Med det største hold nogensinde (66 piger), er de rutinerede opvisningsgymnaster ‘Grevinderne’ for syvende gang med til World Gymnaestrada, denne gang i Dorbirn/Østrig.

Sammen med 18.000 gymnaster fra hele verden, deltager de danske gymnaster i verdens største gymnastikfestival med gymnastik, bevægelse og socialt samvær nonstop i en uge. Det er gymnastikorganisationerne GymDanmark (Danmarks Gymnastik Forbund) og DGI Gymnastik, der står bag den danske delegation på 917 gymnaster.

Grevinderne er et showhold, som har rejst i gennem mere end 30 år i det meste af verden. Deres fantastiske gymnastikshow er kendt og respekteret af mange danske gymnaster, og de har optrådt ved både nationale og internationale gymnastikevents.

Til Gymnaestradaen er pigernes opvisning en kombination af rytmisk og akrobatisk gymnastik, krydret med masser af drama og spring. Pigerne sprudler af energi og de forstår virkelig at tage publikum med på deres rejse.

Særligt udvalgte
En stor del af Gymnaestradaen er de traditionsrige landeaftener med shows, der viser noget af den bedste gymnastik fra nord og syd og fra øst til vest. Tirsdag aften opførte Danmark, Norge, Sverige og Finland et stort show med årstiderne som det overordnede tema. Flere tusinde publikummer så til, da Danmark stærkt blev repræsenteret af blandt andet Grevinderne fra Gadstrup GF.

Grevinderne. Foto: GymDanmark.