Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet fra den 3. maj til den 14. maj 2019.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Brandundersøgelse – Assendløsevejen, Osted, Lejre – Lejre

Kl. 01.19 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i et bord-/bænkesæt, der stod tæt op ad en bygning ved Osted Skole. Flere unge skulle være set i området. Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, hvor der kun skete mindre skade på bord-/bænkesættet. Politiet fandt dog ikke nogen, der kunne mistænkes for at have en rolle i branden.

Færdselsuheld – motorcyklist omkommet – Sengeløsevej, Herringløse, Roskilde

Kl. 16.24 fik politiet via alarm 112 melding om et alvorligt færdselsuheld, hvor en bilist og en motorcyklist var stødt sammen. Politiet afspærrede uheldsstedet, så bustrafikken i området måtte omlægges. En svært tilskadekommen motorcyklist fik livreddende førstehjælp, men lægen fra den tilkaldte lægehelikopter måtte kort efter erklæret motorcyklisten for afgået ved døden på grund af de svære kvæstelser, han havde pådraget sig ved uheldet. På uheldsstedet traf politiet en stærkt chokeret, 74-årig mand fra Taastrup, der havde været fører af den implicerede personbil. En bilinspektør blev tilkaldt til undersøgelse af de implicerede køretøjer og selve uheldsstedet. En foreløbig konklusion sammenholdt med vidneforklaringer klarlagde, at den 74-årige bilist var kørt ad Sengeløsevej mod sydøst. Af ukendte årsager kom han med højre for- og baghjul ud i gruset i vejkanten. Han styrede kontra, men kørte efterfølgende over i den modsatte kørebanehalvdel, hvor den modkørende motorcyklist ikke kunne undgå at støde frontalt ind i personbilen i nogle svage vejkurver på uheldsstedet. Motorcyklisten blev identificeret som en 57-årig mand fra Jyllinge, hvis pårørende er blevet underrettet. Den 74-årige bilist fik rutinemæssigt udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for eventuel påvirkning af alkohol, narkotika eller medicin. Undersøgelserne på uheldsstedet og borttransport af de implicerede køretøjer var afsluttet kl. ca. 18.30, hvorefter vejen blev åbnet for trafik.

Hensynsløs kørsel, ved Jyllinge Hallen – Roskilde

En kvinde fra Jyllinge i Roskilde ringede til politiet kl. 10.58 for at fortælle, at en bil med to personer kørte hensynsløst gennem byen i de sene aftentimer. Kvinden kunne oplyse registreringsnummeret på bilen, og politiet tog derfor til ejerens adresse for at vejlede pågældende om god færdselskultur.
Politiet er glade for, at borgerne er opmærksomme i lokalområdet og giver besked om de udfordringer, der kan være i hverdagen, som politiet kan hjælpe med. Derfor opfordrer politiet borgerne til at ringe 114 eller dukke op ved den mobile politistation for at fortælle om den slags.

Udenlandsk butikstyv – Industrivej, Roskilde

Kl. 15.07 anmeldte personalet fra El-Giganten at et udenlandsk par havde stjålet et smart-watch. En medarbejder fra butikken havde set den ene putte uret ned i sine bukser, hvorefter de forlod butikken uden at betale de 2229 kr som uret kostede. Personalet fra butikken gik efter parret, men manden løb fra stedet over motorvejen. Den kvindelige butikstyv blev tilbageholdt, og politiet blev tilkaldt. Kvinden viste sig at være 29 år og fra Rumænien. Hun erkendte tyveriet og leverede uret tilbage til butikken. Politiet fandt ikke frem til medgerningsmanden. Den 29-årige kvinde blev sigtet, anholdt og taget med til politistationen, hvor hun blev afhørt med tolk. Hun erkendte forholdet og betalte en bøde. Kvinden er fortsat frihedsberøvet i medfør af udlændingeloven og hendes sag skal nu behandles af Udlændingestyrelsen, der skal tage stilling til om kvinden skal udvises af Danmark.

Forsøg på tricktyveri – Roskildevænget, Roskilde

Kl. 17.40 anmeldte en 85-årig kvinde, at hun kort forinden havde haft besøg af to mistænkelige personer. En kvinde havde banket på anmelderens dør under påskud af at skulle aflevere en pakke til naboen. Den 85-årige ville gerne hjælpe, og kvinden gik med anmelderen ud i køkkenet for at hjælpe med at skrive en seddel til naboen. Her talte kvinden en masse om hendes bil og en parkeringsbøde, mens hun pegede ud på parkeringspladsen, hvilket undrede anmelderen. Da den 85-årige pludselig så, at der også var en mand inde i lejligheden, som smugkiggede ud i køkkenet, blev hun mistænksom. Den handlekraftige 85-årige kvinde blev sur og smed bestemt de to personer ud af sit hjem. Hun undersøgte efterfølgende, om der var blevet stjålet noget, men det var der heldigvis ikke. Anmelderen beskrev de to personer som:

A: Kvinde, 35 år, 170 cm, Hudfarve: Brun, Talte: Dansk med accent, Iført: Et brunt tørklæde om hovedet, en mørk nylon/skinnende jakke, lange bukser.
B: Mand, 30-40 år, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Buttet i ansigtet, kruset hår, udenlandsk mand

Politiet vil gerne høre fra andre borgere, der har haft lignende oplevelser, eller som har bemærket de to beskrevne personer ved Roskildevænget ved 17-18 tiden mandag eftermiddag. Kontakt lokalpolitiet på tlf. 114, hvis du har oplysninger i sagen.

