Klokken 00.01 natten til fredag blev det offentliggjort, om de håbefulde ansøgere var kommet ind på deres drømmestudie på Absalon. Ikke mindst uddannelserne i Nordvestsjælland har haft stor fremgang.

2672 nye studerende starter snart på drømmestudiet. Det er resultatet for Absalon, efter det natten til fredag blev offentliggjort, om ansøgerne til kvote 1 og kvote 2 var kommet ind på den uddannelse, de havde ønsket.

Især Absalons uddannelser i Nordvestsjælland er meget populære.

På den nu ét år gamle sygeplejerskeuddannelse i Holbæk, er der i år blevet optaget 72 nye studerende, hvilket er 13 procent flere end sidste år. I Næstved optages 9 procent flere på uddannelsen som sygeplejerske, mens lige så mange optages på uddannelsen i Roskilde som sidste år. Selvom der optages færre i Slagelse og Nykøbing F. end sidste år, glæder de mange nye studerende Absalons rektor Camilla Wang.

”Vi har oprettet flere studiepladser de seneste år, og vi kommer derfor til at uddanne flere sygeplejersker, end vi nogensinde før har gjort, og det er vigtigt, for der er stor efterspørgsel. I Absalon gør vi alt, hvad vi kan, for at så mange som muligt synes, at det er attraktivt at læse til sygeplejerske,” siger Camilla Wang.

Mange vil til Kalundborg
I biotekbyen Kalundborg har Absalons satsning på diplomingeniøruddannelsen i bioteknologi også resulteret i flotte optagelsestal.

I år er der optaget 46 nye studerende på uddannelsen, hvilket er 31 procent flere end sidste år. På den nyoprettede uddannelse til bioanalytiker i Kalundborg er der optaget 21 nye studerende, mens 57 er blevet optaget i Næstved.

”Vi er glade for, at der er så mange, der har fået øje på de gode uddannelsesmuligheder, der er i Kalundborg. Det er unikt, at de studerende er så tæt på de store biotekvirksomheder, og det giver dem et solidt fundament for deres fremtidige arbejdsmuligheder,” siger Absalons rektor Camilla Wang.

”Og så betyder det ikke mindst, at Absalon uddanner endnu flere kvalificerede dimittender til det arbejdsmarked i Nordvestsjælland, som har så hårdt brug for det”.

Lille stigning på læreruddannelsen
På læreruddannelsen optages der i Roskilde 196 studerende, hvilket er 18 procent flere end sidste år. I Vordingborg er antallet af optagne dog faldet fra 117 til 89, og det betyder en samlet stigning på 1 procent på hele uddannelsen.

”Tallene fra Roskilde er rigtig flotte, men det er naturligvis ærgerligt, at der ikke er endnu flere, der søger ind som lærer, for hos Absalon har vi stort fokus på netop den uddannelse. Der er en enorm stor efterspørgsel på uddannede lærere, og de er sikre på job, når de bliver færdige med deres uddannelse,” siger rektor Camilla Wang.

På pædagoguddannelsen er der i alt optaget 692, hvilket er 6 procent færre end sidste år.
”Der er hårdt brug for dygtige og veluddannede pædagoger, og derfor ærgrer det mig, at der ikke er flere, der begynder på pædagogstudiet efter sommer,” siger Camilla Wang, der blandt andet peger på, at konjunkturerne i samfundet gør det let at få arbejde som ufaglært, og at det kan påvirke antallet af ansøgere.

Stadig ledige pladser
Samlet set er antallet af optagne på Absalon gået en smule tilbage i forhold til sidste år, fra 2778 til 2672.

For ansøgere, der ikke kom ind på drømmeuddannelsen, er der dog stadig ledige pladser at søge hos Absalon. Hos både læreruddannelsen, uddannelsen til diplomingeniør i bioteknologi samt uddannelsen til administrationsbachelor, kan man stadig nå at søge ind. Ansøgningsfrist er den 19. august, på nær lærer kvote 2, der har frist den 7. august. Se de ledige pladser her.

I den anledning holder Absalons campusser Åbent Hus i henholdsvis Næstved, Roskilde, Vordingborg og Kalundborg mandag den 5. august kl. 17-19, hvor interesserede kan komme forbi og høre nærmere om uddannelserne, der stadig kan søges ind på.

Se tallene for de tilbudte pladser på Absalon her.

Camilla Wang. Foto: Absalon.