Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet fra den 31. maj til den 11. juni 2019.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Brand i nybyggeri – Skovvej, Jyllinge

Kl. 14.14 udbrød brand i et hus under opførelse. Husejeren var ved at lægge sidste hånd på byggeriet, da der pludselig opstod brand i bryggerset. Brandvæsnet kom hurtigt frem og fik slukket ilden, men bryggerset og flere rum udbrændte. Politiet kom frem og skrev rapport om sagen for at belyse brandårsagen, der formentlig startede i noget byggeskum, der var blevet brugt i bryggerset. Ingen personer kom til skade ved branden.

Narkobilist kørte op bag i bil – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 10.18 kørte en personbil op bag i en forankørende bil, der kørte på motorvejen i østgående retning. Ingen personer kom til skade ved uheldet, men bilerne fik begge skader, og motorvejen blev spærret indtil bilerne var fjernet. Forud for sammenstødet havde et vidne bemærket bilen, der forårsagede uheldet, da den blev ført usikkert. Politiet kom frem og testede føreren af bilen, en 18-årig mand fra Roskilde, med et narkometer, der viste at han var påvirket af amfetamin. Han blev anholdt og sigtet for narkokørsel og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Den 18-årige fører kan forvente en samlet afgørelse af sagen om narkokørsel og uheldet, når resultatet af blodprøven kommer.

Politiet fandt hash og narkoregnskab – Søager, Store Valby – Roskilde

Kl. 20.45 så en hundepatrulje en personbil, der drejede af i rask tempo, da føreren så patruljebilen, prøvede han at komme væk fra politiet. Patruljen standsede bilen på Søager og traf føreren, en 20-årig mand fra Roskilde. Han var nervøs, og politiet fandt ved ransagning af bilen 45 gram hash og 3 pølsemandsposer indeholdende 3,8 gram kokain. Sammen med narkoen fandt politiet et narkoregnskab, som blev beslaglagt. Han blev anholdt og sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer med henblik på videresalg. Føreren var ikke påvirket af narkotika. Den 20-årige blev kørt til sin bopæl, hvor politiet foretog ransagning, for at se om blev opbevaret yderligere narko der. Der blev ikke fundet noget under ransagningen. Den anholdte blev taget med til politistationen, hvor han blev afhørt til sagen. Herefter blev han løsladt, men er fortsat sigtet i sagen.

Færdselsuheld med cyklist – Køgevej, Roskilde

Kl. 17.50 kørte en 38-årig kvinde fra Malaysia med bopæl i Roskilde på cykelstien langs Køgevej på sin cykel. Ud for Eriksvej kørte cyklisten frem for ubetinget vigepligt og blev ramt af en personbil, som blev ført af en 78-årig kvinde fra Roskilde. Den 38-årige blev kørt med ambulance til sygehuset for at blive tilset, men hun slap fra uheldet uden alvorlige skader. Politiet optog rapport i sagen for at belyse omstændighederne omkring uheldet.

Varebil i solouheld forårsagede store skader – Grønningen, Viby Sj. – Roskilde

Kl. 18.43 kom et alarmopkald om et solouheld med en varebil, der var endt i en have. En patrulje kom frem og undersøgte sagen. En varebil, der blev ført af en 24-årig mand fra Viby Sj., kørte ad Grønningen mod syd, hvor den af ukendte årsager kørte op over cykelsti/fortov på venstre side af kørebanen, hvor den ramte en container og et elskab, fortsatte videre hen og ramte en lygtepæl. Bilen endte sin kørsel i en have i Vestergade, hvor den kørte igennem et bed og ramte et skur. Påkørslen af el-installationerne forårsagede flere fritlagte ledninger, så strømmen blev afbrudt og flere huse i området var uden el. El-selskabet kom frem og fik udbedret skaderne, så der igen var strøm i Viby Sj. Den 24-årige viste sig at være frakendt førerretten for en sag om spirituskørsel i 2018. Han var ikke påvirket under kørslen ved uheldet. Han blev sigtet kørsel i frakendelsestiden, og han vil senere høre nærmere fra politiet, når sagen om færdselsuheldet skal afgøres.

