I 2021 rykker de studerende fra diplomingeniøruddannelsen i bioteknologi og bioanalytikeruddannelsen i Kalundborg ind i helt nye bygninger. Absalons bestyrelse har netop besluttet at bygge et nyt Campus Kalundborg til studerende, undervisere og forskere, der vil byde på gode permanente rammer for både studie- og arbejdsmiljøet.

Når Absalon indvier sit nye Campus Kalundborg i starten af 2021, får Kalundborg igen understreget sin position som Danmarks førende biotek-by.

“Det nye campus er endnu et vigtigt skridt i retning af at tiltrække studerende til byen og sætte Kalundborg på landkortet som et udviklingscentrum for både Danmarks førende virksomheder og udviklingen af biotek”, siger Absalons bestyrelsesformand Jens Stenbæk.

Det forventes, at det første spadestik til det nye campus kan tages allerede til december, og det skal rumme uddannelserne til bioanalytiker og diplomingeniør i bioteknologi.

”Kalundborg huser ét af de største bioteknologiske industriområder i Norden, og der er massivt behov for højt kvalificeret arbejdskraft specielt inden for de tekniske fag. Ved at etablere det ny Campus Kalundborg er vi med til at imødekomme det behov og på den måde sikre en fremtidig vækst i byen og hele Region Sjælland”, siger Absalons bestyrelsesformand Jens Stenbæk.

Kalundborg har gennem de senere år etableret sig som Danmarks førende biotek-by, og etableringen af Campus Kalundborg sker i tæt samarbejde med partnerskabet Knowledge Hub Zealand, der foruden Absalon består af Region Sjælland, Kalundborg Kommune, Novo Nordisk, Novozymes, Roskilde Universitet, Syddansk Universitet og Zealand – Sjællands Erhvervsakademi.

Absalons campusbyggeri er første del af en større satsning i Kalundborg, hvor der ud over Absalons byggeri også er planer om etablering af et innovations- og udviklingscenter inden for biotekproduktion og procesteknologi.

”Hos Absalon arbejder vi målrettet med at tilpasse vores udbud af uddannelser til behovet i Region Sjælland og til det, som virksomhederne efterspørger”, siger Absalons rektor Camilla Wang.

”Vores mål er bl.a. at bidrage til at uddanne flere af de ingeniører, som Danmark virkelig mangler. Det leverer vi nu rammerne til i nært samspil med byens øvrige uddannelsesinstitutioner og områdets verdensklasse-industri”.

Det ny Campus Kalundborg kommer foruden uddannelserne til bioanalytiker og diplomingeniør i bioteknologi til at bestå af fællesområder, kantine og mødelokaler, ligesom der også etableres pladser til forskere og videreuddannelse.

Campus Kalundborg kommer til at ligge ved Stejlhøj, som er i umiddelbar nærhed til Novo Nordisk, Novozymes, NNE og ikke mindst den nyligt indviede station i Biotekbyen – Kalundborg Øst.

Campus Kalundborg forventes klar til brug i januar 2021.

Campus Kalundborg. Foto: Absalon.