Hos Langsamt i Roskilde kan du møde Dorthe og Johanne, der er mor og datter, foruden at være kollegaer og partners in crime and clothing. I butikken på Ringstedgade 13 er tøjet valgt med en hånd på det røde modehjerte og den anden hånd på det grønne hjerte, der banker for miljøvenligt tøj produceret under gode forhold.

“Vi forelsker os i tøj og tror ikke på modesæsoner med hurtig udskiftning, og så lægger vi al information, vi har frem til dig, så du selv kan tage stilling og vælge blandt de bæredygtige materialer og certificeringer, vi efter bedste evne har samlet sammen”, fortæller Dorthe og Johanne på deres hjemmeside langsamt.com, hvor du også finder deres webshop.

Ligesom de i deres to butikker i Roskilde og København lægger stor vægt på at fortælle om tøjets bæredygtighed, gør det sig også gældende på deres webshop.

Tøjet hos Langsamt findes i naturlige materialer blandt andet fra planter som økologisk bomuld, hør og hamp, og i det lækreste bløde uld fra eksempelvis får, geder, alpakaer og silkelaver, og med transparens omkring oprindelsesstedet. Derudover har de tøj i lyocell, modal og viskose, som alle er materialer, der i sin grundform stammer fra træfiber, for derefter at blive forarbejdet i et lukket system med genanvendelse af vand og kemi. Langsamt vælger aldrig tøj i rent kunststof som nylon og polyester, med mindre det er genanvendt eller fra deadstock stofruller.

Dit Roskildes fotograf, Anne Beth Witte, har været en tur forbi Langsamt i Roskilde for at give jer et indblik i, hvad I kan forvente, hvis I besøger den hyggelige butik.

De har også en lille genbrugsafdeling i butikken med skønne, unikke varer: