme retning. Knallertføreren, en 49-årig kvinde fra Hedehusene, og den 25-årige bilist blev tilset i ambulance, men var begge uskadt. Politiet optog rapport i sagen om vigepligtsforseelsen, der var årsag til uheldet. Den 25-årige kan forvente at høre mere fra politiet i den anledning.

Uheld med narkopåvirket bilist – Køgevej, Roskilde

Kl. 20.09 skete et sammenstød på Køgevej lige efter krydset ved Darupvej mod nord. En 52-årig kvindelig bilist fra Næstved var netop sat i gang efter rødt lys i krydset, da hun blev påkørt bagfra af en personbil. Den 52-åriges bil blev i forbindelse med påkørslen skubbet frem i den forankørende bil. Bilen, der var årsag til uheldet, blev ført af en 18-årig mand fra Roskilde, der viste sig at være narkopåvirket. Han blev derfor anholdt og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Ingen personer kom til skade ved uheldet. Bilerne spærrede store dele af kørebanen, så Falck blev tilkaldt til at flytte køretøjerne. Hjemmeværnet, som assisterer på festivalen med at afvikle trafikken, hjalp på stedet. Kørebanen var helt farbar igen omkring kl. 21.38, da bilerne var flyttet og der var ryddet op på stedet. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 18-årige høre nærmere fra politiet.

Markbrand – Kongemarken/Boserupvej, Roskilde

Kl. 22.17 kom en anmeldelse om en markbrand ud for P-pladsen ved Kongemarken tæt ved Boserup Skov. Politi og brandvæsen kom hurtigt frem til stedet, hvor der var ild i omkring ½ hektar mark. Ilden var helt slukket omkring kl. 22.41, og brandvæsnet fik kontrol over ilden, før den nåede at brede sig yderligere. Ingen personer kom til skade ved branden. Der var ingen umiddelbar forklaring på, hvorfor der var opstået ild på stedet, så politiet undersøger nu branden nærmere, for at få klarlagt brandårsagen.

Påvirket bilist påkørte “Røde port” – Københavnsvej, røde port, Roskilde

Kl. 02.55 påkørte en bilist af ukendte årsager en betonpille ved “Røde port” på Københavnsvej og totalskadede bilen. Føreren af bilen flygtede fra stedet til fods efter uheldet uden at underrette politiet om hændelsen. En taxachauffør så føreren løbe fra stedet, så politiet fandt kort efter frem til en 21-årig mand, der kunne mistænkes for at have kørt bilen. Han var påvirket at spiritus og narko, så han blev sigtet, anholdt og fik udtaget en blodprøve. Han var spirituspåvirket i en sådan grad, at politiet inddrog hans førerret midlertidigt, mens sagen behandles. Bilen holdt og spærrede Københavnsvej og blev derfor nødflyttet, hvorefter trafikken igen kunne glide. Den 21-årige kan forvente at høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer.

Færdselsuheld / narkokørsel – Køgevej, Roskilde

Kl. 20.09 var der sket et færdselsuheld, hvor tre biler var stødt sammen på Køgevej omkring Søndermarksvej. Det viste sig, at en 18-årig mand fra Roskilde under kørsel i nordlig retning i vognbanen for ligeudkørende frem mod krydset ved Darupvej havde påkørt bagenden af den forankørende personbil ført af en 52-årig kvinde fra Næstved. Hendes bil blev skubbet fremad og ramte personbilen foran ført af en 44-årig kvinde fra Frederikssund. Ingen kom til skade ved uheldet, men da den 18-årige blev skønnet påvirket af narkotika under kørslen, blev han kortvarigt anholdt og sigtet for narkokørsel. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Trafikale udfordringer- Ringstedvej/Køgevej, Roskilde

Op til åbningen af Ringsted Festivalens campingområde lørdag eftermiddag opstod en del trafikale problemer på indfaldsvejene. Se de udsendte tweets fra lørdag for yderligere information.

Cyklist påkørt af varevogn – Københavnsvej/Langebjerg, Roskilde

En 53-årig mand fra Roskilde blev på sin cykel kl. 06.43 påkørt af en 49-årig mand i varevogn, ligeledes fra Roskilde. Bilisten kørte i nordlig retning gennem rundkørslen Københavnsvej/Langebjerg, da han kørte frem for sin ubetingede vigepligt med omkring 5 km/t, da han ramte cyklisten, der ligeledes kørte gennem rundkørslen. Cyklisten blev kørt til kontrol på sygehuset med overfladiske skrammer.

Narkokørsel – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 00.51 blev en 21-årig mand fra Hedehusende anholdt og sigtet for at køre bil, uagtet han var påvirket af kokain. Manden fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse og vil høre mere om sagen, når resultatet er i politiets hænder.

Roskilde Festival

I forbindelse med åbningen af teltområdet på Roskilde Festival, vil politiet igen gøre opmærksom på, at der vil være massiv trafik til og fra området. Det betyder, at man som bilist kan risikere har holde længe og vente på motorvejen og vejene i hele Roskilde by. Det anbefales, at man så vidt muligt tager offentlig transport til Roskilde Festivalen og er opmærksom under kørslen på motorvejen, da der kan være pludselige opbremsninger og stillestående trafik ved afkørslerne omkring Roskilde.

Indbrud i perioden

Køgevej, Gadstrup