Truende gratist – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 08.54 ønskede DSB assistance fra politiet til at bortvise en mand uden billet. Han havde været aggressiv og truende over for togpersonalet, hvorfor han var uønsket i toget. Politiet fik kontakt til en 24-årig mand fra Hvalsø, som dels blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af sin adfærd over for togpersonalet, dels blev bortvist fra toget. Han kan nu også forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af sin adfærd under togrejsen uden billet.

Unge butikstyve – Skomagergade, Roskilde

Kl. 11.49 anmeldte en butikskontrollant i supermarkedet MENY, at fire unge var tilbageholdt som mistænkte for at have stjålet varer i supermarkedet. Politiet fik kontakt til en 13-årig dreng fra Hedehusene, som i supermarkedet havde stjålet drikkevarer. Han havde gemt varerne i en pose, da han sammen med tre andre gik gennem kassen uden at betale. De tre andre var fortsat, da den 13-årige blev tilbageholdt, men politiet fik dem senere identificeret som tre drenge på 11 og 12 år fra Roskilde og Taastrup. De kom retur til supermarkedet og blev gjort bekendt med, at der i posen også var blevet fundet chokolade og flere drikkevarer. Disse øvrige ting var forinden stjålet fra nærliggende butikker i Skomagergade. Alle fire drenge blev afhørt til sagerne om tyveri af varerne, men de kunne ikke sigtes for overtrædelse af straffeloven, idet de alle er under den kriminelle lavalder på 15 år. Efterfølgende har politiet underrettet drengenes værger om sagerne, ligesom de sociale myndigheder i de forskellige hjemkommuner vil blive underrettet.

Ihærdig butikstyv – Algade, Roskilde

Kl. 17.00 anmeldte personalet i en lædervarebutik, at to mænd var mistænkt for at have stjålet flere tasker fra gadeudstillingen. Taskerne var sikret med en wire, som tyvene havde klippet over. De to mistænke blev beskrevet som: A: Mand, 180-190 cm, Hårfarve: Lys, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Hårfarven muligvis lys afbleget (gulligt). Hudfarven brun – muligvis solbrun. Tatovering i nakken., Iført: Mørkt tøj, Medbragte: Brun damecykel, og B: Mand, 180-190 cm, Hudfarve: Brun, Iført: Solbriller, kasket, mørkt tøj., Medbragte: Damecykel + rygsæk. Politiet ledte forgæves efter de to mistænkte i området.

Kl. 17.30 anmeldte personalet, at der igen var stjålet tasker fra gadeudstillingen. Ifølge et vidne var den mistænkte kørt på cykel fra stedet. Politiet forsøger med hjælp fra eventuel videoovervågning fra butikken at få identificeret de to mistænkte mænd.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket noget i forbindelse med tyverierne fra gadeudstillingen, eller som kan give oplysninger om de to mænd. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Vold – Rønnebærparken, Roskilde

Kl. 21.11 anmeldte en 55-årig mand fra Roskilde, at han kort forinden var blevet overfaldet efter indkøb i et nærliggende supermarked. En mand havde pludselig og uden grund tildelt ham tre knytnæveslag i ansigtet, så den 55-årige havde pådraget sig en flænge over det ene øje. Politiet kørte med flere patruljer, herunder en hundepatrulje, til området for at lede efter den mistænkte, der blev beskrevet som: A: Mand, Mellemøstlig af udseende, 25-30 år, Kropsbygning: Spinkel, Hårfarve: Sort, Yderligere kendetegn: Gik meget foroverbøjet, Iført: Et blåt stykke stof om hovedet, en hvid T-shirt og mørke benklæder. Manden blev ikke fundet trods eftersøgning i området.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket noget i området, eller som kan give oplysninger om den mistænktes identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Arbejdsulykke – Maglegårdsvej, Roskilde

