Lejlighedsjagt har vi alle prøvet. Man vil gerne have det helt rigtige sted at bo, den helt rigtige beliggenhed og en kvalitet i top. Og kan man få det inden for sit budget, er det blot helt perfekt. Desværre kan de mange krav – og den høje konkurrence om de få boliger – betyde, at det blive svært at finde en lejlighed. Men hvordan finder man sin næste lejlighed på nettet? Det vil vi gøre dig klogere på i denne artikel og komme med vores bedste tips og tricks.

Vær hurtig

Ja, du kommer ikke udenom det. Du skal være hurtig, hvis du vil have fat i de lejemål, som andre også ønsker. At være hurtig gælder både når du skal ud og se lejligheden, men også når du har set lejligheden – derefter skal du slå hurtigt til. Men hvis du har brug for at tænke over det yderligere, kan det være svært. Her kan du med fordel fortælle ejendomsmægleren, at du er meget interesseret, men du gerne lige vil sove en ekstra gang på det. Det har de typisk forståelse for.

Det er en stor fordel, at du holder dig opdateret på de portaler, du finder på nettet. Pressefoto.

Alternativt må du gå de fleste overvejelser igennem, allerede før du kommer og ser boligen. Herunder fx at overveje økonomien: Passer huslejen ind i dit budget? Denne overvejelse og beregning kan du sagtens foretage, selv før du har set lejemålet. På den måde er der en ting mindre, du skal tage stilling til – og så kan du rykke hurtigere, hvis lejligheden passer til dig.

Har du brug for yderligere tips til at finde din næste lejlighed på nettet – eller andre emner omkring boligsøgning mv. – kan jeg anbefale dig at aflægge visit hos Bolignyheder.dk.

Forbered dig

En anden hjælp er at forberede dig. Ikke kun på økonomien, men også med andre relevante ting. Det kan være, at du skal undersøge nærmeste indkøbsmulighed, om der er parkering, eller måle sofaen op for at se, om den nu også kan være over i hjørnet, hvor du havde tiltænkt den.

Hvis du er godt forberedt, kan du hurtigere sige ja. Og det er typisk sådan, at det er den lejer, der først siger ja, der får lejemålet. Og så får du en kontrakt, du skal skrive under, og du skal overføre depositum – og så er lejligheden din!

Hold dig opdateret på portaler

Det er også en stor fordel, at du holder dig opdateret på de portaler, du finder på nettet. Her kan du se, hvilke boliger der er ledige – og dernæst hurtigt booke tid til, at du kan komme ud og se den. Også på Facebook og andre sociale medier kan du med fordel holde dig opdateret.

Faktisk kan du også tage den et skridt længere: Lav et opslag om, at du søger lejlighed, på Facebook. Læg evt. et billede op af dig selv, skriv lidt om, hvem du er, og hvad du søger – og så få dine bekendte til at dele det, så du når ud til så mange mennesker som overhovedet muligt. Det kan også være en god måde at gøre det på.