Ukrudtsbrænder mulig årsag til brand – Åbrinken, Svogerslev, Roskilde

Kl. 17.30 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en brand i noget halm og nogle træpaller. Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, der dog havde nået forrette sodskade på en bygning, hvor der opholdt sig dyr. Halmen og træpallerne var dog brændt, efter at en 51-årig mand fra Roskilde forud for brandens opståen havde brugt en ukrudtsbrænder. Politiet sigtede ham derfor for overtrædelse af beredskabslovgivningen, idet han er mistænkt for manglende forsigtighed i forbindelse med brugen af ukrudtsbrænderen.

Spirituskørsel i lastbil med mobiltelefon – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 18.25 bemærkede en færdselsbetjent en lastbilchauffør, der kørte og talte i mobiltelefon på motorvejen. Da betjenten standsede chaufføren, en 60-årig mand fra Søborg, kunne han se, at chaufføren var spirituspåvirket, hvilket et pust i alkometeret bekræftede. Han blev derfor sigtet, anholdt og blev taget med for at få udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 60-årige få besked fra politiet om, hvor høj promillen var, og hvad der videre skal ske i sagen.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 08.25 fik politiet melding om endnu et uheld på en motorvej. En 52-årig mand fra Hedehusene kørte i en lastbil ad Holbækmotorvejen mod øst lidt før tilkørsel 13 Ringstedvej, da dækket på venstre forhjul sprang. Chaufføren mistede kontrollen over lastbilen, der trak mod venstre og ramte i fordøren på en personbil ført af en 32-årig mand fra Kirke-Hyllinge. Personbilen snurrede rundt, men ingen personer kom til skade ved uheldet. Uheldsstedet blev under rednings- og oprydningsarbejdet afspærret af en tavlevogn.

Kvinde midt på vejen – Himmelev, Roskilde

Kl. 10.30 fik politiet flere anmeldelser om en kvinde, der i Himmelev gik rundt midt på vejene, samtidig med at hun råbte op og fægtede med armene. Politiet kørte til området og fik kontakt med en 62-årig kvinde fra Roskilde, som efterfølgende blev afleveret til personalet på hendes opholdssted.

Mystiske mænd ved indbrud i villaer – Himmelev, Roskilde

Kl. 15.07 fik politiet en anmeldelse om et indbrud i en villa på Assensvej, Himmelev, Roskilde. Et vindue var i tidsrummet kl. 08.00-15.00 blevet brudt op for at skaffe sig adgang til villaen. Der var dog ikke umiddelbart nogen oplysninger om stjålne effekter. Et par timer senere fik politiet endnu en anmeldelse om indbrud i en villa på Odensevej, Himmelev, Roskilde. Her var et vindue i en terrassedør blevet aflistet for at skaffe sig adgang til villaen, hvor der heller ikke umiddelbart var overblik over, hvad der måtte være blevet stjålet. Begge steder havde vidner bemærket to mystiske mænd, som blev beskrevet som: A: Mand, 30-35 år, ca. 180 cm. høj, almindelig af bygning, østeuropæisk af udseende. Iført: cowboybukser og blå kasket; og B: Mand, 30-35 år, ca. 180 cm. høj, almindelig af bygning, østeuropæisk af udseende, Iført: cowboybukser og en rygsæk. Politiet undersøgte de to villaer for spor efter indbrudstyvene, men fandt ikke de to mistænkte i området. Yderligere to anmeldelser om indbrud i villaer på Solsortevej og Bogensevej, Himmelev, Roskilde, er modtaget hos politiet i torsdag eftermiddag. Politiet undersøger nu, om der kan være en sammenhæng mellem de fire indbrud.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har set de to mistænkte i området i løbet af torsdagen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Ild i flere containere/skraldespande – Roskilde

I tidsrummet kl. 00.28 – 01.12 fik brandvæsnet og politiet anmeldelser om ikke mindre end fire mindre brande i enten skraldespande eller affaldscontainere. Branden opstod på Helligkorsvej, Fælledvej, Rønnebærparken og Bakkegården. Fælles for brandene var, at der skete mindre materiel skade og ingen skade på hverken bygninger eller personer. Flere patruljer ledte i de berørte områder efter personer, der kunne mistænkes for at have en rolle i forbindelse med brandene. Politiet har optaget rapport om brandene, hvis årsag politiet forsøger at få klarlagt ud fra en tese om ildspåsættelse, da der ikke umiddelbart er nogen naturlig forklaring på, hvorfor fire småbrande opstår inden for kort tid.