Kl. 11.14 fik politiet via alarm 112 melding om, at en mand var kommet til skade i forbindelse med sit arbejde. Det viste sig, at en 60-årig mand fra Tune havde været fører af en truck, som han steg ned fra. I det samme kørte en anden medarbejder med sin truck så tæt forbi den 60-årige, at han blev kørt over på foden / benet. Han blev i en ambulance bragt til skadestuen til behandling for knoglebrud i foden / benet. Politiet underrettede Arbejdstilsynet om ulykken, således at myndighederne i fællesskab kan få klarlagt omstændigheder for at finde ud af, hvorvidt nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Forsøg på indbrud – Sneglehøj, Roskilde

Kl. 10.02 fik politiet en anmeldelse om indbrud fra pårørende til husets ejer på Sneglehøj. Dagen forinden, altså torsdag, omkring kl. 22.30 hørte naboen til boligen, at en rude blev knust i nærheden. Da naboen undersøgte det nærmere, mødte han en hundelufter, der ligeledes havde hørt lyden. Naboen gik rundt om husene og så derefter en person, der havde travlt med at komme væk fra stedet. Naboen beskrev personen som:
Mand, ca. 180 cm. høj, almindelig af bygning, mørkt hår. Iført: blå trøje og mørke bukser.
Anmelderen mener ikke, at tyven havde held med sit foretagende, da intet sås stjålet i huset.

Flugtbilist påkørte cyklist – Ågerupvej, Roskilde

Kl. 14.09 påkørte en sort personbil af mærket Ford en cyklist på Ågerupvej ud for nummer 48. Cyklisten, en 54-årig mand fra Gundsømagle, forklarede, at bilisten kørte ind til siden for at undgå en modkørende varevogn, og det var idet, at bilisten ramte cyklisten. Den 54-årige mand røg ud over cyklen og modtog nogle knubs fra asfalten. Bilen forlod stedet uden at opfylde sine forpligtelser ved et færdselsuheld. Politiet hører derfor gerne fra personer, der mener at have oplysninger til sagen.

Narkokørsel – Hestetorvet, Roskilde

Kl. 23.42 anholdt og sigtede politiet en 25-årig kvinde fra Kirke-Såby, som kørte bil, selvom hun var påvirket af euforiserende stoffer. Kvinden fik udtaget en blodprøve, og når resultatet af denne kommer, vil politiet kontakte hende.

Spirituskørsel – Algade, Roskilde

Kl. 01.30 stoppede politiet en 18-årig mand fra Roskilde, der fræsede rundt på en lille knallert, uagtet han var påvirket af spiritus. Han blev derfor anholdt og sigtet og fik udtaget en blodprøve. Han vil høre fra politiet, når resultatet af blodprøven er klar.

Lørdag til søndag:

Trafikale problemer ved Roskilde Dyrskue – Roskilde

Hele formiddagen kunne gæster til Roskilde Dyrskue opleve trafikpropper på både motorvejen, Køgevej, Darupvej, Kamstrupvej, Ringstedvej og Maglegårdsvej. De mange biler, der lørdag strømmede mod pladsen, måtte væbne sig med tålmodighed. Især på motorvejen skabte det farlige situationer, da de holdende biler i inderste bane ikke brugte katastrofeblink for at gøre de bagvedkørende opmærksomme på, at bilerne holdt stille i køkørsel.

Tildækkede nummerplader – Ro’s Torv, Roskilde

En kunde på Ro’s Torv syntes, han var smart, da han tildækkede sine nummerplader med tape, så disse ikke kunne aflæses, og så han slap for at betale for parkering på stedet. Politiet hørte dog om mandens foretagende omkring kl. 2150 og kørte ud til parkeringshuset, hvor den 42-årige mand kom til at betale lidt mere end prisen for parkering. Han fik nemlig en bøde for overtrædelse af færdselsloven ved ikke at have synlige nummerplader på bilen.

