Tilslutningen til HPV-vaccination er steget markant i hele landet de sidste par år. Det gælder i høj grad også i Region Sjælland, hvor 62 % af piger født i 2004 er fuldt vaccineret. Men særligt nogle områder i Region Sjælland ligger stadig et stykke under landsgennemsnittet på 64 %, der er fuldt vaccineret. Kræftens Bekæmpelse er derfor gået sammen med apoteker i Region Sjælland for at få en snak med forældre om HPV-vaccination, som fremover også vil være gratis for drenge.

”Apotekerne tager rollen som formidler af viden om sundhed dybt seriøst. Derfor glæder det mig at se apoteker rundt om i landet samarbejde med den lokale afdeling af Kræftens Bekæmpelse om at sætte fokus på at få flere unge HPV-vaccineret. Og det gælder både piger og heldigvis også nu drenge,” siger formand for Danmarks Apotekerforening, Anne Kahns.

Formålet med arrangementerne på apotekerne er at oplyse om HPV-vaccination til både piger og drenge. HPV-vaccination bliver gratis for drenge den 1. juli 2019, og gælder for drenge, der fylder 12 år den 1. juli eller derefter.

HPV-vaccinen beskytter både piger og drenge mod kræft
Næsten 40.000 piger valgte sidste år at blive vaccineret mod HPV, hvilket var en stigning på 20 procent i forhold til året før. De vaccinerede piger vil vokse op med markant mindre risiko for at udvikle celleforandringer og livmoderhalskræft senere i livet. Men også drenge kan få kræft, som skyldes HPV.

”Vi er rigtig glade for, at drenge nu også vil få et tilbud om blive beskyttet mod HPV. I Danmark er der hvert år ca. 580 kvinder og 230 mænd, der får kræft, som skyldes HPV. Mange af disse tilfælde forventer vi kan forebygges med HPV-vaccination”, siger Janne Villemoes Bigaard, overlæge hos Kræftens Bekæmpelse.

I uge 25 kan interesserede forældre finde Kræftens Bekæmpelses frivillige på apoteker rundt om i regionen til en snak om HPV-vaccination, hvor der også vil være informationsmateriale, som man kan tage med hjem.

På følgende apoteker vil der i angivne tidsrum være en læge til en snak om HPV-vaccination:
Domapoteket i Roskilde, læge Christina Hassing, den 21/6-19 fra 12.00-13.00.
– Svaneapoteket i Roskilde, læge Christina Hassing, den 21/6-19 fra 13.15-14.15.

Foto: ABW