Tyveri fra friluftsbutikker – Skomagergade/ Algade, Roskilde

Kl. 15.02 anmeldte en medarbejder fra friluftsbutikken “Eventyrsport”, at de havde tilbageholdt en butikstyv, der havde taget to par Fjällräven bukser og var løbet ud af butikken. Medarbejderen havde løbet manden op, og med hjælp fra andre butiksindehavere i Algade, havde de holdt ham tilbage og kontaktet politiet. En patrulje blev sendt til stedet, hvor de traf en 19-årig mand fra Charlottenlund, der ikke blot havde været i Eventyrsport, men forud for det også havde stjålet en North Face jakke fra Friluftsland i Skomagergade. Her havde personalet hørt alarmen gå, og de havde set den 19-årige løbe ad Skomagergade i retning mod Algade. Friluftlands personale havde efterfølgende advaret personalet i Eventyrsport om, at der havde været en butikstyv. Derfor var de særligt opmærksomme på, at der kunne ske noget lignende hos dem. På overvågningen kunne politiet se den 19-årige stjæle, hvilket han godt kunne erkende. Han blev sigtet for butikstyveri for i alt 4797 kr, hvorefter han blev løsladt. Han kan nu forvente at høre mere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Råbende mand skabte utryghed – Bondetinget, Roskilde

Kl. 16.19 fik politiet anmeldelse om, at der lå en mand på gaden og råbte af de forbipasserende. Anmelderen fandt det meget utryghedsskabende, idet manden virkede psykisk uligevægtig. En patrulje kom frem og traf en 30-årig mand fra Roskilde, der var så psykisk uligevægtig, at han ikke kunne tage vare på sig selv. Politiet anholdt derfor manden, der blev kørt til et psykiatrisk hospital, som kunne give manden den fornødne omsorg.

To mænd set ved indbrud i villa – Havelodden, Roskilde

Kl. 11.20 fik politiet en anmeldelse fra en 40-årig mand fra Roskilde, som i tidsrummet kl. 09.00-11.00 havde haft indbrud på sin bopæl. Et vindue var blevet opbrudt, hvorefter indbrudstyvene havde gennemrodet alle rum, inden de stjal nogle smykker. Et vidne havde kl. ca. 10.30 set to mænd bevæge sig rundt i en hæk ved grunden. De to mistænkte mænd blev beskrevet som: A: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 25-30 år, Yderligere kendetegn: Haltede, Iført: Mørkt tøj; og B: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 25-35 år, Iført: sort kasket, briller med sort stel og sort tøj. Politiet foretog tekniske undersøgelser i villaen og afventer resultatet heraf. De to mistænkte mænd blev ikke fundet i området.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket de to mænd i området, eller som kan give oplysninger om deres identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Spirituskørsel – Lyngageren, Svogerslev, Roskilde

Kl. 14.14 anholdt og sigtede politiet en 52-årig kvinde fra Roskilde for spirituskørsel i en personbil. Hun blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Færdselsuheld – Trællerupvej, Trællerup, Roskilde – Lejre

Kl. 09.48 skete et sammenstød imellem en personbil og en cyklist. En 11-årig pige fra Kirke-Såby kørte på sin cykel ad Trællerupvej, da en personbil kørte ud fra en indkørsel. Bilisten, en 32-årig kvinde fra Roskilde, kørte ud foran pigen, der ramte bilen og væltede. Hendes mor kom til stedet og kørte hende til tjek på skadestuen. Hun slog sin hånd og sit knæ, men slap fra uheldet med knubs. Politiet kom til stedet og optog rapport om vigepligtsforseelsen. Det viste sig, at uheldet sket i forbindelse med, at den 11-årige pige deltog i skolernes cyklistprøve. Føreren af bilen kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Mænd sigtet for narkobesiddelse – Sortebrødreplads parkeringskælder, Roskilde

Kl. 01.50 traf politiet en 19-årig mand fra Hedehusene i parkeringshuset. Patruljen syntes, han udviste en mistænkelig adfærd, idet han virkede nervøs og forsøgte at forlade stedet, da politiet ville tale med ham. Han blev derfor visiteret, og politiet fandt i den forbindelse 1 gram amfetamin. Han blev sigtet for besiddelse af amfetaminen, som politiet beslaglagde.

Kl. 01.55 mens politiet talte med den 19-årige mand fra Hedehusene, så de en anden mand, der havde travlt med at komme væk, da han så politiet i parkeringshuset. Patruljen fik fat i en 19-årig mand fra Jyllinge, der også blev visiteret. Han havde en såkaldt “pølsemandspose” på sig, som indeholdt 1,18 gram kokain, som han blev sigtet for at besidde. De to mænd kan forvente at få en bøde i sagen.

Indbrud i perioden

Jyllingecentret, Jyllinge
Jungsøvej, Jystrup Midtsj.
Roskildevænget, Roskilde (tricktyveri)
Solsortevej, Roskilde
Havelodden, Roskilde
Skomagergade, Roskilde