Besiddelse af hash – Hersegade, Roskilde

Politiet kørte et smut ind i baggården i Hersegade i Roskilde, hvor tre mænd var forsamlet. Den ene smed genstande fra sig, da de så politiet, og det drejede sig om en halvfærdig joint, som manden var i færd med at ordne. De blev alle tre sigtet på stedet og visiteret. Kun den ene, en 29-årig mand fra Kirke-Hyllinge, var i besiddelse af 4,65 gram hash, so blev konfiskeret, og han blev sigtet for besiddelse. De to andre sigtelser frafaldt. Også hittestoffet, altså jointen, blev konfiskeret af politiet.

Spirituskørsel i kraftig grad – Frederiksborgvej, Roskilde

Kl. 04.53 standsede politiet en 24-årig mand fra Grevinge, der på alkometeret blæste promillen til 1,76. Manden blev sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve, og hans førerret blev midlertidigt inddraget, da politiet forventer, at sagen vil ende med en ubetinget frakendelse af kørekortet.

Søndag – mandag:

Narkopåvirket gratist – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 11.11 ønskede DSB assistance fra politiet, idet en formentlig narkopåvirket mand uden billet skabte meget utryghed i toget. Politiet fik kontakt med en 33-årig mand uden fast bopæl, som blev frihedsberøvet med henblik på afsvaling i politiets detention, så han senere kunne færdes i samfundet uden at virke utryghedsskabende. Han var meget ophidset, da han blev anholdt, men først på aftenen blev han løsladt og var ikke blevet sigtet for noget af politiet.

Mistænkeligt forhold – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 23.16 fik politiet en anmeldelse om, at to personer – en mand og en kvinde – på cykler skrev graffiti på kørebanen. Politiet kørte til området ved togstationen og fik kontakt med to 23-årige fra København, som havde skrevet politiske budskaber på vejen med kalkmaling, som ville gå væk i tilfælde af nedbør. Politiet påbød dog de to at fjerne kalkmalingen fra vejen bedst muligt, indtil nedbør ville kunne fjerne resten. Ingen af dem blev sigtet for noget.

Færdselsuheld med fodgænger og flugtbilist – Helligkorsvej, Roskilde

Kl. 13.45 anmeldte en mor til en 13-årig dreng fra Roskilde, at han i rundkørslen på Helligkorsvej/Møllehusvej i Roskilde var blevet påkørt af en bil, mens sønnen var gående hen over fodgængerfeltet. En stor, brun personbil på hvide plader kom kørende ind i rundkørslen og ramte drengen, så han røg op på køleren og landede på vejen ved siden af bilen. Drengen humpede over på fortovet og satte sig ned, og bilen fortsatte af Helligkorsvej i østlig retning uden at standse. Drengen fik mange knubs ved uheldet og blev indlagt på sygehuset.

Manden i den brune personbil med hvide plader beskrives som:
A: Mand, Dansk af udseende, 60-65 år, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Grå, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Rynket ansigt, blå/brune øjne, Iført: Blå cardigan
Politiet hører gerne fra borgere, der har set sammenstødet eller andre, der har oplysninger i sagen.

Spirituskørsel – Søndre Ringvej, Roskilde

Kl. 16.11 stoppede politiet en 68-årig mand fra Roskilde, som kørte bil uagtet han var påvirket af spiritus. Manden blev anholdt og taget med til en blodprøve, og han vil senere høre nærmere om sagen.

Orden og sikkerhed – Folkeparken, Roskilde

Kl. 14.35 tog politiet fat i en 18-årig mand fra Hillerød, der gentagne gange havde råbt ukvemsord efter uniformeret politi samt fremvist den midterste finger. Manden blev anholdt af betjentene og sigtet for overtrædelse af ordenbekendtgørelsen.

Politiet var desuden til stede i Folkeparken under Lejreskolernes festlige sidste skoledag. Et par slagsmål blev forhindret i opløbet af politiet, og ellers forløb dagen stille og roligt med højt humør.

Indbrud i perioden

Smakkevej, Jyllinge
Holbækvej, Roskilde
Tjørnegårdsvej, Roskilde
Algade, Roskilde

Del på sociale medier