Apoteker i Region Sjælland og Kræftens Bekæmpelse er gået sammen om at sætte fokus på HPV-vaccination.

På Svaneapoteket og Domapoteket i Roskilde mødtes læge Christina Hassing med forældre for at informere dem om HPV-vaccinen, der er gratis for piger. Christina Hassing kunne også fortælle, at HPV-vaccinen nu bliver gratis for drenge, der fylder 12 år efter 1. juli. De vil kunne blive vaccineret, når den nye sundhedsminister er udnævnt.

”Vi havde en rigtig god oplevelse på apotekerne og kom i dialog med mange forældre, der ikke kendte til det kommende tilbud om HPV-vaccinen til drenge, som træder i kraft efter d. 1. juli”, sagde læge Christina Hassing.

Tilslutningen til HPV-vaccination er steget markant i hele landet de sidste par år. Det gælder i høj grad også i Region Sjælland, hvor 62 % af piger født i 2004 er fuldt vaccineret. Men særligt nogle områder i Region Sjælland ligger stadig et stykke under landsgennemsnittet på 64 %, der er fuldt vaccineret. Kræftens Bekæmpelse er derfor gået sammen med apoteker i Region Sjælland for at få en snak med forældre om HPV-vaccination, som fremover også vil være gratis for drenge.

Ansatte på Svaneapoteket i Stop HPV-trøjer. Pressefoto.
En frivillig fra KB lokalafdeling snakker med et par unge drenge ved Dom Apoteket. Pressefoto.
Christina Hassing i snak med en borger om HPV-vaccinationen til drenge. Pressefoto.