Søndag den 7. april satte Næstehjælperne 610 hjerter på Stændertorvet midt i Roskilde. Et hjerte for hvert fattigt barn i Roskilde Kommune. Børn behøver ikke at være fattige i Danmark i 2019. Vi kan gøre det bedre – hvis vi vil.

At vokse op i fattigdom har store konsekvenser. Det bliver et børneliv, hvor voksnes bekymringer bliver børnenes bekymringer, og hvor fødselsdage, jul, lejrtur osv. ikke længere er en mulighed. Fattigdom handler nemlig ikke kun om ikke at kunne købe ting. Det handler også om at blive afskåret fra sociale fællesskaber og ikke at kunne deltage på lige fod med kammeraterne.

Næstehjælperne hjælper fattige familier med at få en bedre tilværelse! Det gør de bl.a. i Facebookgruppen Næstehjælperne – Netværk for protest og praktisk hjælp til reformramte. Her kan alle mennesker tilbyde deres hjælp til de, der har brug for hjælp. Hjælpen kan være tøj, mad, legetøj osv. For mange medlemmer i gruppen er det overraskende, at der findes mange mennesker i Danmark, der mangler helt basale ting som brød eller bleer.

Arbejderbevægelsens Erhvervsråds seneste rapport viser, at der er 64.500 børn i Danmark, som vokser op i fattigdom. Næstehjælperne har lavet 64.500 hjerter, som et symbol på hvert af disse børn. Den 16. marts 2019 satte de hjerterne op i Fælledparken for at sætte fokus på den stigende fattigdom. 610 af disse børn bor i Roskilde Kommune.

Næstehjælperne er et landsdækkende netværk, hvor hjælp og protest går hånd i hånd. På baggrund af regeringens vedtagelse af fattigdomsreformerne (kontanthjælpsloftet, 225-timers reglen og integrationsydelsen) dannedes Næstehjælperne i 2016.

Foto: Karina Kronborg
Foto: Karina Kronborg