4.000 er imod anlæggelse af institution for psykisk syge mennesker i vor nærområde. – læserbrev af Birgit Hansen, Viby Sj.

Vi beder Roskilde Kommune om at anlægge institutionen på en mindre sårbar grund, da vore daginstitutioner og idrætsanlæg ligger lige op af den udtænkte grund. Vi føler, at de ca. 80 syge mennesker, der er påtænkt tilflytning, vil være alt for mange i området, især da vi har alle indvandrerne fra Aunstrup i transit til Roskilde på Viby Station, hvor de syge beboere også vil have transit til Roskilde. Der er desuden ca. 2,5 km for de psykisk syge at vandre, for at nå til Viby Station ind gennem et skoleområde.

Viby Sj. har desværre ikke vores gode gamle landbetjent mere, her har man også sparet, så vi skal nu ringe efter politiet i Roskilde eller i Hvalsø, hvis en situation opstår, hvor politimyndighed påkræves. Vi håber, politikerne besinder sig og finder et mere egnet sted til opførelse af boliger for psykisk syge personer.

Onsdag d. 29 var der demonstration foran Rådhuset, hvor Vibygruppen forsøgte at råbe Joy Mogensen op. Dit Roskilde var kort forbi. Se billederne her.

Vibygruppen afholder lige nu- som lovet på borgermødet – en demonstration foran rådhuset i dag. 67 % af indbyggerne i Viby har underskrevet i protest, mod beslutningen af placeringen af Lindegården i Viby.Mængeden af borgere, bliver større og større!

Slået op af Dit Roskilde i Onsdag den 29. maj 2019