Anders H. Kaas, der er bosiddende i Himmelev og afdelingschef i Transport, Environment & Design afdelingen i den rådgivende ingeniørvirksomhed SNC-Lavalin Atkins, fylder 50 år den 11. april 2019.

Anders H. Kaas kan på torsdag d. 11. april fejre sin 50-års fødselsdag. Anders er opvokset i Appenæs, Næstved, og blev i 1988 matematisk-fysisk student fra Næstved Gymnasium. Han blev uddannet civilingeniør fra Danmarks Tekniske Universitet, DTU, i 1994, og blev samme år ansat hos Atkins Danmark, som dengang var en del af DSB. I 1998 afsluttede han sin ph.d. fra DTU med et forsvar af afhandlingen “Metoder til beregning af jernbanekapacitet”.

Anders H. Kaas har stor erfaring indenfor kollektiv trafikplanlægning og i særdeleshed mht. jernbaneprojekter i de tidlige strategiske planlægningsfaser. Han besidder yderligere en stor ekspertise indenfor projektledelse af planlægningsopgaver i et politisk styret miljø. Anders har et imponerende bredt netværk indenfor transportsektoren, hvilket bl.a. er opnået gennem deltagelse i faglige netværk, konferencer og en lang række projekter for såvel statslige, regionale og kommunale danske myndigheder både i Danmark og i resten af Skandinavien. Anders er afdelingschef for en tværfaglig sammensat afdeling, der beskæftiger sig med bl.a. transportplanlægning, økonomiske analyser, miljøvurderinger samt natur-, landskab-, og arkitekturopgaver.

Anders har siden studietiden været tæt tilknyttet undervisningsmiljøet på DTU først som ekstern lektor og sidenhen nu som censor og virksomhedspraktikvejleder. Ligeledes har han gennem en lang årrække været i programkomiteen for Trafikdage konferencen på Aalborg Universitet, han er aktiv i Nordisk Vejforums arbejdsgruppe for “Trafik i byer og transportplanlægning”, og han er endvidere aktiv i Foreningen for Rådgivende Ingeniører (FRI) udvalgsmedlem i “Miljø- og klimaudvalget”.

Privat er Anders gift med Mette og har tre hjemmeboende børn på hhv. Laura på 18 år, Cecilie på 14 år og Andreas på 10 år. Han er bosiddende i Himmelev, Roskilde, hvor en stor del af fritiden benyttes som aktiv i foreningslivet – ikke mindst som cheftræner for U10 i Himmelev-Veddelev Boldklub og næstformand i Himmelev-Veddelev Gymnastikforening. Anders er endvidere formand for idrætsforeningen i Atkins.

Anders Kaas. Foto: Atkins Danmark.